Open Huis - 28 maart van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten
Vorige | Volgende

Aalsmeerweg 95 II 1059AE Amsterdam, Aalsmeerwegbuurt Oost

Bouwjaar
1933
Woonoppervlakte
81 m²
Aantal kamers
3

Omschrijving

Gelegen in geliefde woonomgeving Oud-Zuid bieden wij een ruim 3-kamerappartement, verdeeld over anderhalve etage, aan van 81 m² met balkon op het Oosten. Het appartement ligt midden in de gezellige en hippe Hoofddorppleinbuurt, vlakbij het Hoofddorpplein en de Zeilstraat voor alle dagelijkse boodschappen. Voor recreatie zijn het Vondelpark en Rembrandtpark op fietsafstand.

INDELING;
Buitentrap met bordes en voordeur op de eerste verdieping. Via het gemeenschappelijk, netjes onderhouden trappenhuis bereikt u de entree van het appartement op de tweede verdieping.

U komt binnen in de hal, met aan de voorzijde een grote woonkamer met erker. De woonkamer heeft een royaal formaat, waarbij u voldoende ruimte heeft voor een zithoek en ruime eettafel. Aan de achterzijde bevindt zich de gezellige woonkeuken met toegangsdeur naar het balkon. In de hal is een apart toilet met fonteintje.
De eerste slaapkamer aan de achterzijde heeft een vaste diepe kast en openslaande deuren naar balkon. De gehele verdieping is voorzien van een fraaie houten vloer.

Via de vaste trap vanuit deze slaapkamer ( gemakkelijk af te scheiden van deze kamer) bereikt u op de derde verdieping een mooie ruimte met een badkamer en slaapkamer. De badkamer met vloerverwarming, heeft een inloopdouche met rainshower, een wastafel met daarnaast planken voor linnen & toiletartikelen.
Tevens is hier nog toilet en ruimte voor uw wasmachine en droger. Aan de voorzijde ligt de tweede slaapkamer met erker, hier is voldoende ruimte voor een grote klerenkast.

OMGEVING;
De populaire Hoofddorppleinbuurt kenmerkt zich door haar diverse winkeltjes, supermarkten en ruime aanbod van gezellige koffiezaakjes, eetcafés en restaurants (Van Mechelen, Drovers Dog, Gent aan de Schinkel). Het Vondelpark en het Rembrandtpark zijn op loopafstand. De woning is ideaal gelegen ten opzichte van het centrum van de stad en zeer goed bereikbaar met het openbaar vervoer (tram 2, metro 50, bus 15 en 62, treinstation Zuid en Lelylaan) en eigen vervoer (ring A10, afslag S107, A9 en A4). Parkeergelegenheid is er in de straat zelf.


Bijzonderheden;
* Woonoppervlakte 80,5 volgens de meetinstructie NEN 2580
* Drie kamers, waarvan twee slaapkamers
* Aparte woon-eetkeuken
* Interne trap naar voorzijde derde verdieping
* Eigen grond
* Balkon op het Oosten
* Gezonde Vereniging van Eigenaren, professioneel beheer door VVE.nl
* Servicekosten € 109,52 per maand
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
01-07-2020
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Soort woning
bovenwoning
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1933

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
81 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Bekijk alle kenmerken

Advertentie

MVA wijkinformatie: Hoofddorppleinbuurt

De Hoofddorppleinbuurt ligt in het westen van stadsdeel Zuid en is gescheiden van de rest van Amsterdam Zuid door rivier de Schinkel. Verder wordt de wijk begrensd door het Surinameplein, de Surinamestraat, de A10, de Henk Sneevlietweg en de Westlandgracht.
Gentrification in de Hoofddorppleinbuurt
Het Hoofddorpplein vormt het centrale verkeersplein van de Hoofddorppleinbuurt. Toch is Hoofddorppleinbuurt voornamelijk een woonbuurt met - daaruit voortkomend - een groot winkelaanbod. Dit centreert zich op en rondom het Hoofddorpplein en in de Zeilstraat. Zoals in veel andere wijken aan de rand van de stad vinden ook in de Hoofddorppleinbuurt ontwikkelingen plaats die wijzen op gentrification; er zijn meer middeninkomens en gezinnen met kinderen in de wijk komen wonen. Maar ook voor studenten en starters is de buurt aantrekkelijk. . De afgelopen jaren zijn dan ook hier veel particuliere huurwoningen omgezet in koopwoningen en is er veel horeca bijgekomen. Eind 2017 woonden er bijna 12000 inwoners in de Hoofddorppleinbuurt.
Hoofddorppleinbuurt onderdeel Plan West
De Hoofddorpleinbuurt is in de jaren twintig gebouwd als onderdeel van ‘Plan West’, een uitbreidingsplan van de gemeente voor het verlengde van de West-Indische buurt op het geannexeerde grondgebied van wat eerder gemeente Sloten was. Sommige straten in de wijk stammen nog uit die tijd, zoals de Jacob Marisstraat en omliggende straten. Veel straten in de Hoofddorppleinbuurt zijn genoemd naar 19e-eeuwse schilders en plaatsen ten zuidwesten van Amsterdam, zoals de Heemstedestraat en de Aalsmeerweg. De brug tussen de buurt en de Amstelveenseweg is er sinds 1927.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder