Vorige | Volgende

Aalsmeerderdijk 336 1436BG Aalsmeerderbrug, Aalsmeerderbrug

Bouwjaar
1906-1930
Woonoppervlakte
130 m²
Aantal kamers
4
Perceeloppervlakte
491 m²

Omschrijving

Gelegen op een bijna sprookjesachtige locatie, omringd door bomen en groen, ligt deze vrijstaande woning op een royaal perceel grond. Het huis is gelegen onder aan de dijk van de Ringvaart en het heeft daardoor een fijne beschutte ligging. Het lijkt nu misschien alsof deze woning enigszins afgezonderd van de bewoonde wereld ligt, maar niets is minder waar; wanneer u de brug bent overgestoken loopt u zo het centrum van Aalsmeer in waar zich alle voorzieningen zoals winkels, restaurants en café's bevinden. Ook uitvalswegen richting Schiphol, Amsterdam en Rotterdam/Den Haag zijn binnen enkele minuten te bereiken.

Het vrijstaande huis is vermoedelijk gebouwd rond 1920 en is door de jaren op diverse manieren uitgebreid en verbouwd. Zo is het gehele dak nog vervangen in 2012 en is deze voorzien van een woningbrede dakkapel.

Ondanks dat de huidige eigenaar de woning altijd goed heeft bijgehouden, zal een volgende eigenaar de woning op sommige punten moeten renoveren/moderniseren. Maar nadat u de woning naar wens hebt verbouwd, woont u wel in een fantastisch vrijstaand woonhuis op een schitterende locatie.

Als kers op de taart beschikt de woning over een grote houten schuur welke uitermate geschikt is als stalling, werkplaats of hobbyruimte. De boshut uit 2010 is degelijk gebouwd en is redelijk goed geďsoleerd.


Indeling van de woning

Begane grond:
Niet via de Aalsmeerderdijk, maar via de Molenweg aan de achterzijde, bereikt u de woning waar de auto aan de weg of op eigen terrein, achter een poort, geparkeerd kan worden. De entree van de woning bevindt zich aan de zijkant.

Hal:
U komt binnen in de hal waar zich de c.v.-kast, meterkast, toilet en de badkamer bevinden. De badkamer is voorzien van een douche, hoekbad en dubbele wastafel.

Woonkamer:
De woonkamer met open keuken is ruim en licht doordat deze aan verschillende kanten is uitgebouwd en beide kanten is voorzien van vele ramen. Met name de uitgebouwde serre, dat nu is ingericht als eetkamer, zorgt voor een prettige daglichttoetreding. Aan de dijkzijde is de woonkamer uitgebouwd met een extra kamer, welke thans in gebruik is als atelier. Aan de Molenwegzijde is de woonkamer uitgebouwd met een bijkeuken/wasruimte, welke nu tevens dienst doet als doorgang naar de voormalige schuur. Deze schuur is getransformeerd tot een tweede ruime kamer op deze verdieping en is voorzien van de nodige bergruimte in de twee vlieringen.

Een wenteltrap in de woonkamer biedt toegang tot de eerste verdieping. Een comfortabelere trap zou gerealiseerd kunnen worden in de grote inbouwkast in de woonkamer.

Eerste verdieping:
Deze verdieping bestaat uit een overloop met dakraam, een grote open gang (thans in gebruik als kantoor) en een ruime slaapkamer aan de dijkzijde. Over de hele breedte van de woning is een grote kunststof dakkapel gerealiseerd die voor veel extra ruimte en daglicht zorgt.

Tuin:
De royale, rondom gelegen tuin is een feestje voor iedereen die van ruimte, groen en privacy houdt. Er zijn meerdere terrassen aanwezig waardoor er altijd wel een plekje in de zon of schaduw te vinden is. Naast een grote boshut staat in de tuin nog een tweede, kleinere houten schuur. De tuin is te voet zowel via de voor- als de achterzijde bereikbaar.

Omgeving:
Aalsmeerderdijk 336 ligt in Aalsmeerderbrug, nabij Schiphol en diverse uitvalswegen. De A4/A5, Ring A10 en A9 zijn eenvoudig bereikbaar. Amsterdam-Centrum is binnen 20 minuten aan te rijden, goede openbaar vervoer voorzieningen zijn nabij en ook Hoofddorp en Amstelveen liggen in de buurt. Dit maakt Aalsmeerderbrug een prima alternatief voor wonen buiten de ring. Geluidsoverlast van Schiphol is beperkt door gunstige ligging ten opzichte van de start- en landingsbanen. Via de direct voor de woning gelegen Ringvaart vaar je rechtstreeks naar Amsterdam maar ook naar bijvoorbeeld de Kaag. Aalsmeer met de Westeinderplassen maar ook alle voorzieningen op gebied van winkels, horeca, sport en cultuur ligt aan de overkant van het water, aan de andere kant van de brug. De supermarkt is binnen 5 minuten met de boot bereikbaar.

Verder goed om te weten:
- De 491 m˛ grond is uitgegeven in Recht van Opstal. Hiervoor betaalt men een jaarlijkse retributie van € 532,-;
- Ondanks de ligging nabij Schiphol, heeft de woning weinig tot geen last geluidsoverlast van vliegtuigen;
- Het nabij gelegen tracé van de N196 zal in de toekomst verder afgewaardeerd worden. Zo zijn er plannen om het naastgelegen kruispunt in de toekomst te transformeren in een rotonde.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
03-08-2020
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1906-1930

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
130 m²
Perceeloppervlakte
491 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
4
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Advertentie

Aalsmeer

Denk je aan Aalsmeer, dan denk je aan de bloemenveiling. De sierteelt is onlosmakelijk verbonden met de historie van Aalsmeer. Echte liefhebbers kunnen ook een bezoek brengen aan de Bloemenveiling Aalsmeer, waar je een goede indruk krijgt van de ware omvang van de bloemenindustrie in de Bollenstreek. De huidige bloemenveiling is ontstaan uit een fusie van twee kleinere veilingen en heeft Aalsmeer wereldwijd als bloemengemeente op de kaart gezet. De treffende kleuren van bloeiende tulpen zijn in de lente een typisch Nederlandse bezienswaardigheid.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder