Open Huis - 30 maart van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

Wormerweg 34 1464NC Westbeemster, Verspreide huizen ten zuidwesten van Middenbeemste

Prijs € 1.400.000 k.k.

Bewaar object
Bouwjaar
1670
Woonoppervlakte
284 m²
Aantal kamers
7
Perceeloppervlakte
15.962 m²

Omschrijving

'Veldlust'

Sprookjesachtige en vooral uitstekende stolpboerderij, rietgedekt met ronde schoorsteen, wagenhuis, paardenstallen, verlichte stapmolen en paardenbak, boomgaard, etc, etc. Dit alles bevindt zich op een prachtige rustige locatie met weids uitzicht op fort Spijkerboor in de verte (onderdeel van de Amsterdams verdedigingslinie). Als liefhebber van rust, ruimte, uitzicht maar bovenal kwaliteit moet u dit beslist gezien hebben.

Boerderij
Een imposante, uitstekend onderhouden en goed gebouwde enkele stolp (origineel bouwjaar omstreeks 1670) van circa 19 x 17 meter, met in het karakteristieke aangebouwde voormalige 'ouderhuis' een compleet gastenverblijf met o.a. een tweede badkamer. De constructie van de stolp bestaat uit een majestueus enkel vierkant in uitstekende staat en een betonnen begane grondvloer. Momenteel is alleen de parterre ingericht als woning. Met het benutten van de verdieping(en) is nog een zee van ruimte beschikbaar om naar wens uit te breiden. Het woongedeelte van de stolp is volledig voorzien van vloerverwarming en een warm water circulatiesysteem om niet te hoeven wachten onder de douche. De enorme living kenmerkt zich door een karakteristieke manshoge (convectie) open haard. De openslaande deuren geven toegang tot de terrasjes in de prachtige tuin. Daarnaast is in de dars nog een inpandige stal voorzien van drie ruime paardenboxen met o.a. een solarium.

Bijgebouwen

Stal
De stal is een boerderijtje op zich. De voorzijde doet middels de grote openslaande deuren (3 meter vrije hoogte) dienst als wagenschuur en aan de achterzijde vinden we twee ruime paardenboxen. Voorzien van water en elektra.

Garage
De begane grond is momenteel in gebruik als een ruime dubbele garage o.a. voorzien van twee elektrisch te openen deuren met afstandbediening, een betonvloer, eenvoudig keukenblok, toilet (met fecaliŽnvermaler), douchecabine opstelling van een eigen cv ketel en vast trap naar de
Eerste etage: moderne keuken in hoekopstelling voorzien van diverse inbouwapparatuur en een mooie leefruimte met prachtig uitzicht over het terrein. Ook de garage is voorzien van een eigen elektrische installatie.
Aangebouwd is een uit mooie zware gebinten opgetrokken dubbele carport.

Terrein
Het buitenterrein is onder andere verder voorzien van een prachtig aangelegde tuin, een uitgebreid gras gazon, een tevens uit zware gebinten opgetrokken prieel voorzien van een rieten kap met als doel de jacuzzi te beschutten, een boomgaard, een verlichte paardenbak en stapmolen.

Grond
De liefhebber kan naar wens het achter de tuin, aangrenzende grasland (circa 29.500 m2) en een terrein grasland aan de overkant van de straat (4.185 m2) worden aangeboden.

Alle opstallen verkeren in uitstekende staat. Bovenal is bij de diverse renovaties gelet op kwaliteit. Een mooi voorbeeld daarvan is de geweldige stenen toegangsbrug met een op afstand te bedienen poort. Een wonderschone entree als prelude op wat daarachter allemaal te vinden is.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
15-03-2019
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Woonboerderij
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1670

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
284 m²
Externe bergruimte
174 m²
Perceeloppervlakte
15.962 m²
Inhoud
2.140 m³

Indeling

Totaal aantal kamers
7
Aantal slaapkamers
5
Bekijk alle kenmerken

Foto's