Vorige | Volgende

Aalsmeerplein 6 2 1059AS Amsterdam, Aalsmeerwegbuurt West

Bouwjaar
1935
Woonoppervlakte
61 m²
Aantal kamers
4

Omschrijving

HEERLIJK LICHT EN RUIM APPARTEMENT, GELEGEN OP EIGEN GROND MET VRIJ UITZICHT

Algemeen:
Een royaal appartement aan het Aalsmeerplein met vrij uitzicht en gelegenheid voor een bootje “naast de deur”.
De woning heeft een woonoppervlakte van 61 m², een balkon aan de achterzijde en een royale zolderkamer van 11 m2.
Het appartement is gelegen op de tweede etage en door het vele groen krijg je bijna het gevoel van buiten wonen.
Het appartement ligt op eigen grond!

Locatie:
De woning ligt in de geliefde Hoofddorppleinbuurt in Amsterdam-Zuid, op loopafstand van talrijke winkels, restaurants en cafés. Daarnaast bieden de Amstelveenseweg en Zeilstraat nog veel meer keuze aan winkels en horeca. Het Vondelpark en het Rembrandtpark liggen vlakbij en in minder dan 10 minuten fiets je naar het Amsterdamse Bos en De Nieuwe Meer.

Ook zijn er goede openbaar vervoer verbindingen. Treinstation Zuid WTC en Lelylaan liggen nabij, net als meerdere tram- bus- en metrolijnen, waardoor Schiphol en Amsterdam Centraal snel bereikbaar zijn. Met eigen vervoer ben je zo op de A4 en ring A10.

Indeling:
Je komt binnen via de ruime hal die toegang geeft tot alle vertrekken. De woonkamer met erker aan de voorzijde is heerlijk licht en breed. Aan de achterzijde ligt de keuken; deze is eenvoudig maar netjes en door het weghalen van een muur in 2005 is deze ruim genoeg om een eettafel te kunnen plaatsen. Vanuit de keuken is er toegang tot het balkon.
Aan de achterzijde ligt een ruime slaapkamer, lekker stil door de binnentuin waaraan het appartement grenst.
In de badkamer bevindt zich het toilet en de aansluiting voor de wasmachine.

Als extra heeft deze woning nog een zolderkamer van 11 m2. Met een paar kleine ingrepen is dit een heerlijke thuiswerkplek!

Buitenruimte:
Dit appartement heeft een fijn balkon over de gehele breedte van het appartement.

Woonoppervlakte:
Het woonoppervlak bedraagt 61 m² (86 m2 BVO). Dit is exclusief het balkon en de zolderkamer van 11 m2.
De woning is door een extern bureau ter plekke ingemeten conform NEN2580, uiteraard is dit rapport ter inzage beschikbaar.

Bouwjaar:
Het appartement ligt in een pand dat in 1935 is gebouwd.

Eigendomssituatie grond:
Het huis is gelegen op EIGEN grond.

Vereniging van eigenaren:
Het betreft hier een grote professioneel beheerde vereniging van eigenaren die de zaken goed voor elkaar hebben. De beschikbare informatie is via ons kantoor beschikbaar.
De maandelijkse bijdrage is € 101,49. Momenteel is het aandeel in het reservefonds voor dit appartement € 5.616,09.
In 2004 werd de buitenkant van het appartement gezandstraald, is er HR-glas geplaatst aan de voorzijde en is de erker vernieuwd. In 2020 is er aan de achterzijde HR-glas geplaatst.

Bereikbaarheid en parkeren:
De woning heeft een uitstekende ligging en bereikbaarheid. Voor het parkeren van een auto kan je een vergunning aanvragen bij de gemeente Amsterdam.
De gemeente geeft momenteel een wachttijd van 5 maanden aan (vergunningsgebied Zuid 2.3). Ook zijn er goede openbaar vervoer verbindingen. Treinstation Zuid WTC en Lelylaan liggen nabij, net als meerdere tram- bus- en metrolijnen, waardoor Schiphol en Amsterdam Centraal snel bereikbaar zijn.

Bijzonderheden:
- Bouwjaar van het gebouw 1935
- Voorzien van dubbele beglazing
- Eigen grond
- Woonoppervlakte 61 m² (bruto 86 m2), exclusief balkon en berging
Het meetrapport en de berekening is ter inzage beschikbaar
- Verwarming via een eigen CV uit 2015
- Energielabel D
- Servicekosten per maand € 101,49
- Oplevering in overleg.

We nodigen je graag uit om een bezichtiging af te spreken.

Deze woning heeft een eigen website via Aalsmeerplein6-2.nl
Hier vind je alles nog eens fraai in beeld gebracht met onder andere de kadastrale gegevens, de lijst van zaken, het meetrapport, full screen foto's evenals informatie over de buurt, een "streetview" en de zonnegrens.

De aanmelding is met zorg samengesteld; de informatie die wordt verstrekt is echter indicatief en er kunnen geen rechten aan ontleend worden.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
2021-03-31
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
bovenwoning
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1935

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
61 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
4

Energie

Bekijk alle kenmerken

Advertentie

MVA wijkinformatie: Hoofddorppleinbuurt

De Hoofddorppleinbuurt ligt in het westen van stadsdeel Zuid en is gescheiden van de rest van Amsterdam Zuid door rivier de Schinkel. Verder wordt de wijk begrensd door het Surinameplein, de Surinamestraat, de A10, de Henk Sneevlietweg en de Westlandgracht.
Gentrification in de Hoofddorppleinbuurt
Het Hoofddorpplein vormt het centrale verkeersplein van de Hoofddorppleinbuurt. Toch is Hoofddorppleinbuurt voornamelijk een woonbuurt met - daaruit voortkomend - een groot winkelaanbod. Dit centreert zich op en rondom het Hoofddorpplein en in de Zeilstraat. Zoals in veel andere wijken aan de rand van de stad vinden ook in de Hoofddorppleinbuurt ontwikkelingen plaats die wijzen op gentrification; er zijn meer middeninkomens en gezinnen met kinderen in de wijk komen wonen. Maar ook voor studenten en starters is de buurt aantrekkelijk. . De afgelopen jaren zijn dan ook hier veel particuliere huurwoningen omgezet in koopwoningen en is er veel horeca bijgekomen. Eind 2017 woonden er bijna 12000 inwoners in de Hoofddorppleinbuurt.
Hoofddorppleinbuurt onderdeel Plan West
De Hoofddorpleinbuurt is in de jaren twintig gebouwd als onderdeel van ‘Plan West’, een uitbreidingsplan van de gemeente voor het verlengde van de West-Indische buurt op het geannexeerde grondgebied van wat eerder gemeente Sloten was. Sommige straten in de wijk stammen nog uit die tijd, zoals de Jacob Marisstraat en omliggende straten. Veel straten in de Hoofddorppleinbuurt zijn genoemd naar 19e-eeuwse schilders en plaatsen ten zuidwesten van Amsterdam, zoals de Heemstedestraat en de Aalsmeerweg. De brug tussen de buurt en de Amstelveenseweg is er sinds 1927.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder