Warmondstraat 168 II 1058LB Amsterdam, Westlandgrachtbuurt

Bewaar object

Omschrijving

Licht, ruimte en sfeer in een jaren '30 woning op een zeer fraaie plek in de Hoofdorppleinbuurt van Zuid!

Highlights van deze woning zijn onder meer de royale vertrekken, slaapkamer op zolder met dubbele wastafel, breed balkon op het westen, originele details zoals ramen met glas in lood, origineel keukenblok met granito aanrecht en ontbijtkastjes én GEEN BOVENBUREN.

Het woongedeelte is royaal en licht met een kamer en suite (over de diepte) en een open zijkamer aan de voorzijde. De indeling kan eenvoudig worden aangepast voor een 2de- of zelfs 3de slaapkamer. De erker, de hardstenen schouw, glas in lood bovenlichten en de ramen met roedenverdeling geven de woning de karakteristieke jaren '30 sfeer. Op de vloer liggen brede eikenhouten planken.

De indeling is als volgt:
Tweede verdieping: entree; centrale hal; woonkamer en suite met steektrap naar zolderkamer en openslaande deuren naar het balkon; open zijkamer voorzijde; dichte keuken met deur naar balkon; kleine badkamer met douchecabine en toilet.
Derde verdieping: berging in gebruik als slaapkamer met dubbele wastafel en wasmachineaansluiting. Plat dak achterzijde (gemeenschappelijk).

De Warmondstraat is gelegen in stadsdeel Zuid om de hoek bij het Hoofddorpplein en de Sloterkade. De bereikbaarheid is goed, vanaf het Hoofddorpplein/Zeilstraat zijn er meerdere bus en tramverbindingen. Met de auto is de Ringweg A-10 zeer snel bereikbaar (S106 of S107). Betaald parkeren in de buurt en met bewonersvergunning. Conform de informatie op de site van de Gemeente Amsterdam is er thans geen wachttijd voor het verkrijgen van een vergunning (Zuid 2.3).

Zin in een terrasje? Vanuit de voordeur loop je zo via de Weissenbruchstraat naar de Sloterkade en kun je even heerlijk relaxen aan het water bij Gent aan de Schinkel of bij Van Mechelen. Wonen in een rustige, brede straat op loopafstand van goede horeca en winkels (Hoofddorpplein/Zeilstraat/Sloterkade) en het Vondelpark.

Overige bijzonderheden:
- de woning is gelegen op eigen grond;
- actieve VvE met professioneel beheerder.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
05-04-2018
Status
Verkocht
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1932

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
66 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
4
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Hoofddorppleinbuurt

De Hoofddorppleinbuurt ligt in het westen van stadsdeel Zuid en is gescheiden van de rest van Amsterdam Zuid door rivier de Schinkel. Verder wordt de wijk begrensd door het Surinameplein, de Surinamestraat, de A10, de Henk Sneevlietweg en de Westlandgracht.
Gentrification in de Hoofddorppleinbuurt
Het Hoofddorpplein vormt het centrale verkeersplein van de Hoofddorppleinbuurt. Toch is Hoofddorppleinbuurt voornamelijk een woonbuurt met - daaruit voortkomend - een groot winkelaanbod. Dit centreert zich op en rondom het Hoofddorpplein en in de Zeilstraat. Zoals in veel andere wijken aan de rand van de stad vinden ook in de Hoofddorppleinbuurt ontwikkelingen plaats die wijzen op gentrification; er zijn meer middeninkomens en gezinnen met kinderen in de wijk komen wonen. Maar ook voor studenten en starters is de buurt aantrekkelijk. . De afgelopen jaren zijn dan ook hier veel particuliere huurwoningen omgezet in koopwoningen en is er veel horeca bijgekomen. Eind 2017 woonden er bijna 12000 inwoners in de Hoofddorppleinbuurt.
Hoofddorppleinbuurt onderdeel Plan West
De Hoofddorpleinbuurt is in de jaren twintig gebouwd als onderdeel van ‘Plan West’, een uitbreidingsplan van de gemeente voor het verlengde van de West-Indische buurt op het geannexeerde grondgebied van wat eerder gemeente Sloten was. Sommige straten in de wijk stammen nog uit die tijd, zoals de Jacob Marisstraat en omliggende straten. Veel straten in de Hoofddorppleinbuurt zijn genoemd naar 19e-eeuwse schilders en plaatsen ten zuidwesten van Amsterdam, zoals de Heemstedestraat en de Aalsmeerweg. De brug tussen de buurt en de Amstelveenseweg is er sinds 1927.

Kaart Warmondstraat 168 II 1058LB Amsterdam, Westlandgrachtbuurt

naar Warmondstraat 168 II 1058LB Amsterdam, Westlandgrachtbuurt
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand