Vorige | Volgende

Aalsmeerweg 56 2 1059AL Amsterdam, Aalsmeerwegbuurt West

Bouwjaar
1929
Woonoppervlakte
57 m²
Aantal kamers
3

Omschrijving

**WE OFFER FACETIME /VIDEO VIEWINGS TO SEE THIS PROPERTY**

Charming Unfurnished apartment of 57 m2 in the populair Hoofddorppleinbuurt. The apartment comes with 2 bedrooms, lots of built in storage space, modern bathroom, a beautiful wooden parquet floor and a sunny balcony.

LAYOUT:
Communal entrance, stairs to second floor, hallway with access to all areas, bright living at the front, bathroom with shower, sink and toilet and connection for washing machine, 2 bedrooms at the back one with cupboards, kitchen with 5-burner gas stove, built-in combi oven, dishwasher and fridge, balcony facing West at the rear accessible from both the bedrooms and kitchen

SURROUNDINGS:
The Hoofddorppleinbuurt is a bustling and lively neighborhood, which is popular due to its ideal location in relation to the A10 ring road and Vondelpark. There is a great selection of shops and restaurants on the Zeilstraat and Sloterkade. When you walk out the door you get your cup of coffee from Pipes & Beans or you go to lunch at DroversDog.
Various public transport facilities are located on Hoofddorpplein such as buses 16 and 62 and tram 2. These connections take you to all corners of the city, but also Lelylaan Station is less than 5 minutes by bike.
This friendly neighborhood meets all your needs!
Parking by license system municipality

Details:
- Rental price € 1.675,- excl;
- Living area approx. 57 m˛ ( not NEN 2580 measured)
- Unfurnished
- 2 bedrooms ( 1.92m x 4.58m & 2.19m x 4.22m )
- Sunny balcony facing West
- Available directly, for a minimum of 12 months
- Sharing possible for 2 working professionals
- Wooden floors
- Parking permit by license system Municipality
- Pets in consideration with landlord
- Nice area, very central

***This property is offered by a certified MVA broker***
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
23-01-2020
Status
Verhuurd
Aanvaarding
Direct

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1929

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
57 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Advertentie

MVA wijkinformatie: Hoofddorppleinbuurt

De Hoofddorppleinbuurt ligt in het westen van stadsdeel Zuid en is gescheiden van de rest van Amsterdam Zuid door rivier de Schinkel. Verder wordt de wijk begrensd door het Surinameplein, de Surinamestraat, de A10, de Henk Sneevlietweg en de Westlandgracht.
Gentrification in de Hoofddorppleinbuurt
Het Hoofddorpplein vormt het centrale verkeersplein van de Hoofddorppleinbuurt. Toch is Hoofddorppleinbuurt voornamelijk een woonbuurt met - daaruit voortkomend - een groot winkelaanbod. Dit centreert zich op en rondom het Hoofddorpplein en in de Zeilstraat. Zoals in veel andere wijken aan de rand van de stad vinden ook in de Hoofddorppleinbuurt ontwikkelingen plaats die wijzen op gentrification; er zijn meer middeninkomens en gezinnen met kinderen in de wijk komen wonen. Maar ook voor studenten en starters is de buurt aantrekkelijk. . De afgelopen jaren zijn dan ook hier veel particuliere huurwoningen omgezet in koopwoningen en is er veel horeca bijgekomen. Eind 2017 woonden er bijna 12000 inwoners in de Hoofddorppleinbuurt.
Hoofddorppleinbuurt onderdeel Plan West
De Hoofddorpleinbuurt is in de jaren twintig gebouwd als onderdeel van ‘Plan West’, een uitbreidingsplan van de gemeente voor het verlengde van de West-Indische buurt op het geannexeerde grondgebied van wat eerder gemeente Sloten was. Sommige straten in de wijk stammen nog uit die tijd, zoals de Jacob Marisstraat en omliggende straten. Veel straten in de Hoofddorppleinbuurt zijn genoemd naar 19e-eeuwse schilders en plaatsen ten zuidwesten van Amsterdam, zoals de Heemstedestraat en de Aalsmeerweg. De brug tussen de buurt en de Amstelveenseweg is er sinds 1927.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Schakel een MVA/NVM makelaar in om te huren in Nederland

Het werkgebied van een makelaar reikt verder dan alleen het kopen of verkopen van huizen. Ook bij het vinden van een huurhuis is het inschakelen van een makelaar een verstandige keuze. Je makelaar kan je adviseren over welk soort woning het beste bij je past en in welke buurt deze het meest geschikt is.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder