Vorige | Volgende

Aalsmeerweg 72 II 1059AM Amsterdam, Aalsmeerwegbuurt West

Bouwjaar
1906-1930
Woonoppervlakte
50 m²
Aantal kamers
3

Omschrijving

Heerlijk, goed en licht 2/3 kamer hoekappartement van 50 m² met ruime zolderkamer/-berging van 11 m², gelegen om de hoek van het Hoofddorpplein.

**English below**

In de directe omgeving van het Hoofddorpplein zijn diverse winkels, gezellige cafés en restaurants en het Vondelpark bevindt zich op loopafstand. De woning is met de auto alsmede per openbaar vervoer uitstekend bereikbaar (haltes voor de diverse tramlijnen en buslijnen op de Zeilstraat, het Hoofddorpplein en de Amstelveenseweg). Het metrostation Heemstedestraat is in vijf minuten te bereiken.

Indeling:

Entree, hal, woonkamer aan de voorzijde, royale slaapkamer met balkon en een badkamer met inloopdouche en toilet. De keuken, met diverse inbouwapparatuur, bevindt zich aan de achterzijde. Op de vierde verdieping bevindt zich ook nog een ruime zolderkamer/-berging.

De zeer ruime slaapkamer is eenvoudig op te delen in twee goede slaapkamers (zie hiervoor de alternatieve plattegrond).

Bijzonderheden:

- Woonoppervlak 49,5 m², zolderkamer/-berging 11,2 m² (NEN2580);
- Houtenkozijnen met dubbel glas;
- HR CV-ketel 2019;
- Actieve en gezonde VvE (MJOP aanwezig);
- Erfpacht afgekocht t/m 15 april 2063;
- Aanvraag overstap erfpacht onder (zeer) gunstige voorwaarden is gedaan in 2019;
- Oplevering: in overleg, kan per direct.

**English**

Fantastic light-filled 2/3-room corner apartment (50 m2) with spacious 11 m2 attic room/storage space around the corner from Hoofddorpplein square.

There are several shops, pleasant cafés and restaurants around the Hoofddorpplein area and Vondelpark is within walking distance. The apartment is perfectly accessible by car and public transport (stops for several tram and bus lines on Zeilstraat, Hoofddorpplein and Amstelveenseweg). The Heemstedestraat metro station is just five minutes away.

Layout:

Entrance, hall, living room overlooking the street, large bedroom with balcony and bathroom with walk-in shower and toilet. The kitchen with a range of built-in appliances is at the back. There is a large attic room/storage space on the fourth floor. The very large bedroom can easily be split up into two perfectly good bedrooms (cf. the alternative floor plan).

Details:

- Usable floor area 49.5 m2, attic room/storage space 11.2 m2 (NEN2580)
- Wooden window frames with double glazing
- 2019 HR central heating boiler
- Active and healthy homeowners’ association (VvE) (multi-year maintenance plan in place)
- Ground lease fully paid through 15 April 2063
- Request for transition of ground lease under (very) favourable conditions has been submitted in 2019
- Delivery: in mutual consultation, available as per immediately

DISCLAIMER
Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Koper heeft zijn eigen onderzoek plicht naar alle zaken die voor hem of haar van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is de makelaar adviseur van verkoper. Wij adviseren u een deskundige (NVM-)makelaar in te schakelen die u begeleidt bij het aankoopproces. Indien u specifieke wensen heeft omtrent de woning, adviseren wij u deze tijdig kenbaar te maken aan uw aankopend makelaar en hiernaar zelfstandig onderzoek te (laten) doen. Indien u geen deskundige vertegenwoordiger inschakelt, acht u zich volgens de wet deskundige genoeg om alle zaken die van belang zijn te kunnen overzien. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.

NEN CLAUSULE
De gebruiksoppervlakte is berekend conform de branche vastgestelde NEN 2580- norm. De oppervlakte kan derhalve afwijken van vergelijkbare panden en/of oude referenties. Dit heeft vooral te maken met deze (nieuwe) rekenmethode. Koper verklaart voldoende te zijn geïnformeerd over de hiervoor bedoelde normering. Verkoper en diens makelaar doen hun uiterste best de juiste oppervlakte en inhoud te berekenen aan de hand van eigen metingen en dit zoveel mogelijk te ondersteunen door het plaatsen van plattegronden met maatvoering. Mocht de maatvoering onverhoopt niet (volledig) overeenkomstig de normering zijn vastgesteld, wordt dit door koper aanvaard. Koper is voldoende in de gelegenheid gesteld de maatvoering zelf te (laten) controleren. Verschillen in de opgegeven maat en grootte geven geen der partijen enig recht, zo ook niet op aanpassing van de koopsom. Verkoper en diens makelaar aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid in deze.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
19-12-2020
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Soort woning
bovenwoning
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1906-1930

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
50 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Advertentie

MVA wijkinformatie: Hoofddorppleinbuurt

De Hoofddorppleinbuurt ligt in het westen van stadsdeel Zuid en is gescheiden van de rest van Amsterdam Zuid door rivier de Schinkel. Verder wordt de wijk begrensd door het Surinameplein, de Surinamestraat, de A10, de Henk Sneevlietweg en de Westlandgracht.
Gentrification in de Hoofddorppleinbuurt
Het Hoofddorpplein vormt het centrale verkeersplein van de Hoofddorppleinbuurt. Toch is Hoofddorppleinbuurt voornamelijk een woonbuurt met - daaruit voortkomend - een groot winkelaanbod. Dit centreert zich op en rondom het Hoofddorpplein en in de Zeilstraat. Zoals in veel andere wijken aan de rand van de stad vinden ook in de Hoofddorppleinbuurt ontwikkelingen plaats die wijzen op gentrification; er zijn meer middeninkomens en gezinnen met kinderen in de wijk komen wonen. Maar ook voor studenten en starters is de buurt aantrekkelijk. . De afgelopen jaren zijn dan ook hier veel particuliere huurwoningen omgezet in koopwoningen en is er veel horeca bijgekomen. Eind 2017 woonden er bijna 12000 inwoners in de Hoofddorppleinbuurt.
Hoofddorppleinbuurt onderdeel Plan West
De Hoofddorpleinbuurt is in de jaren twintig gebouwd als onderdeel van ‘Plan West’, een uitbreidingsplan van de gemeente voor het verlengde van de West-Indische buurt op het geannexeerde grondgebied van wat eerder gemeente Sloten was. Sommige straten in de wijk stammen nog uit die tijd, zoals de Jacob Marisstraat en omliggende straten. Veel straten in de Hoofddorppleinbuurt zijn genoemd naar 19e-eeuwse schilders en plaatsen ten zuidwesten van Amsterdam, zoals de Heemstedestraat en de Aalsmeerweg. De brug tussen de buurt en de Amstelveenseweg is er sinds 1927.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder