Vorige | Volgende

Abbenesstraat 17 - I 1059TC Amsterdam, Aalsmeerwegbuurt West

Vraagprijs € 425.000 k.k.

Bouwjaar
1935
Woonoppervlakte
61 m²
Aantal kamers
3
Perceeloppervlakte
3.127 m²

Omschrijving

Goed onderhouden drie kamerappartement van ca. 61 m2 gelegen op de eerste verdieping in een rustige en populaire straat in de Hoofddorppleinbuurt. Het appartement heeft een zonnig balkon op het zuiden over de gehele breedte van de woning, twee slaapkamers en een berging/zolderkamer op de bovenste etage.

Omgeving:
De woning is gelegen in een geliefde woonomgeving van stadsdeel Zuid. Op loopafstand zijn er diverse buurtwinkels, supermarkten en gezellige horecagelegenheden aan en om het Hoofddorpplein, de Zeilstraat en Amstelveenseweg. Het beroemde Vondelpark is slechts 10 minuten lopen, Amsterdamse Bos en het Rembrandtpark zijn wat verder gelegen. Ook zijn er diverse sport- en fitnessvoorzieningen in de directe omgeving.

Bereikbaarheid:
Het appartement is op 10 fiets minuten gelegen van het centrum. De openbaar vervoervoorzieningen zijn ruimschoots aanwezig (tram 2 direct naar centraal station of bus 15 naar NS stations Sloterdijk en Zuid) en met de auto is de Ring A10 gemakkelijk en goed te bereiken, waardoor bijvoorbeeld Schiphol binnen 15 minuten te bereiken is. Een parkeer- en bezoekersvergunning kan snel via de gemeente aangevraagd worden.

Indeling:
Eigen entree op eerste verdieping, vestibule met garderobe. Ruime centraal gelegen hal met toegang naar alle vertrekken. De lichte woonkamer met zijkamer en erker is gelegen aan de voorzijde met zicht op de Westlandgracht, aan de andere zijde zijn twee slaapkamers en de keuken, de keuken is modern, beschikt over een koelkast, vriezer, oven, gasfornuis, vaatwasser en greep loze kasten. De keuken heeft tevens directe toegang tot het balkon. De badkamer is mooi afgewerkt en heeft een inloop douche, toilet, brede wastafel en handige was- droogmachine opstelplaats.
Voorts is er nog een berging op de zolder verdieping.

Bijzonderheden:
• Zeer populaire locatie en straat;
• Woonoppervlak 61m2;
• Eigen grond;
• Berging op zolder;
• Nieuwe keuken uit 2019;
• Extra parkeergelegenheid op vijf minuten lopen bij de Schinkel.
------------------------------------------------------------------------------
Very well maintained two bedroom apartment of 61m2 on the first floor and is located in a quiet and popular street of the Hoofddorppleinbuurt. The apartment has a sunny balcony south facing along the entire width of the apartment, two bedroom and a storage room on the top floor.

Neighbourhood:
The area is one of the most popular parts of the city and located in the municipality part Zuid. In the direct vicinity are shops, supermarkets and cosy pubs, (coffee)bars and restaurants, many of which along the Zeilstraat and the Amstelveenseweg. The famous Vondelpark is just a ten minute walk, the Amsterdamse Bos and Rembrandtpark are a little further away. There are various sports and fitness possibilities in the neighbourhood.

Connectivity:
The apartment is just ten cycle minutes from the center. Public transport is excellent (tram 2 directly to central station or bus 15 directly to train stations Sloterdijk and Zuid) with a private vehicle the central Ring around Amsterdam is easily and quickly reached. Schiphol is just a 15 minute drive. For parking one needs a licence which is easily obtained from the municipality.

Layout:
Entrance to apartment is on the first floor and opens into a vestibule toward the main hallway from where all rooms are accessed. The light living room with large bay windows and views over the Westlandgracht also has a nice annex side room. On the other side are two bedrooms and the kitchen. The kitchen is modern and equipped with various appliances (fridge, freezer, oven, stove, dishwasher). The bathroom is nicely finished and has a walk-in shower, toilet, wide wash basin and a useful space for the laundry and dryer machines. On the top floor there is a storage room.

Specifics:
• Very popular location and street;
• Living space 61m2;
• Freehold land;
• Storage room on the top floor;
• New kitchen from 2019;
• Extra parking just 5 minutes away at the Schinkel.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Service kosten
€ 79 p/m
Aanmeldingsdatum
13-05-2020
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Appartement
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1935

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
61 m²
Externe bergruimte
7 m²
Perceeloppervlakte
3.127 m²
Inhoud
194 m³

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Aantal slaapkamers
2
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Advertentie

MVA wijkinformatie: Hoofddorppleinbuurt

De Hoofddorppleinbuurt ligt in het westen van stadsdeel Zuid en is gescheiden van de rest van Amsterdam Zuid door rivier de Schinkel. Verder wordt de wijk begrensd door het Surinameplein, de Surinamestraat, de A10, de Henk Sneevlietweg en de Westlandgracht.
Gentrification in de Hoofddorppleinbuurt
Het Hoofddorpplein vormt het centrale verkeersplein van de Hoofddorppleinbuurt. Toch is Hoofddorppleinbuurt voornamelijk een woonbuurt met - daaruit voortkomend - een groot winkelaanbod. Dit centreert zich op en rondom het Hoofddorpplein en in de Zeilstraat. Zoals in veel andere wijken aan de rand van de stad vinden ook in de Hoofddorppleinbuurt ontwikkelingen plaats die wijzen op gentrification; er zijn meer middeninkomens en gezinnen met kinderen in de wijk komen wonen. Maar ook voor studenten en starters is de buurt aantrekkelijk. . De afgelopen jaren zijn dan ook hier veel particuliere huurwoningen omgezet in koopwoningen en is er veel horeca bijgekomen. Eind 2017 woonden er bijna 12000 inwoners in de Hoofddorppleinbuurt.
Hoofddorppleinbuurt onderdeel Plan West
De Hoofddorpleinbuurt is in de jaren twintig gebouwd als onderdeel van ‘Plan West’, een uitbreidingsplan van de gemeente voor het verlengde van de West-Indische buurt op het geannexeerde grondgebied van wat eerder gemeente Sloten was. Sommige straten in de wijk stammen nog uit die tijd, zoals de Jacob Marisstraat en omliggende straten. Veel straten in de Hoofddorppleinbuurt zijn genoemd naar 19e-eeuwse schilders en plaatsen ten zuidwesten van Amsterdam, zoals de Heemstedestraat en de Aalsmeerweg. De brug tussen de buurt en de Amstelveenseweg is er sinds 1927.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder