Vorige | Volgende

Aalsmeerweg 30 I 1059AK Amsterdam, Aalsmeerwegbuurt West

Vraagprijs € 360.000 

Bouwjaar
1928
Woonoppervlakte
53 m²
Aantal kamers
3

Omschrijving

English text below

IN VERBAND MET CORONA GAAN WE VOOR HET EERST BEZICHTIGEN OP 9 APRIL.

Due to corona, we are going to visit the apartment for the first time on April 9.

Het 3 kamer appartement van 53m2 bevindt zich in de gezellige hoofddorppleinbuurt op eigen grond. Het betreft een woning op de 1e verdieping met 2 balkons. Hierdoor heeft het huis altijd zon. In de ochtend aan de voorkant van het huis en later op de dag aan de achterzijde.


De woning is ingedeeld met een ruim opgezette eet- en woonruimte. Een open hal met veel kastruimte, een keuken met inbouwapparatuur, badkamer met douche, wastafel en w.c. en 2 slaapkamers. Beide slaapkamers zijn gelegen aan de achterzijde en bieden toegang tot het balkon op het zuid-westen. Door het hele huis ligt een mooie houten vloer en er is een gas openhaard om de winters extra knus te maken.


Omgeving:

De populariteit van deze fijne woonomgeving is onder andere te danken aan de ideale ligging ten opzichte van het centrum, het Vondelpark, Rembrandtpark en uitstekende bereikbaarheid met het openbaar vervoer.Op loopafstand bevinden zich alle benodigde winkels zoals een supermarkt, een slager, wijnhandel en een kaasboer. Verder bestaat de wijk uit gezellige cafés en restaurants. Het vondelpark ligt op 10 minuten loopafstand, binnen 5 minuten ben je op de ring A-10 en binnen een kwartier ben je op schiphol. Tram 2 en Bus 15 stoppen direct op het Hoofddorpplein en de NS/Metro stations Sloterdijk en Amsterdam Zuid zijn tevens gemakkelijk en snel te bereiken.


Bijzonderheden:

Eigen grond

Servicekosten € 79,00 per maand, actieve VVE met 4 leden

Rustige en goede buren (onder kapper, boven één persoon)

Ruime gang/hal met mogelijkheid tot opslag------------------------------------------------------------------------Well maintained 2 bedroom apartment (own ground) with double balcony in the popular Hoofddorppleinbuurt. The popularity of this living area is not only because of the location but also because of the pleasant atmosphere in the neighbourhood.


The apartment is near the Vondelpark, Rembrandtpark, city center and has an excellent accessibility to the public transport. Next to that the ring A-10 is only 5 minutes by car and within 15 minutes you are at Schiphol Airport. Tram 2 and Bus 15 have a stop at Hoofddorpplein and give great access to the center or train stations like Amsterdam Zuid or Sloterdijk. Within walking distance there are nice shops, cafes and restaurants. The Vondelpark is in walking distance.


Layout: Spacious open hall with large wardrobe, bathroom with shower, toilet and sink, 2 bedrooms at the rear of the house with access to the balcony on the South West. The Living and dining room are located at the front with a balcony, the open kitchen is has built-in equipment. The apartment has a beautiful wooden floor and everything is in a good condition.


Stamkaart Details:

Own ground Service costs are € 79.00 a month Active owners of association; consist 4 members

Quiet + good neighbours (floor below a hairdresser, floor above one person)

Spacious corridor / hallway with storage possibility
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
13-03-2020
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1928

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
53 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Bekijk alle kenmerken

Advertentie

MVA wijkinformatie: Hoofddorppleinbuurt

De Hoofddorppleinbuurt ligt in het westen van stadsdeel Zuid en is gescheiden van de rest van Amsterdam Zuid door rivier de Schinkel. Verder wordt de wijk begrensd door het Surinameplein, de Surinamestraat, de A10, de Henk Sneevlietweg en de Westlandgracht.
Gentrification in de Hoofddorppleinbuurt
Het Hoofddorpplein vormt het centrale verkeersplein van de Hoofddorppleinbuurt. Toch is Hoofddorppleinbuurt voornamelijk een woonbuurt met - daaruit voortkomend - een groot winkelaanbod. Dit centreert zich op en rondom het Hoofddorpplein en in de Zeilstraat. Zoals in veel andere wijken aan de rand van de stad vinden ook in de Hoofddorppleinbuurt ontwikkelingen plaats die wijzen op gentrification; er zijn meer middeninkomens en gezinnen met kinderen in de wijk komen wonen. Maar ook voor studenten en starters is de buurt aantrekkelijk. . De afgelopen jaren zijn dan ook hier veel particuliere huurwoningen omgezet in koopwoningen en is er veel horeca bijgekomen. Eind 2017 woonden er bijna 12000 inwoners in de Hoofddorppleinbuurt.
Hoofddorppleinbuurt onderdeel Plan West
De Hoofddorpleinbuurt is in de jaren twintig gebouwd als onderdeel van ‘Plan West’, een uitbreidingsplan van de gemeente voor het verlengde van de West-Indische buurt op het geannexeerde grondgebied van wat eerder gemeente Sloten was. Sommige straten in de wijk stammen nog uit die tijd, zoals de Jacob Marisstraat en omliggende straten. Veel straten in de Hoofddorppleinbuurt zijn genoemd naar 19e-eeuwse schilders en plaatsen ten zuidwesten van Amsterdam, zoals de Heemstedestraat en de Aalsmeerweg. De brug tussen de buurt en de Amstelveenseweg is er sinds 1927.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder