Willem de Zwijgerlaan 122 1056JV Amsterdam, Geuzenhofbuurt

Huurprijs € 1.625 per maand

Bewaar object
Bouwjaar
1931-1944
Woonoppervlakte
56 m²
Aantal kamers
3

Omschrijving

All new, contemporary design, location!

Newly renovated 1 bedroom apartment of ca. 56 m2 with new contemporary design furniture and sunny balcony. The apartment is situated in a monumental building and has nice details such as stained glass window in the doors.

Located in the popular Oud-West area, a trendy neighbourhood with lots of shops, restaurants, bars and the famous Foodhallen on walking distance. The city centre of Amsterdam is on 10 minutes biking distance and public transport is on walking distance.

LAYOUT:
From the landing in the stairwell you enter in a light open hallway which connects the living room in the front of the apartment and bedroom and kitchen in the back. There is a separate toilet.
The living room with open view onto a green wide avenue and has a nice open character with sitting area and table for 4. The high ceilings and big windows give a very luxurious feel to the apartment. At the back you find a spacious bedroom with big closet with washing
machine/dryer and French doors opening to a balcony. The shower and basin are enclosed in the bedroom.
A kitchen with all appliances, such as a dishwasher, combi-microwave oven, fridge with separate freezer, water-boiler, Nespresso-machine is also situated at the back of the apartment. The kitchen also opens up with French doors to the balcony.

The green courtyard can be used for recreation by the residents and bikes can be stored inside the building.

LOCATION:
Bordering the centre of the city, Oud-West is a special corner of Amsterdam; a popular and dynamic neighbourhood, which has become an expat hotspot, dotted by trendy design stores, cool cafe bars and some of the best restaurants in the city. Willem de Zwijgerlaan is a wide avenue with lush green. Behind the monumental building there is a green park along the water.

Details:
- Living size of ca. 56 m2
- Tastefully furnished with new furniture
- Rental price 1.625,- excluding utilities
- pre amount for utilities such as gas, water, electricity, cable and
internet: 155 euro per month
- Large living/dining area with high ceilings and big windows
- Newly renovated
- Private storage room on the ground floor of ca. 4 m2
- Not suitable for pets, smoking and sharing
- Fully insulated floors and double glazing
- Preferably a single household!
- Available per direct for a maximum of 23 months

This Property is listed by a MVA Certified Expat Broker
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
02-04-2019
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
Direct

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1931-1944

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
56 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Bekijk alle kenmerken

Advertentie

Foto's

MVA wijkinformatie: Geuzenbuurt

Geuzenbuurt De Geuzenbuurt ligt in Amsterdam-West tussen de Jan Evertsenstraat, de Admiralengracht, de Jan van Galenstraat, de Kostverlorenkade en het Westelijk Marktkanaal. De buurt werd vroeger de Does-, Tromp- en Geuzenbuurt genoemd en ligt middenin wat in de volksmond ook wel De Krommert wordt genoemd. De Jan Eef: een levendige straat De Geuzenbuurt, met de drukke en levendige ‘Jan Eef ‘ als middelpunt, is een mix aan (exotische) eettentjes, bars, restaurants en cafés. Maar ook andere middenstand en ondernemingen zijn niet weg te denken. Van opticiens, tot tatoeagezaken en schoenmakers, je kunt het zo gek niet bedenken, je vindt het op De Jan Eef. Veel jongeren in de Geuzenbuurt De Geuzenbuurt heeft ongeveer 7000 inwoners en 3665 eengezinswoningen. Veel van de woningen, die voornamelijk particulier bezit zijn, zijn de afgelopen jaren onder handen genomen en daardoor in goede staat. Uiteraard worden de huizen niet altijd bewoond door gezinnen, maar ook vaak gedeeld door studenten en andere woningdelers. Het grootste gedeelte van de inwoners van de Geuzenbuurt is tussen de 23 en 39 jaar oud. Daarnaast zijn er veel kleine kinderen. Hierdoor heeft de wijk niet alleen een gevarieerd aanbod aan horeca en winkels, maar ook een leuke mix aan bewoners. Een nadeel hiervan is dat bewoners vinden dat de cohesie in de buurt wat omhoog zou kunnen. De Krommert De Geuzenbuurt ligt in het deel van Amsterdam dat ook wel de Krommert wordt genoemd – genoemd naar de Krommert, een voormalige watergang tussen de Admiralengracht en de Kostverlorenvaart, waar ook de Krommertstraat naar vernoemd is. Op de plek van de Willem de Zwijgerlaan vervolgde vroeger de Kostverlorenvaart zijn weg, maar werd in de jaren twintig gedempt. Daarvan overgebleven is de vrij toegankelijke binnentuin in de Geuzenbuurt. Deze bevindt zich op de open ruimte tussen de huizen van de Admiraal de Ruijterweg en de Maarten Harpertszoon Trompstraat.