Open Huis - 28 maart van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten
Vorige | Volgende

Abbenesstraat 17 III 1059TC Amsterdam, Aalsmeerwegbuurt West

Bouwjaar
1935
Woonoppervlakte
76 m²
Aantal kamers
4

Omschrijving

Goed onderhouden drie kamer appartement van 76m2 (105m2 bruto) aan een van de leukste straten van het Hoofddorppleinbuurt!

Het appartement is op de derde verdieping gelegen in een rustige en populaire straat. Het appartement heeft een zonnig balkon op het zuiden over de gehele breedte van de woning, uitzicht op de Westlandgracht, twee slaapkamers en een grote inpandige berging/zolderkamer op de bovenste etage.

Hoofddorppleinbuurt:
De woning is gelegen in een geliefde woonomgeving van stadsdeel Zuid. Op loopafstand zijn er diverse buurtwinkels, supermarkten en gezellige horecagelegenheden aan en om het Hoofddorpplein, de Zeilstraat en Amstelveenseweg. Het beroemde Vondelpark is slechts 10 minuten lopen, Amsterdamse Bos en het Rembrandtpark zijn wat verder gelegen. Ook zijn er diverse sport- en fitnessvoorzieningen in de directe omgeving.

Bereikbaarheid:
Het appartement is op 10 minuten fietsen gelegen van het centrum. De openbaar vervoervoorzieningen zijn ruimschoots aanwezig (tram 2 direct naar centraal station of bus 15 naar NS stations Sloterdijk en Zuid) en met de auto is de Ring A10 gemakkelijk en goed te bereiken, waardoor bijvoorbeeld Schiphol binnen 15 minuten te bereiken is. Een parkeer- en bezoekersvergunning kan snel via de gemeente aangevraagd worden.

Indeling:
Eigen entree op derde verdieping. De centraal gelegen hal geeft toegang naar alle vertrekken. De lichte woonkamer met zijkamer en erker is gelegen aan de voorzijde met zicht op de Westlandgracht, aan de achterzijde zijn een slaapkamer en ruime keuken. De goed ingerichte keuken, beschikt over een koelkast, vriezer, oven, gasfornuis en vaatwasser. De keuken en slaapkamer geven toegang tot het balkon. De badkamer is direct toegankelijk vanuit de slaapkamer en is netjes afgewerkt met een douche en wastafel. Het toilet is separaat vanaf de hal toegankelijk. De trap in de woonkamer geeft toegang tot de tweede slaapkamer waarboven nog een ruime zolderkamer is gelegen welke handig is te gebruiken als home office.

Bijzonderheden:

• Zeer populaire locatie en straat
• Woonoppervlak 76m2
• Inpandige thuiswerkplek / berging 6m2
• Eigen grond
• Twee slaapkamers
• Bovenste etage
• Maandelijkse VVE bijdrage € 79,--
• Levering 1 maart 2021

------------------------------------------------------------------------------

Very well maintained two bedroom apartment of 76m2 (105m2 bruto) along one of the nicest streets of the Hoofddorpplein neighbourhood!

The apartment is on the third floor and is located in a quiet and popular street. The apartment has a sunny balcony south facing along the entire width of the apartment, views over the Westlandgracht, two bedroom and a large storage room on the top floor.

Neighbourhood:
The area is one of the most popular parts of the city and located in Amsterdam Zuid. In the direct vicinity are shops, supermarkets and cosy pubs, (coffee)bars and restaurants, many of which along the Zeilstraat and the Amstelveenseweg. The famous Vondelpark is just a ten minute walk, the Amsterdamse Bos and Rembrantpark are a little further away. There are various sports and fitness possibilities in the neighbourhood.

Connectivity:
The apartment is just ten minutes by bike from the center. Public transport is excellent (tram 2 directly to central station or bus 15 directly to train stations Sloterdijk and Zuid) with a private vehicle the central Ring around Amsterdam is easily and quickly reached. Schiphol is just a 15 minute drive. For parking one needs a licence which is easily obtained from the municipality.

Layout:
Entrance to apartment is on the third floor and opens into a hallway from where all rooms are accessed. The light living room with large bay windows and views over the Westlandgracht also has a nice annex dining room. On the other side are a bedroom and the kitchen. The well laid out kitchen is equipped with various appliances (fridge, freezer, oven, stove, dishwasher). The en-suite bathroom is directly accessed from the bedroom. It holds a shower and washbasin. Via the stairs in the living room the second bedroom is accessed. This bedroom also has access to the storage room upstairs which can also function as a home office.

Specifics:

• Very popular location and street
• Living space 76m2
• Internal home office/storage room 6m2
• Freehold land
• Large storage room on the top floor
• Two bedrooms
• Top floor
• Monthly homeowners association contribution € 79,--
• Delivery 1 March 2021
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
04-12-2020
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
bovenwoning
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1935

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
76 m²
Inhoud
279 m³

Indeling

Totaal aantal kamers
4
Aantal slaapkamers
2
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Advertentie

MVA wijkinformatie: Hoofddorppleinbuurt

De Hoofddorppleinbuurt ligt in het westen van stadsdeel Zuid en is gescheiden van de rest van Amsterdam Zuid door rivier de Schinkel. Verder wordt de wijk begrensd door het Surinameplein, de Surinamestraat, de A10, de Henk Sneevlietweg en de Westlandgracht.
Gentrification in de Hoofddorppleinbuurt
Het Hoofddorpplein vormt het centrale verkeersplein van de Hoofddorppleinbuurt. Toch is Hoofddorppleinbuurt voornamelijk een woonbuurt met - daaruit voortkomend - een groot winkelaanbod. Dit centreert zich op en rondom het Hoofddorpplein en in de Zeilstraat. Zoals in veel andere wijken aan de rand van de stad vinden ook in de Hoofddorppleinbuurt ontwikkelingen plaats die wijzen op gentrification; er zijn meer middeninkomens en gezinnen met kinderen in de wijk komen wonen. Maar ook voor studenten en starters is de buurt aantrekkelijk. . De afgelopen jaren zijn dan ook hier veel particuliere huurwoningen omgezet in koopwoningen en is er veel horeca bijgekomen. Eind 2017 woonden er bijna 12000 inwoners in de Hoofddorppleinbuurt.
Hoofddorppleinbuurt onderdeel Plan West
De Hoofddorpleinbuurt is in de jaren twintig gebouwd als onderdeel van ‘Plan West’, een uitbreidingsplan van de gemeente voor het verlengde van de West-Indische buurt op het geannexeerde grondgebied van wat eerder gemeente Sloten was. Sommige straten in de wijk stammen nog uit die tijd, zoals de Jacob Marisstraat en omliggende straten. Veel straten in de Hoofddorppleinbuurt zijn genoemd naar 19e-eeuwse schilders en plaatsen ten zuidwesten van Amsterdam, zoals de Heemstedestraat en de Aalsmeerweg. De brug tussen de buurt en de Amstelveenseweg is er sinds 1927.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder