Vorige | Volgende

Aalsmeerweg 80 1 1059AM Amsterdam, Aalsmeerwegbuurt West

Vraagprijs € 435.000 

Bouwjaar
1930
Woonoppervlakte
64 m²
Aantal kamers
3

Omschrijving

FOR ENGLISH SCROLL DOWN.

Geweldig licht 2/3 kamer appartement van 64m2 (NEN gemeten) in Amsterdam Zuid (Hoofddorppleinbuurt) met 3 balkons.De woning is gelegen op een hoek, heeft vrij uitzicht en veel ramen. Daarnaast is het zeer centraal gelegen met de winkels en horeca binnen handbereik.

Dit appartement laat u genieten van de warmte en gezelligheid van de woonkamer met open haard, het gemak van de goed toegeruste keuken, de goede nachtrust in de rustige slaapkamer en de mogelijkheid om een werkruimte of 2e slaapkamer te hebben. Dit alles inclusief de levendigheid van de buurt.

Via het recent vernieuwde trappenhuis komt men de woning binnen op de eerste verdieping. Aan de voorzijde een mooie kamer ensuite waarbij de jaren '30 inbouwkasten bewaard zijn gebleven. Momenteel wordt de ene kamer gebruikt als woonkamer en de andere als eetkamer. Uiteraard is het ook goed mogelijk één van de kamers als werk/studeer of 2e slaapkamer te gebruiken. In de eetkamer nog een originele schouw en mooie glas-in-lood raampjes. De moderne keuken heeft hoog glans witte kasten met een composiet werkblad en is voorzien van diverse inbouwapparatuur. Zowel vanuit de keuken als de eetkamer is het langgerekte balkon te bereiken. Vanaf hier kijkt men vrij de straat in.

Aan de tuinzijde de slaapkamer die genoeg ruimte heeft voor een grote kast. De badkamer grenst aan de slaapkamer en heeft een ligbad en wastafel. Het toilet is apart. In de hal praktische bergkasten waar o.a. de wasmachine geplaatst kan worden. Op de zolderetage een grote berging.

De woning is goed onderhouden, heeft een lamel parketvloer en gestuukte wanden en plafonds. Gelegen op eigen grond.

Omgeving:
De Hoofddorppleinbuurt is een gezellige buurt met een grote verscheidenheid aan winkels (o.a. Hema, Deen, Etos, Dirk, lokale bakker, slager, groenteman etc.), cafeetjes en restaurants (Helder, Mechelen, Gent aan de Schinkel, Woest etc.). Het Vondelpark en Rembrandtpark liggen om de hoek, maar ook het Amsterdamse Bos en De Nieuwe Meer zijn op korte afstand. Sportparken - tennis, squash, voetbal, atletiek en fitness – u vindt het allemaal in de buurt. Daarnaast zijn er goede openbaar vervoer verbindingen (zowel tram, bus, metro als trein). Ook de bereikbaarheid met de auto of motor is zeer gunstig: de Ring A10 ligt praktisch aan het einde van de straat.

Bijzonderheden:
- 3 balkons
- eerste verdieping
- Woonoppervlakte 64m2 (conform NEN2580 gemeten)
- Gelegen op eigen grond
- Vereniging van eigenaren bestaat uit 8 leden en wordt professioneel beheerd door Velzel VvE diensten. De servicekosten bedragen € 129 per maand

English:

Beautiful and light 2/3 room apartment in Amsterdam South (Hoofddorppleinbuurt) with 3 balconies.

This apartment will let you enjoy the warmth and cosiness of the living area with a fireplace, the convenience of the well equiped kitchen, the good night's rest in the calm bedroom and the ability to have a work space or 2nd bedroom.(see 2nd floorplan) All this with the vibrancy of the neighbourhood.

The house is located on a corner, has an unobstructed view and many windows. It is very centrally located with shops and restaurants within easy reach.
Via the recently renovated staircase your reach apartment located at the first floor.
On the front side of the apartment is located a beautiful and spacious room with preserved en-suite niches from the 1930s. Currently one room is used as a living room and the other as a dining room. Of course it is also possible to use one of the rooms as a work / study or 2nd bedroom. The dining room still has an original fireplace and beautiful stained-glass windows. The modern kitchen has high gloss white cabinets with a composite worktop and is equipped with various built-in appliances. The elongated balcony can be reached from both the kitchen and the dining room. From here you can look freely into the street.

The bedroom on the garden side has enough space for a large closet. The bathroom is adjacent to the bedroom and has a bath and sink. The toilet is separate. Practical storage cupboards in the hall where, among other things, the washing machine can be placed. In the attic is a large storage room.

The house is well maintained, has a parquet floor and plastered walls and ceilings. Located on own ground. (freehold)

Surroundings:
The Hoofddorppleinbuurt is a pleasant neighborhood with a wide variety of shops (including Hema, Deen, Etos, Dirk, local baker, butcher, greengrocer, etc.), cafes and restaurants (Helder, Mechelen, Ghent aan de Schinkel, Woest, etc.). The Vondelpark and Rembrandtpark are around the corner, the Amsterdamse Bos and De Nieuwe Meer are also a short distance away. Sports parks - tennis, squash, football, athletics and fitness - you will find it all nearby. There are also good public transport connections (tram, bus, metro and train). The accessibility by car or motorcycle is also very favorable: the Ring A10 is practically at the end of the street.

Particularities:
- 3 balconies
- first floor
- Living area 64m2 (measured in accordance with NEN2580)
- Freehold
- Owners Association consists of 8 members and is professionally managed by Velzel VvE services. The service costs are € 129 per month
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
17-02-2021
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Soort woning
bovenwoning
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1930

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
64 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Bekijk alle kenmerken

Advertentie

MVA wijkinformatie: Hoofddorppleinbuurt

De Hoofddorppleinbuurt ligt in het westen van stadsdeel Zuid en is gescheiden van de rest van Amsterdam Zuid door rivier de Schinkel. Verder wordt de wijk begrensd door het Surinameplein, de Surinamestraat, de A10, de Henk Sneevlietweg en de Westlandgracht.
Gentrification in de Hoofddorppleinbuurt
Het Hoofddorpplein vormt het centrale verkeersplein van de Hoofddorppleinbuurt. Toch is Hoofddorppleinbuurt voornamelijk een woonbuurt met - daaruit voortkomend - een groot winkelaanbod. Dit centreert zich op en rondom het Hoofddorpplein en in de Zeilstraat. Zoals in veel andere wijken aan de rand van de stad vinden ook in de Hoofddorppleinbuurt ontwikkelingen plaats die wijzen op gentrification; er zijn meer middeninkomens en gezinnen met kinderen in de wijk komen wonen. Maar ook voor studenten en starters is de buurt aantrekkelijk. . De afgelopen jaren zijn dan ook hier veel particuliere huurwoningen omgezet in koopwoningen en is er veel horeca bijgekomen. Eind 2017 woonden er bijna 12000 inwoners in de Hoofddorppleinbuurt.
Hoofddorppleinbuurt onderdeel Plan West
De Hoofddorpleinbuurt is in de jaren twintig gebouwd als onderdeel van ‘Plan West’, een uitbreidingsplan van de gemeente voor het verlengde van de West-Indische buurt op het geannexeerde grondgebied van wat eerder gemeente Sloten was. Sommige straten in de wijk stammen nog uit die tijd, zoals de Jacob Marisstraat en omliggende straten. Veel straten in de Hoofddorppleinbuurt zijn genoemd naar 19e-eeuwse schilders en plaatsen ten zuidwesten van Amsterdam, zoals de Heemstedestraat en de Aalsmeerweg. De brug tussen de buurt en de Amstelveenseweg is er sinds 1927.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder