Vorige | Volgende

Abbenesstraat 8 II 1059TD Amsterdam, Aalsmeerwegbuurt West

Bouwjaar
1931-1944
Woonoppervlakte
63 m²
Aantal kamers
3

Omschrijving

*English text below*

Geweldig ruim en licht 3 kamer appartement (ca 63 m²) op EIGEN GROND gelegen in de sfeervolle en populaire Hoofddorppleinbuurt in Amsterdam Zuid! De zonnige woonkamer met zijkamer is op het zuiden gelegen en biedt vanuit de erker zicht op het water en groen van de Westlandgracht! Verder beschikt dit appartement over een ruime zolderkamer van ca. 10 m2 aan de voorzijde op de bovenste verdieping!

Dit aantrekkelijke appartement is prachtig gelegen, met het Vondelpark, diverse trendy cafés en restaurants, sportfaciliteiten en een variëteit aan winkels rondom het Hoofddorpplein op loopafstand. Ook de Zuidas en recreatiegebieden als De Nieuwe Meer en het Amsterdamse Bos zijn met 10 minuten fietsen te bereiken. Deze buurt in Amsterdam-Zuid is uiterst goed bereikbaar door de nabijheid van zowel de uitvalswegen naar de A10, A4, A9 als een breed palet aan OV, 2 treinstations (zuid en lelylaan), bus 62 (aalsmeerplein), tram 2 en bus 15 op hooddorplein S107 (snelle verbinding met A4, A10 en richting A2) en de metro Henk Sneevlietweg is nabij.

Indeling:
Opgang vanaf de straat via een hardstenen trap.
Entree van het appartement op de tweede verdieping: ruime hal met toegang tot alle vertrekken. Aan de voorzijde is de royale woonkamer met erker gelegen. De zijkamer is nu in gebruik als eetkamer, uiteraard kan hier op eenvoudige wijze een tweede slaapkamer worden gerealiseerd.
Moderne semi open keuken met diverse inbouwapparatuur, waaronder een vaatwasser, koelkast met vriesvak, oven, 5 pitsgasstel met wokbrander en RVS afzuigkap. Tevens heeft men vanuit de keuken toegang tot het ruime balkon. Aan de achterzijde ligt de ruime slaapkamer met voldoende ruimte voor een grote kledingkast en vanuit de slaapkamer is er eveneens toegang tot het balkon. De moderne badkamer is voorzien van wastafelmeubel, inloopdouche en handdoekenradiator. Separaat hangtoilet met fonteintje.

Op de boven verdieping bevindt zich de ruime zolderkamer gelegen aan de voorzijde.

Bijzonderheden:
- Gelegen op eigen grond, dus geen erfpacht;
- De servicekosten bedragen € 92,63 per maand (waarvan een deel voor onderhoud wordt gereserveerd);
- Kleinschalige, financieel zeer gezonde vereniging van eigenaren” inclusief uitgebreid onderhoudsplan 2015-2035.
- Het woonoppervlakte conform NEN 2580 bedraagt ca. 63 m²;
- Eigen zolderkamer voorzijde bovenste verdieping conform NEN 2580 bedraagt ca 10 m2
- Ruim balkon op het noordoosten;
- Aanvaarding in overleg.

*English text*
Great spacious and bright 3 room apartment (approx. 63 m²) on OWN GROUND located in the attractive and popular Hoofddorppleinbuurt in Amsterdam South! The sunny living room with side room is south-facing and offers a view of the water and greenery of the Westlandgracht from the bay window! Furthermore, this apartment has a spacious attic room at the front on the top floor!

This attractive apartment is beautifully situated, with the Vondelpark, several trendy cafes and restaurants, sports facilities and a variety of shops around the Hoofddorpplein within walking distance. The Zuidas and recreational areas such as De Nieuwe Meer and the Amsterdamse Bos can also be reached by bike in 10 minutes. This neighborhood in Amsterdam-South is very easily accessible due to the proximity of the roads to the A10, A4, A9 and a wide range of public transport, 2 train stations (south and lelylaan), bus 62 (aalsmeerplein), tram 2 and bus 15 on hooddorplein S107 (fast connection with A4, A10 and direction A2) and the metro Henk Sneevlietweg is nearby.

Layout:
Entrance from the street via a hard stone staircase.
Entrance of the apartment on the second floor: spacious hall with access to all rooms. The spacious living room with bay window is located at the front. The side room is now used as a dining room, of course a second bedroom can easily be realized here.
Modern semi open kitchen with various built-in appliances, including a dishwasher, refrigerator with freezer, oven, 5 burner stove with wok burner and stainless steel hood. You also have access to the spacious balcony from the kitchen. At the rear is the spacious bedroom with enough space for a large wardrobe and from the bedroom there is also access to the balcony. The modern bathroom has a washbasin, walk-in shower and towel radiator. Separate hanging toilet with hand basin.

On the top floor is the spacious attic room located at the front.

Particularities:
- Located on private land, so no leasehold;
- The service costs are € 92.63 per month (part of which is reserved for maintenance);
- Small-scale, financially very healthy owners association ”including extensive maintenance plan 2015-2035.
- The living area in accordance with NEN 2580 is approximately 63 m²;
- Own attic room at the front of the top floor in accordance with NEN 2580 is approx 10 M2
- Spacious balcony on the northeast;
- Acceptance in consultation.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
01-05-2020
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1931-1944

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
63 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Bekijk alle kenmerken

Advertentie

MVA wijkinformatie: Hoofddorppleinbuurt

De Hoofddorppleinbuurt ligt in het westen van stadsdeel Zuid en is gescheiden van de rest van Amsterdam Zuid door rivier de Schinkel. Verder wordt de wijk begrensd door het Surinameplein, de Surinamestraat, de A10, de Henk Sneevlietweg en de Westlandgracht.
Gentrification in de Hoofddorppleinbuurt
Het Hoofddorpplein vormt het centrale verkeersplein van de Hoofddorppleinbuurt. Toch is Hoofddorppleinbuurt voornamelijk een woonbuurt met - daaruit voortkomend - een groot winkelaanbod. Dit centreert zich op en rondom het Hoofddorpplein en in de Zeilstraat. Zoals in veel andere wijken aan de rand van de stad vinden ook in de Hoofddorppleinbuurt ontwikkelingen plaats die wijzen op gentrification; er zijn meer middeninkomens en gezinnen met kinderen in de wijk komen wonen. Maar ook voor studenten en starters is de buurt aantrekkelijk. . De afgelopen jaren zijn dan ook hier veel particuliere huurwoningen omgezet in koopwoningen en is er veel horeca bijgekomen. Eind 2017 woonden er bijna 12000 inwoners in de Hoofddorppleinbuurt.
Hoofddorppleinbuurt onderdeel Plan West
De Hoofddorpleinbuurt is in de jaren twintig gebouwd als onderdeel van ‘Plan West’, een uitbreidingsplan van de gemeente voor het verlengde van de West-Indische buurt op het geannexeerde grondgebied van wat eerder gemeente Sloten was. Sommige straten in de wijk stammen nog uit die tijd, zoals de Jacob Marisstraat en omliggende straten. Veel straten in de Hoofddorppleinbuurt zijn genoemd naar 19e-eeuwse schilders en plaatsen ten zuidwesten van Amsterdam, zoals de Heemstedestraat en de Aalsmeerweg. De brug tussen de buurt en de Amstelveenseweg is er sinds 1927.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder