Warmondstraat 127 2 + 3 1058KV Amsterdam, Westlandgrachtbuurt

Bewaar object

Omschrijving

Heerlijke doorzonwoning met balkon én ruim dakterras (18m2) in de populaire Hoofddorppleinbuurt!

Wonen in een rustige, charmante straat met om de hoek alle gezelligheid, drukte en winkels? Dan ben je hier aan het juiste adres! Deze heerlijke woning aan de Warmondstraat biedt werkelijk alles wat je nodig hebt. Ruimte, licht en sfeer in een perfecte omgeving.

Indeling:
Wanneer je binnenkomt op de tweede verdieping sta je gelijk in de sfeervolle woonkamer/open keuken. Wat gelijk opvalt is de enorme hoeveelheid aan licht. Door de gehele woning ligt een mooie massief eikenhouten vloer. Aan de achterkant van de woning vind je de open keuken, grenzend aan het brede balkon (6m2). Een heerlijk plekje om 's ochtends te ontbijten in het zonnetje! De keuken is voorzien van een SMEG gasfornuis en heteluchtoven. Er is tevens een barretje gecreëerd waaraan lekker geborreld kan worden terwijl er eten op het fornuis staat.

Naast de keuken bevindt zich een nette badkamer met douche, wastafel, WC en wasmachineaansluiting. Tegenover de badkamer bevindt zich een kamer. Momenteel gebruikt als werkkamer, maar tevens goed te gebruiken als slaapkamer.

Aan de voorkant van de woning vind je de woonkamer met een prettige lichtinval. Er is ruimte voor zowel een bank met tafel, als een ruime eettafel. In de woonkamer bevindt zich de trap naar boven. Wanneer je boven aankomt tref je een heerlijke slaapkamer met een wastafel en modern bad. Hierdoor krijgt de slaapkamer een soort hotelkamer gevoel. Wat de kamer nog het meest bijzonder maakt, is de ''James Bond deur''. In de kastenwand (gehele breedte!) bevindt zich een verstopte deur naar het ruime dakterras. Dit terras is echt van toegevoegde waarde voor de woning. Wat een luxe en wat een privacy. Er is zon gedurende de hele dag, pas 's avonds verdwijnt deze langzaam. Ontbijten, lunchen, dineren? Het kan hier allemaal!

Boven de slaapkamer bevindt zich nog een vliering van ca. 17m2 (1.49m hoog). Hier is onder andere de CV-ketel geplaatst.

Omgeving:
Mocht de omschrijving van de woning er nog niet voor gezorgd hebben dat je er al voor de deur stond, dan zal de omgeving doorslaggevend zijn. De Hoofddorppleinbuurt is een gezellige buurt met een grote verscheidenheid aan winkels, cafeetjes en restaurants (Helder, Café van Mechelen, Gent aan de Schinkel, Woest etc.). Het Vondelpark en Rembrandtpark liggen om de hoek, maar ook het Amsterdamse Bos en De Nieuwe Meer zijn op korte afstand. Sportparken - tennis, squash, voetbal, atletiek en fitness – je vindt het allemaal in de buurt.

Bereikbaarheid:
Er zijn goede openbaar vervoer verbindingen (zowel tram, bus, metro als trein). Ook de bereikbaarheid met de auto of motor is zeer gunstig: de Ring A10 is binnen enkele minuten bereikbaar.

BIJZONDERHEDEN
- Eigen grond
- Woonoppervlakte 66m2 (gemeten volgens NEN2580)
- Ruim balkon met ochtendzon
- Dakterras van ca. 18m2 (voorzien van stroom en water aansluiting)
- Vliering/berging van ca. 17m2, 1,49 meter hoog (niet meegenomen in 66m2)
- Voorzien van dubbel glas
- Verwarming en warm water middels Remeha Avanta HR CV-ketel uit 2005 (jaarlijks onderhouden)
- Gezonde en actieve VVE
- Servicekosten €77,- p.m.
- Gelegen nabij het Vondelpark
- Uitstekend bereikbaar met auto (A10) en OV
- Voldoende parkeerplek voor de deur en korte wachttijd voor parkeervergunning
- Notariskeuze aan koper

"Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden."
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
14-04-2018
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1931

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
66 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Hoofddorppleinbuurt

De Hoofddorppleinbuurt ligt in het westen van stadsdeel Zuid en is gescheiden van de rest van Amsterdam Zuid door rivier de Schinkel. Verder wordt de wijk begrensd door het Surinameplein, de Surinamestraat, de A10, de Henk Sneevlietweg en de Westlandgracht.
Gentrification in de Hoofddorppleinbuurt
Het Hoofddorpplein vormt het centrale verkeersplein van de Hoofddorppleinbuurt. Toch is Hoofddorppleinbuurt voornamelijk een woonbuurt met - daaruit voortkomend - een groot winkelaanbod. Dit centreert zich op en rondom het Hoofddorpplein en in de Zeilstraat. Zoals in veel andere wijken aan de rand van de stad vinden ook in de Hoofddorppleinbuurt ontwikkelingen plaats die wijzen op gentrification; er zijn meer middeninkomens en gezinnen met kinderen in de wijk komen wonen. Maar ook voor studenten en starters is de buurt aantrekkelijk. . De afgelopen jaren zijn dan ook hier veel particuliere huurwoningen omgezet in koopwoningen en is er veel horeca bijgekomen. Eind 2017 woonden er bijna 12000 inwoners in de Hoofddorppleinbuurt.
Hoofddorppleinbuurt onderdeel Plan West
De Hoofddorpleinbuurt is in de jaren twintig gebouwd als onderdeel van ‘Plan West’, een uitbreidingsplan van de gemeente voor het verlengde van de West-Indische buurt op het geannexeerde grondgebied van wat eerder gemeente Sloten was. Sommige straten in de wijk stammen nog uit die tijd, zoals de Jacob Marisstraat en omliggende straten. Veel straten in de Hoofddorppleinbuurt zijn genoemd naar 19e-eeuwse schilders en plaatsen ten zuidwesten van Amsterdam, zoals de Heemstedestraat en de Aalsmeerweg. De brug tussen de buurt en de Amstelveenseweg is er sinds 1927.

Kaart Warmondstraat 127 2 + 3 1058KV Amsterdam, Westlandgrachtbuurt

naar Warmondstraat 127 2 + 3 1058KV Amsterdam, Westlandgrachtbuurt
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand