Vorige | Volgende

Aalsmeerweg 131 1 1059AH Amsterdam, Aalsmeerwegbuurt Oost

Bouwjaar
1931-1944
Woonoppervlakte
57 m²
Aantal kamers
3

Omschrijving

Leuk ingedeeld 3-kamer appartement gelegen de gezellige Hoofddorppleinbuurt, nabij de Westlandgracht.

LOCATIE
De Hoofddorppleinbuurt in Oud-Zuid is gewild en niet zonder reden. Het is een rustige buurt in Amsterdam, maar tegelijkertijd ligt het bruisende Vondelpark op loopafstand en telt de directe omgeving tal van leuke winkels en cafeetjes. Een toplocatie dus, waar je enerzijds makkelijk het centrum van Amsterdam opzoekt en met hetzelfde gemak het natuurgebied in fietst. Voor uw dagelijkse boodschappen kunt u terecht bij De DEEN supermarkt welke zich op drie minuten loopafstand bevind.

Met de tram of fiets bent u bovendien binnen 10-15 minuten in het centrum van Amsterdam en met de auto zit u binnen een minuut op de A10 en andere uitvalswegen.

INDELING
Het appartement is gelegen op de eerste verdieping. Zoals u kunt zien op de foto's heeft het appartement wat liefde nodig maar aangezien het ruim en praktisch is ingedeeld kunt u hier een prachtige woning van maken! Dit leuke hoekappartement zorgt voor veel lichtinval.
U komt het appartement binnen in de hal, vanuit hier heeft u toegang tot alle vertrekken behalve de woonkamer, deze is vanuit de eetkamer te bereiken. De badkamer is voorzien van een wastafel, douche en toilet.

BIJZONDERHEDEN
*Eigen grond;
*Ouderdomsclausule;
*Niet-bewonersclausule;
*Asbestclausule;
*'As is where is';
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
07-07-2020
Status
Verkocht
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Soort woning
tussenverdieping
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1931-1944

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
57 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Advertentie

MVA wijkinformatie: Hoofddorppleinbuurt

De Hoofddorppleinbuurt ligt in het westen van stadsdeel Zuid en is gescheiden van de rest van Amsterdam Zuid door rivier de Schinkel. Verder wordt de wijk begrensd door het Surinameplein, de Surinamestraat, de A10, de Henk Sneevlietweg en de Westlandgracht.
Gentrification in de Hoofddorppleinbuurt
Het Hoofddorpplein vormt het centrale verkeersplein van de Hoofddorppleinbuurt. Toch is Hoofddorppleinbuurt voornamelijk een woonbuurt met - daaruit voortkomend - een groot winkelaanbod. Dit centreert zich op en rondom het Hoofddorpplein en in de Zeilstraat. Zoals in veel andere wijken aan de rand van de stad vinden ook in de Hoofddorppleinbuurt ontwikkelingen plaats die wijzen op gentrification; er zijn meer middeninkomens en gezinnen met kinderen in de wijk komen wonen. Maar ook voor studenten en starters is de buurt aantrekkelijk. . De afgelopen jaren zijn dan ook hier veel particuliere huurwoningen omgezet in koopwoningen en is er veel horeca bijgekomen. Eind 2017 woonden er bijna 12000 inwoners in de Hoofddorppleinbuurt.
Hoofddorppleinbuurt onderdeel Plan West
De Hoofddorpleinbuurt is in de jaren twintig gebouwd als onderdeel van ‘Plan West’, een uitbreidingsplan van de gemeente voor het verlengde van de West-Indische buurt op het geannexeerde grondgebied van wat eerder gemeente Sloten was. Sommige straten in de wijk stammen nog uit die tijd, zoals de Jacob Marisstraat en omliggende straten. Veel straten in de Hoofddorppleinbuurt zijn genoemd naar 19e-eeuwse schilders en plaatsen ten zuidwesten van Amsterdam, zoals de Heemstedestraat en de Aalsmeerweg. De brug tussen de buurt en de Amstelveenseweg is er sinds 1927.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder