Vorige | Volgende

Achillesstraat 132 II 1076RK Amsterdam, Van Tuyllbuurt

Bouwjaar
1930
Woonoppervlakte
52 m²
Aantal kamers
3

Omschrijving

In het geliefde Amsterdam Oud Zuid ligt dit smaakvolle 3 kamer appartement van ca. 52 m2 gelegen op de 2e etage.

*** SEE ENGLISH TEXT BELOW ***

De woning dateert uit ca. 1930 en heeft het originele karakter van het huis op fraaie wijze gecombineerd met een moderne afwerking. Zo tref je glas in lood ramen aan en paneeldeuren! Badkamer en keuken zijn modern en voorzien van alle luxe!

Aan de achterzijde tref je een uitstekend balkon aan welke ligt op het zuid westen.

Dit is je kans om een heel mooi appartement te bemachtigen in Amsterdam Oud Zuid!

Indeling:
Entree trappenhuis naar de 2e verdieping. Entree woning, intercom, meterkast, apart toilet, 2 slaapkamers aan de tuinzijde met openslaande deuren naar het brede balkon, zon verzekerd! Woonkamer aan de straatzijde met een half open hoek keuken. De keuken is voorzien van inbouw koelkast, gasfornuis en vaatwasmachine. De badkamer is modern en uitgerust met een ligbad, douche, plaats voor wasmachine en droger, aparte douche en wastafelmeubel. In het appartement ligt een fraaie eiken houtenvloer.

Er is tevens een fraaie badkamer, voorzien van een Villeroy & Boch ligbad met Grohe mengkraan. Daarnaast is er een separate douche en een wastafel. Er is een aparte wasruimte en separaat toilet aanwezig.
Het balkon is bereikbaar via de master slaapkamer en kijkt uit op de binnentuin.

Omgeving:
Gelegen om de hoek bij de stadionkade en de prachtige Zuideramstel en op loopafstand van de winkels op het Olympiaplein en op fietsafstand van de winkels in de Beethovenstraat en het Vondelpark.
Tevens strategisch gelegen ten opzichte van station Zuid en nabij de ring A10. Het gerenoveerde Stadionplein, voorzien van winkels, cafés en musea ligt om de hoek.
In het Zuider Amstelkanaal aan de Stadionkade is er de mogelijkheid tot het aanleggen van een bootje.

Bijzonderheden:
- Bouwjaar ca. 1930;
- Gebruiksoppervlakte wonen circa 53m2
- Servicekosten ca 129 euro per maand
- Erfpacht kan voor het eerst worden herzien op 16-12-2054 en bedraagt thans 380,42 p/j
- Actieve VVE
- Top locatie in Amsterdam
- Oplevering in overleg

De op deze website getoonde vrijblijvende informatie is door ons (met zorg) samengesteld op basis van gegevens van de verkoper (en/of derden). Wij staan niet in voor de juistheid of volledigheid daarvan. Wij adviseren u en/of uw makelaar om contact met ons op te nemen bij interesse in een van onze woningen. Wij zijn niet verantwoordelijk voor de inhoud van de websites waarnaar verwezen wordt.

This tasteful 3 room apartment of approx. 52 m2 is located on the 2nd floor in the popular Amsterdam Oud Zuid.

*** SEE ENGLISH TEXT BELOW ***

The house dates from around 1930 and has beautifully combined the original character of the house with a modern finish. You will find stained glass windows and panel doors! Bathroom and kitchen are modern and equipped with every luxury!

At the rear you will find an excellent balcony which is located on the south west.

This is your chance to get a very nice apartment in Amsterdam Oud Zuid!

Layout:
Staircase entrance to the 2nd floor. Entrance house, intercom, meter cupboard, separate toilet, 2 bedrooms on the garden side with patio doors to the wide balcony, sun insured! Living room on the street side with a half open corner kitchen. The kitchen is equipped with a built-in refrigerator, stove and dishwasher. The bathroom is modern and equipped with a bath, shower, space for washing machine and dryer, separate shower and washbasin. The apartment has a beautiful oak wooden floor.

There is also a beautiful bathroom with a Villeroy & Boch bath with Grohe mixer tap. In addition, there is a separate shower and a sink. There is a separate laundry room and separate toilet.
The balcony is accessible from the master bedroom and overlooks the courtyard.

Surroundings:
Located around the corner from the stadium quay and the beautiful Zuideramstel and within walking distance of the shops on Olympiaplein and within cycling distance of the shops in Beethovenstraat and Vondelpark.
Also strategically located to South Station and near the A10 ring road. The renovated Stadionplein, with shops, cafes and museums is just around the corner.
In the Zuider Amstelkanaal on the Stadionkade there is the possibility to moor a boat.

Particularities:
- Built around 1930;
- Usable area living approximately 53m2
- Service costs about 129 euros per month
- Annual lease payments can be revised for the first time on 16-12-2054 and currently amounts to 380.42 p / y
- Active VVE
- Top location in Amsterdam
- Delivery in consultation

The non-binding information shown on this website has been compiled (with care) on the basis of data from the seller (and / or third parties). We do not guarantee the correctness or completeness thereof. We advise you and / or your real estate agent to contact us if you are interested in one of our properties. We are not responsible for the content of the websites referred to.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
11-04-2020
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1930

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
52 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Advertentie

MVA wijkinformatie: Stadionbuurt

De Stadionbuurt De Stadionbuurt is een wijk in Amsterdam Zuid en kreeg haar naam in 1922. De buurt is dus – in tegenstelling tot wat iedereen denkt – niet genoemd naar het Olympisch Stadion (1928) van architect Jan Wils, maar naar Het Stadion uit 1912 van architect Harry Elte. Een heel groot deel van de Stadionbuurt bestaat uit huurwoningen; meer dan de helft van de woningen wordt verhuurd door een woningcorporatie, slechts 13% van de huizen is particulier bezit. Meer dan 80% van de woningen is kleiner dan 80 m2. De Stadionbuurt en Plan Zuid Het Stadion van Elte stond 200 meter ten oosten van het Olympisch Stadion - aan de overzijde van de Amstelveenseweg - en werd na de Olympische Spelen van 1928 afgebroken zodat er woningbouw voor in de plaats kon komen. De Amazonenstraat, Van Tuyll van Serooskerkenweg, Argonautenstraat en de Jasonstraat liggen op de plek waar Het Stadion van Elte ooit stond. Plan Zuid, het uitbreidingsplan dat architect Berlage voor de bebouwing van Amsterdam Zuid had bedacht, kon na 1928 alsnog worden afgemaakt. Ware het niet volgens het originele plan van; De van Tuyll van Serooskerkenweg bijvoorbeeld, is aangepast ten gunste van het Olympisch Stadion, dat niet in Berlages Plan Zuid thuishoorde. Hij had op deze plek industrieterreinen en arbeiderswoningen bedacht. Drie buurten in de Stadionbuurt De wijk kan worden opgedeeld in drie buurten; De Marathonbuurt met veel kleinere sociale huurwoningen en de Van Tuyll van Serooskerkenbuurt met veel particuliere huurwoningen en een minderheid aan koopwoningen. Beide uit de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw in een voor die tijd herkenbare Amsterdamse Schoolbouw. Daarnaast is er nog de buurt ten westen van de Amstelveenseweg, met de woonboten aan het IJsbaanpad en het Olympisch Kwartier (direct naast het Olympisch Stadion), met straatnamen genoemd naar Griekse godinnen als Eos, Afrodite en Artemis. In deze nieuwbouwwijk zijn tussen 2004 en 2008 900 woningen gebouwd. Op dit moment wordt ook het nabijgelegen Het Stadionplein opnieuw ingericht, met extra voorzieningen en woningen.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder