Vorige | Volgende

Aalsmeerweg 82 1 1059AM Amsterdam

Vraagprijs € 425.000 

Bouwjaar
1935
Woonoppervlakte
60 m²
Aantal kamers
3

Omschrijving

Sfeervol 3 kamer jaren ’30 appartement van 60m2 (op eigen grond!) met balkon op het westen, een gezamenlijk dakterras van 18m2 op het westen én een eigen zolderberging op een toplocatie in de Hoofddorpplein buurt.

De woning heeft een momenteel een grote keuken, echter de keuken kan ook verplaatst worden naar de woonkamer of in de oude situatie hersteld worden, dus tussen beide slaapkamers aan de achterzijde. Dan kunnen er zelfs drie slaapkamers gecreëerd worden. De Vve is gezond en actief.

Indeling
Prachtige entree op de eerste verdieping met originele jaren 30 deuren, uitkomend in de centrale hal met toegang tot alle ruimtes. Aan de voorzijde is de lichte woonkamer gelegen met aansluitend de zijkamer met ensuite deuren. Een ideale plek om de keuken heen te verplaatsen, of als eetkamer/tweede slaapkamer.

Aan de achterzijde de ruime keuken met toegang tot het balkon over de gehele breedte van de woning op het westen. De badkamer voorzien van dubbele wastafel, douche en toilet is bereikbaar vanuit de slaapkamer, maar heeft ook een toegang vanuit de hal.
Op de vierde etage aan de achterzijde bevind zich de zolderkamer/berging, voorzien van wastafel en elektra. Op het platte dak een gezamenlijk dakterras van maar liefst 18m2, toegankelijk vanuit een deur in het gezamenlijke trappenhuis.

Omgeving
Het appartement is gelegen in de gezellige Hoofddorppleinbuurt, met op loopafstand een divers aanbod aan speciaalzaken, supermarkten (Albert Heijn, Ekoplaza, Marqt), leuke koffiebars, cafés en restaurants. En vergeet ook niet de vele lekkere restaurants aan de Amstelveenseweg. Recreatiegebieden, zoals het Vondelpark, het Amsterdamse Bos, het Rembrandtpark en de Nieuwe Meer met verschillende zwemstrandjes, liggen op loop- of fietsafstand.

Culturele voorzieningen, zoals het Rijksmuseum, Stedelijk Museum en Concertgebouw zijn binnen 10 minuten fietsen te bereiken. Ook sportclubs, zoals sportscholen, tennisbanen, voetbal- en hockeyclubs liggen in de nabije omgeving. De kades van de nabijgelegen Westlandgracht zijn perfect voor een zonnige picknick of zomerse BBQ. De ring A-10 ligt dichtbij, dus u bent zo op de snelweg en ook het OV is om de hoek met tram 2 en diverse buslijnen.

Bijzonderheden
- Gelegen op eigen grond, géén erfpacht;
- Woonoppervlakte 60m² (meetrapport aanwezig);
- Twee slaapkamers. Met een dichte keuken tussen beide slaapkamers achter en het in gebruik nemen van de zij(woon)kamer kunnen het zelfs drie slaapkamers worden);
- Balkon op het westen over de volle breedte;
- Gezamenlijk dakterras van 18m2 op het westen;
- Eigen berging op de vierde verdieping;
- Openslaande deuren naar het balkon vanuit de keuken en slaapkamer;
- Gezonde en actieve VvE, bijdrage € 120,- p/m;
- De bewoner heeft hier niet zelf gewoond. De woning wordt verkocht met een niet zelfbewoningsclausule;
- Oplevering kan per direct.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Status
Beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Bouwjaar
1935

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
60 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Bekijk alle kenmerken

MVA wijkinformatie: Hoofddorppleinbuurt

De Hoofddorppleinbuurt ligt in het westen van stadsdeel Zuid en is gescheiden van de rest van Amsterdam Zuid door rivier de Schinkel. Verder wordt de wijk begrensd door het Surinameplein, de Surinamestraat, de A10, de Henk Sneevlietweg en de Westlandgracht.
Gentrification in de Hoofddorppleinbuurt
Het Hoofddorpplein vormt het centrale verkeersplein van de Hoofddorppleinbuurt. Toch is Hoofddorppleinbuurt voornamelijk een woonbuurt met - daaruit voortkomend - een groot winkelaanbod. Dit centreert zich op en rondom het Hoofddorpplein en in de Zeilstraat. Zoals in veel andere wijken aan de rand van de stad vinden ook in de Hoofddorppleinbuurt ontwikkelingen plaats die wijzen op gentrification; er zijn meer middeninkomens en gezinnen met kinderen in de wijk komen wonen. Maar ook voor studenten en starters is de buurt aantrekkelijk. . De afgelopen jaren zijn dan ook hier veel particuliere huurwoningen omgezet in koopwoningen en is er veel horeca bijgekomen. Eind 2017 woonden er bijna 12000 inwoners in de Hoofddorppleinbuurt.
Hoofddorppleinbuurt onderdeel Plan West
De Hoofddorpleinbuurt is in de jaren twintig gebouwd als onderdeel van ‘Plan West’, een uitbreidingsplan van de gemeente voor het verlengde van de West-Indische buurt op het geannexeerde grondgebied van wat eerder gemeente Sloten was. Sommige straten in de wijk stammen nog uit die tijd, zoals de Jacob Marisstraat en omliggende straten. Veel straten in de Hoofddorppleinbuurt zijn genoemd naar 19e-eeuwse schilders en plaatsen ten zuidwesten van Amsterdam, zoals de Heemstedestraat en de Aalsmeerweg. De brug tussen de buurt en de Amstelveenseweg is er sinds 1927.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder