Open Huis - 5 oktober van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten
Vorige | Volgende

Aalsmeerweg 94 - III 1059AN Amsterdam, Aalsmeerwegbuurt West

Bouwjaar
1931-1944
Woonoppervlakte
83 m²
Aantal kamers
3

Omschrijving

GELEGEN IN DE GEZELLIGE EN POPULAIRE HOOFDDORPPLEIN-BUURT, goed onderhouden drie (voorheen vier) kamer appartement van ruim 83 m² op derde en deels vierde etage met hoekbalkon

Enkele highlights van dit appartement zijn:
• Ruim drie (voorheen vier) kamer appartement van ca. 83 m2
• Hoekbalkon (W)
• Op derde en deels vierde etage
• Interne trap naar vierde etage
• Eenvoudig derde slaapkamer te creëren
• Goed onderhouden woning
• Jaren '30-pand met enkele originele authentieke details
• Veel bergruimte
• Zeer geliefde locatie in Oud-Zuid
• Enkele beglazing in houten kozijnen
• Gezonde V.v.E. in professioneel beheer
• Eigen grond

Indeling

Voor een volledig overzicht verwijzen wij u graag naar de digitale plattegrond, de foto's of naar aalsmeerweg94-3. nl.

Derde verdieping
Via het trappenhuis bereikt u de entree van de woning op de derde verdieping. Via de hal met ruime bergkast zijn alle vertrekken te benaderen. De ruime slaapkamer is aan de achterzijde gelegen met openslaande deuren naar het hoekbalkon op het westen gelegen. Aan de voorzijde ligt de royale L-vormige woonkamer met erker, hier is eenvoudig een extra slaapkamer te creëren. Via een interne trap is de tweede slaapkamer op de vierde verdieping te bereiken. De moderne badkamer ligt centraal in het appartement en is voorzien van douche, vrijhangend toilet, wastafel en de wasmachine- en droger opstelplaats. De dichte moderne keuken is voorzien van diverse inbouwapparatuur en biedt ook toegang tot het hoekbalkon.


Vierde verdieping
Via de interne trap in de woonkamer, maar ook via het gemeenschappelijke trappenhuis en een kleine overloop, is de ruime tweede slaapkamer te bereiken. Via een vaste trap kom je bij de vliering met bergruimte en de combiketel.

Kortom: een sfeervol en ruim appartement in een fijne buurt!

Omgeving

Deze fijne woning ligt midden in de gezellige en hippe Hoofddorppleinbuurt in stadsdeel Zuid vlakbij het Hoofddorpplein en de Zeilstraat voor alle dagelijkse boodschappen. Voor recreatie zijn het Vondelpark en Rembrandtpark op fietsafstand. 's Avonds kunt u terecht bij diverse toko's en pizzeria's nabij het Hoofddorpplein en ook de gezellige restaurantjes van de Amstelveenseweg liggen op enkele minuten loopafstand. Op het Hoofddorpplein stoppen verschillende bussen en tramlijn 2 richting station Amsterdam Centraal, waarmee u binnen 10 minuten op bijvoorbeeld het Leidseplein bent. De NS en metrostations Zuid en Lelylaan liggen beide op 10 minuten fietsafstand. De woning is ook zeer goed te bereiken via de Ring A-10, afrit S107. Parkeergelegenheid is er in de straat zelf met vergunningenstelsel.

Kortom: heerlijk centraal en rustig wonen met de stad binnen handbereik!
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
12-11-2019
Status
Onder bod
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Appartement/flat
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1931-1944

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
83 m²
Inhoud
279 m³

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Aantal slaapkamers
2
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Advertentie

MVA wijkinformatie: Hoofddorppleinbuurt

De Hoofddorppleinbuurt ligt in het westen van stadsdeel Zuid en is gescheiden van de rest van Amsterdam Zuid door rivier de Schinkel. Verder wordt de wijk begrensd door het Surinameplein, de Surinamestraat, de A10, de Henk Sneevlietweg en de Westlandgracht.
Gentrification in de Hoofddorppleinbuurt
Het Hoofddorpplein vormt het centrale verkeersplein van de Hoofddorppleinbuurt. Toch is Hoofddorppleinbuurt voornamelijk een woonbuurt met - daaruit voortkomend - een groot winkelaanbod. Dit centreert zich op en rondom het Hoofddorpplein en in de Zeilstraat. Zoals in veel andere wijken aan de rand van de stad vinden ook in de Hoofddorppleinbuurt ontwikkelingen plaats die wijzen op gentrification; er zijn meer middeninkomens en gezinnen met kinderen in de wijk komen wonen. Maar ook voor studenten en starters is de buurt aantrekkelijk. . De afgelopen jaren zijn dan ook hier veel particuliere huurwoningen omgezet in koopwoningen en is er veel horeca bijgekomen. Eind 2017 woonden er bijna 12000 inwoners in de Hoofddorppleinbuurt.
Hoofddorppleinbuurt onderdeel Plan West
De Hoofddorpleinbuurt is in de jaren twintig gebouwd als onderdeel van ‘Plan West’, een uitbreidingsplan van de gemeente voor het verlengde van de West-Indische buurt op het geannexeerde grondgebied van wat eerder gemeente Sloten was. Sommige straten in de wijk stammen nog uit die tijd, zoals de Jacob Marisstraat en omliggende straten. Veel straten in de Hoofddorppleinbuurt zijn genoemd naar 19e-eeuwse schilders en plaatsen ten zuidwesten van Amsterdam, zoals de Heemstedestraat en de Aalsmeerweg. De brug tussen de buurt en de Amstelveenseweg is er sinds 1927.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder