Open Huis - 28 maart van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten
Vorige | Volgende

Aalsmeerweg 74 H 1059AM Amsterdam

Vraagprijs € 350.000 

Bouwjaar
1929
Woonoppervlakte
50 m²
Aantal kamers
2

Omschrijving

Fantastisch wonen op een populaire locatie. Deze begane grond woning is uitstekend gelegen met een kleine buitenruimte en heeft 1 slaapkamer met een optie tot het creëren van een 2e slaapkamer. De erfpachtcanon is afgekocht t/m 15-04-2063!

Locatie:
Wonen aan de Aalsmeerweg is wonen in de gezellige Hoofddorpplein buurt. Een bruisende buurt die van alles te bieden heeft. Voor dagelijkse boodschappen is er een ruime keuze aan supermarkten (o.a. Ekoplaza, Marqt, AH, Deen, Dirk van de Broek). En er zijn tal van lokale winkels, zoals een kaasboer, een excellente wijnhandel, groenteboer en slager. In de directe omgeving zijn er volop cafés en restaurants. Denk aan Lokaal van de Stad, Par Hasard, Gent aan de Schinkel, Stadscafé van Mechelen en de Vondeltuin. Voor sport en ontspanning kun je terecht in het nabijgelegen Vondelpark (10 min loopafstand) of het iets verder gelegen Amsterdamse Bos. Je fietst in 10 minuten naar het Museumplein of het Leidseplein. Met de auto ben je binnen een mum van tijd op de Ring A10. Er zijn verschillende openbaar vervoer mogelijkheden in de omgeving en parkeren is hier goed te doen.

Indeling:
Entree, ruime en lichte woonkamer, hoog plafond en open keuken. De moderne keuken is voorzien van inbouwapparatuur. Vanuit de keuken toegang naar een fijne kleine buitenruimte. De badkamer is voorzien van een toilet, inloopdouche en wastafel. Verder beschikt de woning over een nette vloer en 1 slaapkamer. Het is mogelijk om een 2e slaapkamer te creëren.

Vereniging van Eigenaars - Aalsmeerweg 68-74 (V.v.E.):
De V.v.E. is actief, gezond en de administratie, het financiële - en het technische beheer zijn uitbesteed aan de Alliantie VvE Diensten. De maandelijkse servicekosten voor het appartement zijn momenteel € 150,43 per maand, dit is inclusief o.a. de opstalverzekering en de reservering voor het onderhoud.

Splitsing en erfpacht:
Het gebouw is in 2013 gesplitst (appartementsrechten) in o.a. 12 woningen, onder de algemene bepalingen voor voortdurende erfpacht van 2000 (Gemeente Amsterdam) en de canon is vooruitbetaald t/m 15-04-2063. De erfpachtcanon kan eeuwigdurend worden afgekocht voor € 28.770,-.

Bijzonderheden:
- Woonoppervlakte 50 m2 (NEN2580 gemeten);
- Kleine maar fijne buitenruimte;
- Bouwjaar 1929;
- 1 slaapkamer met een optie tot het creëren van een 2e slaapkamer;
- Hoekwoning;
- Dubbelglas;
- Bruisende en populaire buurt;
- Oplevering in overleg, kan snel indien gewenst.

Disclaimer:
Deze aanmelding is door ons met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen ervan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
2021-11-17
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
benedenwoning
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1929

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
50 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
2
Aantal badkamers
1

Energie

Bekijk alle kenmerken

Advertentie

MVA wijkinformatie: Hoofddorppleinbuurt

De Hoofddorppleinbuurt ligt in het westen van stadsdeel Zuid en is gescheiden van de rest van Amsterdam Zuid door rivier de Schinkel. Verder wordt de wijk begrensd door het Surinameplein, de Surinamestraat, de A10, de Henk Sneevlietweg en de Westlandgracht.
Gentrification in de Hoofddorppleinbuurt
Het Hoofddorpplein vormt het centrale verkeersplein van de Hoofddorppleinbuurt. Toch is Hoofddorppleinbuurt voornamelijk een woonbuurt met - daaruit voortkomend - een groot winkelaanbod. Dit centreert zich op en rondom het Hoofddorpplein en in de Zeilstraat. Zoals in veel andere wijken aan de rand van de stad vinden ook in de Hoofddorppleinbuurt ontwikkelingen plaats die wijzen op gentrification; er zijn meer middeninkomens en gezinnen met kinderen in de wijk komen wonen. Maar ook voor studenten en starters is de buurt aantrekkelijk. . De afgelopen jaren zijn dan ook hier veel particuliere huurwoningen omgezet in koopwoningen en is er veel horeca bijgekomen. Eind 2017 woonden er bijna 12000 inwoners in de Hoofddorppleinbuurt.
Hoofddorppleinbuurt onderdeel Plan West
De Hoofddorpleinbuurt is in de jaren twintig gebouwd als onderdeel van ‘Plan West’, een uitbreidingsplan van de gemeente voor het verlengde van de West-Indische buurt op het geannexeerde grondgebied van wat eerder gemeente Sloten was. Sommige straten in de wijk stammen nog uit die tijd, zoals de Jacob Marisstraat en omliggende straten. Veel straten in de Hoofddorppleinbuurt zijn genoemd naar 19e-eeuwse schilders en plaatsen ten zuidwesten van Amsterdam, zoals de Heemstedestraat en de Aalsmeerweg. De brug tussen de buurt en de Amstelveenseweg is er sinds 1927.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder