Vorige | Volgende

Aalsmeerweg 102 2 1059AP Amsterdam, Aalsmeerwegbuurt Oost

Vraagprijs € 475.000 

Bouwjaar
1935
Woonoppervlakte
62 m²
Aantal kamers
3

Omschrijving

Licht en ruim driekamerappartement van circa 62 m, op eigen grond met balkon op het westen en een ruime berging van circa 12 m op de 4e etage. Dit appartement is gelegen in de levendige en gezellige Hoofddorppleinbuurt van Amsterdam Zuid op loopafstand van het Hoofddorplein, het Vondelpark en het Rembrandtpark. De buurt kenmerkt zich door de vele speciaalzaken, traiteurs, restaurants en gezellige cafs. Alle dagelijkse voorzieningen zoals winkels en sportfaciliteiten tref je letterlijk om de hoek.

Bereikbaarheid:
De woning is uitstekend gelegen ten opzichte van de Ringweg A10 west (afslag S107 & S106) en vanaf het Hoofddorpplein en Henk Sneevlietweg zijn er diverse OV verbindingen naar het centrum van Amsterdam (o.a. tramlijn 2) en de Zuid-as (metrolijn 50 en buslijn 15). Parkeren gebeurt op de openbare weg middels vergunningensysteem. Tevens in het weekend en na zeven uur gratis te parkeren op het nabijgelegen bedrijventerrein Schinkel (250 m).

Indeling:
Open stenen trapportaal, toegang tot het trappenhuis met op de overloop van de tweede verdieping het entree van de woning. Bij binnenkomst is er de hal die toegang geeft tot alle vertrekken. Woonkamer over de gehele breedte met erker aan de voorzijde. Moderne keuken die voorzien is van diverse inbouwapparatuur aan de achterzijde, met aan weerzijde daarvan een slaapkamer. Via de hoofdslaapkamer is er toegang tot de badkamer die voorzien is van douche en wastafel. Aan de achterzijde is er vanuit alle vertrekken toegang tot een zonnig balkon op het westen. Separaat toilet aan de hal. Het gehele appartement is voorzien van een eikenhouten lamelparkertvloer.
Op de vierde verdieping is er de beschikking over een ruime individuele berging (12 m). Deze berging is gelegen aan de voorzijde van het complex en heeft een raampartij en is thans in gebruik als een thuiswerkplek/logeerkamer.

Bijzonderheden:
- Heerlijk licht en ruim opgezet appartement;
- Zonnig balkon op het westen;
- Centrale ligging in de Hoofddorppleinbuurt van Amsterdam Zuid;
- Woonoppervlakte circa 62 m (meetrapport aanwezig);
- Gelegen op eigen grond;
- Grote berging van 12 m op de vierde etage;
- Gehele appartement voorzien van dubbele beglazing;
- Actieve en gezonde VvE;
- Servicekosten bedragen 104,- per maand, VvE beschikt over een meerjaren onderhoudsplanning;
- Kozijnen voor- en achterzijde in 2019 en 2021 geschilderd;
- Oplevering in overleg.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
2021-09-10
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
bovenwoning
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1935

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
62 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
3

Energie

Energielabel
Klasse D
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Advertentie

MVA wijkinformatie: Hoofddorppleinbuurt

De Hoofddorppleinbuurt ligt in het westen van stadsdeel Zuid en is gescheiden van de rest van Amsterdam Zuid door rivier de Schinkel. Verder wordt de wijk begrensd door het Surinameplein, de Surinamestraat, de A10, de Henk Sneevlietweg en de Westlandgracht.
Gentrification in de Hoofddorppleinbuurt
Het Hoofddorpplein vormt het centrale verkeersplein van de Hoofddorppleinbuurt. Toch is Hoofddorppleinbuurt voornamelijk een woonbuurt met - daaruit voortkomend - een groot winkelaanbod. Dit centreert zich op en rondom het Hoofddorpplein en in de Zeilstraat. Zoals in veel andere wijken aan de rand van de stad vinden ook in de Hoofddorppleinbuurt ontwikkelingen plaats die wijzen op gentrification; er zijn meer middeninkomens en gezinnen met kinderen in de wijk komen wonen. Maar ook voor studenten en starters is de buurt aantrekkelijk. . De afgelopen jaren zijn dan ook hier veel particuliere huurwoningen omgezet in koopwoningen en is er veel horeca bijgekomen. Eind 2017 woonden er bijna 12000 inwoners in de Hoofddorppleinbuurt.
Hoofddorppleinbuurt onderdeel Plan West
De Hoofddorpleinbuurt is in de jaren twintig gebouwd als onderdeel van Plan West, een uitbreidingsplan van de gemeente voor het verlengde van de West-Indische buurt op het geannexeerde grondgebied van wat eerder gemeente Sloten was. Sommige straten in de wijk stammen nog uit die tijd, zoals de Jacob Marisstraat en omliggende straten. Veel straten in de Hoofddorppleinbuurt zijn genoemd naar 19e-eeuwse schilders en plaatsen ten zuidwesten van Amsterdam, zoals de Heemstedestraat en de Aalsmeerweg. De brug tussen de buurt en de Amstelveenseweg is er sinds 1927.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder