Open Huis - 30 maart van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

Zeeburgerdijk 13 - IV 1093SK Amsterdam, Dapperbuurt Noord

Vraagprijs € 315.000 k.k.

Bewaar object
Bouwjaar
1891
Woonoppervlakte
54 m²
Aantal kamers
2

Omschrijving

In 2017 compleet gerenoveerde 2-kamerwoning op EIGEN GROND met schitterend uitzicht op de Nieuwe Vaart en de molen De Gooyer! Deze fraaie woning beschikt over een lichte woonkamer aan de voorzijde, moderne open keuken en badkamer en een slaapkamer aan de achterzijde. De woning ligt in stadsdeel Oost op loopafstand van o.a. de Javastraat, Czaar Peterstraat, de Dappermarkt en het Oosterpark.

** FOR ENGLISH TRANSLATION SEE BELOW **

Indeling
Hal/entree op de derde verdieping; riante woonkamer met een prachtig hoog plafond, originele balken en dakramen waardoor er veel licht binnenvalt; open keuken met een extra diep aanrechtblad, fornuis met 6-pits gaskookplaat en oven; slaapkamer aan de achterzijde; moderne badkamer met douche, toilet en wastafel; in de woonkamer bevindt zich tevens de cv-ruimte en de meterkast. Boven de badkamer en achter de keuken is veel extra bergruimte gecreëerd.

Omgeving
De woning ligt in de Indische Buurt in stadsdeel Oost op een zeer centrale locatie omsloten door de Indische buurt, Czaar Peterbuuurt en de Oosterparkbuurt. Deze wijk is in korte tijd uitgegroeid tot een van de meest hippe buurten van Amsterdam! Alle voorzieningen voor uw dagelijkse en niet-dagelijkse boodschappen vindt u in de nabije omgeving. De gezellige Javastraat en het Javaplein liggen op loopafstand, evenals de Czaar Peterstraat, het Oosterpark, de Linnaeusstraat en het Beukenplein. In deze gewilde buurt vindt u tal van leuke restaurants, hotspots, hippe koffietentjes en vele winkels en speciaalzaken. Binnen enkele fietsminuten staat u in hartje Centrum en in de gezellige Pijp.

Bereikbaarheid
De woning is uitstekend te bereiken met het openbaar vervoer (bus/tram) en ligt vlakbij het Muiderpoort station. Ook het Amstelstation en Centraal Station zijn binnen enkele fietsminuten bereikbaar. Met de auto heeft u een snelle aansluiting op de Ring A10 en een parkeervergunning is direct verkrijgbaar.

Vereniging van Eigenaren
Er is sprake van een actieve Vereniging van Eigenaren bestaande uit 5 leden. De administratie wordt in eigen beheer uitgevoerd en de servicekosten bedragen € 70,- per maand. De VvE beschikt over een actueel Meerjaren Onderhoudsplan (MJOP). In 2018 is het trappenhuis geschilderd en in 2015 is het schilderwerk aan de voorzijde uitgevoerd en in 2016 is achterzijde geschilderd.

Bijzonderheden
- Bouwjaar 1891;
- Gesplitst in 2011 (met vergunning);
- Het hele pand is in 2013 compleet gerenoveerd;
- Woning gerenoveerd in 2017;
- EIGEN GROND (geen erfpacht!);
- Schitterend zicht op de Nieuwe Vaart en de molen De Gooyer;
- Volledig voorzien van dubbel glas;
- Woonoppervlakte 54m˛ (meetrapport aanwezig);
- Zeer licht en aangenaam appartement;
- TOPlocatie in hip and happening Oost!;
- Inpandige berging;
- Intergas Hr-combiketel uit 2010;
- Voorzien van mechanische ventilatie;
- Actieve VvE, servicekosten € 70,- per maand;
- Goed bereikbaar met auto en openbaar vervoer;
- Parkeervergunning per direct verkrijgbaar;
- Oplevering in overleg.

** ENGLISH TRANSLATION **
Completely renovated in 2017, 2-room apartment on OWN GROUND with stunning views of the Nieuwe Vaart and De Gooyer windmill! This beautiful apartment has a bright living room at the front, modern open kitchen and bathroom and a bedroom at the rear. The property is located in the East district within walking distance of Javastraat, Czaar Peterstraat, Dappermarkt and Oosterpark.

Layout
Hall/entrance on the third floor; spacious living room with a beautiful high ceiling, original beams and skylights so that makes it a very light space; open kitchen with an extra deep counter top, stove with 6-burner gas hob an oven; bedroom at the rear; modern bathroom with shower, toilet and sink; in the living room there is also the cupboard for the heating system and the meter cupboard. A lot of extra storage space has been created above the bathroom and behind the kitchen.

Surroundings
The building is located in the Indische Buurt in Oost district in a very central location surrounded by the Indische buurt, Czaar Peterbuuurt and the Oosterparkbuurt. This neighborhood has quickly become one of the most fashionable neighborhoods in Amsterdam! All facilities for your daily and non-daily groceries can be found in the vicinity. The lively Javastraat and Javaplein are within walking distance, as are the Czaar Peterstraat, the Oosterpark, the Linnaeusstraat and the Beukenplein. In this popular neighborhood you will find lots of nice restaurants, hotspots, trendy coffee shops and many shops and specialty shops. Within a few minutes you will be in the center and in De Pijp.

Accessibility
The property is easily accessible by public transport (bus/tram) and is close to the Muiderpoort station. The Amstel Station and Central Station can also be reached within a few minutes by bike. With the car you have a fast connection to the Ring A10 and a parking permit is immediately available (no waiting list).

Owners Association
There is an active Owners Association consisting of 5 members. The administration is carried out in-house and the service costs are € 70 per month. The VvE has an actual Long-Term Maintenance Plan (MJOP). The stairwell was painted in 2018 and the outside paintwork on the front was done in 2015 and the rear was painted in 2016.

Particularities
- Year of construction 1891;
- Splitted in apartment rights in 2011 (with a permit);
- The entire building was completely renovated in 2013;
- Property renovated in 2017;
- OWN GROUND (no leasehold!);
- Superb view of the Nieuwe Vaart and the De Gooyer mill;
- Fully equipped with double glazing;
- Living area 54m˛ (measurement report available);
- Very light and pleasant apartment;
- TOP location in hip and happening East district!;
- Indoor storage;
- Intergas Hr combi boiler from 2010;
- Equipped with mechanical ventilation;
- Active VvE, service costs € 70 per month;
- Easily accessible by car and public transport;
- Parking permit available immediately;
- Delivery in consultation.

Copyright Francis Helmig makelaardij - NVM makelaar Amsterdam
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
19-04-2019
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Appartement/flat
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1891

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
54 m²
Inhoud
197 m³

Indeling

Totaal aantal kamers
2
Aantal slaapkamers
1
Bekijk alle kenmerken

Advertentie

Foto's

MVA wijkinformatie: Dapperbuurt

De Dapperbuurt ligt in Amsterdam Oost en wordt begrensd door de Linnaeusstraat, Oetewalerpad, Pontanusstraat, Singelgracht/Lozingskanaal en de Mauritskade. De buurt ligt tegen het Oosterpark aan en is genoemd naar de Dapperstraat, waar zes dagen per week de levendige Dappermarkt wordt gehouden, na de Albert Cuypmarkt in de Pijp de bekendse markt van de stad. De Dapperstraat is weer vernoemd naar geograaf en geschiedkundige Olfert Dapper.
Stadsuitbreiding Dapperbuurt
In de 19e eeuw maakte de Dapperbuurt deel uit van de stadsuitbreiding van Amsterdam. Er kwamen woningen voor beter verdienende arbeiders, ambtenaren en zelfstandigen. Het waren de gouden randjes van nieuwe buurten die iets later werden volgebouwd met volkswoningbouw van een matige kwaliteit; een arbeidersbuurt waar relatief veel protestanten, socialistische arbeiders en joden woonden. De laatsten lieten in 1928 aan de Linnaeusstraat een synagoge in Amsterdamse Schoolstijl bouwen.
Stadsvernieuwing Dapperbuurt
In de oorlog werd de synagoge zwaar beschadigd en in 1962 werd het gebouw – tot verdriet van buurtbewoners – afgebroken. Ook de rest van de buurt was er na de oorlog slecht aan toe. In de jaren zeventig was de Dapperbuurt dan ook een van de eerste stadsvernieuwingsbuurten. Meer dan de helft van de bebouwing is vervangen door nieuwbouw. Ook zijn veel 19e-eeuwse panden gerenoveerd.
Domweg gelukkig, in de Dapperstraat
Door dichter J.C. Bloem hebben de Dapperbuurt en -straat extra bekendheid gekregen door zijn sonnet De Dapperstraat, dat wordt afgesloten met de beroemde zin ‘Domweg gelukkig, in de Dapperstraat’.