Vorige | Volgende

Achillesstraat 88 III 1076RH Amsterdam, Van Tuyllbuurt

Bouwjaar
1931
Woonoppervlakte
159 m²
Aantal kamers
6

Omschrijving

Prachtig royaal dubbel bovenhuis van ca. 159 m2 met een dakterras van 34 m2, gelegen in de mooiste straat van de populaire Stadionpleinbuurt!

Kenmerken zoals 4 goed formaat slaapkamers, een super ruime living met grote leefkeuken en een royaal dakterras maken dit het ideale gezinshuis. Het appartement is recentelijk gerenoveerd en goed onderhouden. Bijzonder is de breedte van het pand. Dit in combinatie met de grote raampartijen zorgt voor een overdaad aan natuurlijk licht.

Indeling
Entree, u komt via het gemeenschappelijke trappenhuis bij de voordeur op de tweede verdieping. Bij binnenkomst op de derde verdieping valt direct op dat dit pand breder is dan gebruikelijk. De woonkamer beslaat de gehele breedte en geniet uitzicht op de charmante straat.
Aan de achterzijde van de woonverdieping is de grote leefkeuken gesitueerd. Deze is voorzien van allerlei inbouwapparatuur zoals bijvoorbeeld een grote oven met 6-pits gasfornuis van Borretti, Bosch combi-oven, koelkast, 2 vriezers en een vaatwasser. Bovendien heeft u vanaf hier toegang tot het zonnige balkon welke op het westen is gelegen.
Op de verdieping is nog een hal met garderobe en een separaat toilet.

Via een interne trap bereikt u de slaapverdieping met 4 goed formaat slaapkamers. De master bedroom is gelegen aan de achterzijde en beschikt over charmante openslaande deuren en ingebouwde kasten. In het midden van de slaapverdieping is de badkamer. Deze is voorzien van een dubbele wastafel, inloopdouche en een bad met jacuzzi en whirlpool functie. Tevens is er een aparte kast voor uw wasmachine en droger.

De kapverdieping biedt toegang tot het ruime dakterras van ca. 34 m2. Vanwege de west ligging kan u hier tot laat heerlijk van de zon genieten. Ook is de kapverdieping nog ideaal voor opslagruimte tevens is er een pantry met een wasbak en een koelkast.

Omgeving
Het appartement is gelegen in de Stadion- en Olympiapleinbuurt. Deze buurt biedt veel verschillende speelgelegenheden voor kinderen en ook zijn er veel uitstekende scholen te vinden. (Britisch school, Europa school, French school, AICS).
De buurt beschikt over veel gezellige cafés en restaurants zoals Restaurant BAUT, Vascobello, het Amsterdamse Proeflokaal, Neni, Jack Dish, Mr. Sam Asian Bistro et cetera. Voor uw dagelijkse boodschappen kunt u naar de Marqt of de Albert Heijn (gelegen op ca. 100 m van de woning) en de vele winkels aan de Beethovenstraat.
Het Vondelpark, Amsterdamse Bos en het Beatrixpark zijn nabij gelegen, net als diverse recreatiemogelijkheden en sportfaciliteiten.
Hiernaast een zeer gunstige ligging ten opzichte van NS station Amsterdam Zuid WTC, waar u een directe en snelle connectie heeft naar Schiphol. Uitstekende bereikbaarheid van de binnenstad met tram (lijn 16 en 24) en bus en fiets afstand van de Zuidas. De ring A-10 is binnen enkele autominuten te bereiken via de S108 en S109.

Kortom, een zeer licht, functioneel en ruim familiehuis met meer dan voldoende buitenruimte.

Bijzonderheden:
- Woonoppervlakte ca. 159 m2;
- Dakterras van ca. 34 m2;
- 4 slaapkamers;
- Goed onderhouden;
- Dubbel glas;
- Servicekosten ca. € 270,- per maand, MJOP aanwezig;
- Erfpachtcanon € 866,33 per jaar. Het tijdvak loopt tot en met 15 december 2054 en AB 2000 zijn van toepassing.


++++++++++


Beautiful and spacious double upper house of approx. 159 m2 with a roof terrace of 34 m2, located in the most sought-after street of the popular Stadionplein neighbourhood!

Features such as 4 good size bedrooms, a super spacious living room with large fully equipped kitchen and a West-facing roof terrace make this the ideal family home. The apartment has been recently renovated and is well maintained throughout. Special hallmark is the width of the property, which in combination with the large windows and great sun exposure provides an abundance of natural light.

Layout
Entrance, via the common staircase you get to the front door on the second floor. Upon entering on the third floor you immediately notice that this building is wider than usual. The living room covers the entire width and overlooks the charming street.
At the rear of the living floor is the large open living kitchen situated. This is equipped with all kinds of appliances such as a large oven with 6-burner stove from Borretti, Bosch combi-oven, fridge, two freezers and a dishwasher. In addition, from here you have access to the sunny balcony which faces West.
On this floor you also have a hall with cloakroom and a separate toilet.

Via an internal staircase you reach the sleeping floor with 4 good-size bedrooms. The master bedroom is located at the rear and has charming French doors as well as build-in dressing cupboard. On that same floor is the bathroom which is equipped with a double sink, walk-in shower and a jacuzzi bath with whirlpool function. There is also a utility cupboard with a washing-machine.

The top floor provides access to the spacious roof terrace of approx. 34 m2. Thanks to the West facing positioning you can enjoy the sun until late in the evening. The top floor is also ideal for storage and there is a pantry with a sink and fridge, which makes it very practical for those late summer evenings with friends.

Surroundings
The apartment is located in the Stadium and Olympiaplein area. This neighbourhood offers many playgrounds for kids and close access to excellent local and international schools (British School, Europa School, French School, AICS…).
This area has also cozy cafes and restaurants such as Restaurant ZUID, Vascobello, the Amsterdam Tasting Room, Neni, Jack Dish, Mr. Sam Asian Bistro et cetera. For your daily shopping you can go to the Marqt or the Albert Heijn (located about 100 m from the house) and the many shops on the Beethovenstraat.
The Vondelpark, Amsterdamse Bos and Beatrixpark are nearby, as well as various recreational and sports facilities.
In addition, a very convenient location in relation to Amsterdam Zuid WTC train station, where you have a direct and fast connection to Schiphol Airport. Excellent accessibility of the city centre by tram (lines 16 and 24) and bus and within walking distance from the Zuidas. The A-10 ring road can be reached within a few minutes by car via the S108 and S109.

In short, a very bright, spacious and functional family-home with plenty of outside space.

Special features:
- Living area approx. 159 m2;
- Roof terrace of approx. 34 m2;
- 4 bedrooms;
- Very well maintained;
- Double glazing;
- Service costs approx. € 270,- per month, maintenance schedule present;
- Ground lease € 866,33 per year.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
22-04-2020
Status
Verkocht
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1931

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
159 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
6
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Advertentie

MVA wijkinformatie: Stadionbuurt

De Stadionbuurt De Stadionbuurt is een wijk in Amsterdam Zuid en kreeg haar naam in 1922. De buurt is dus – in tegenstelling tot wat iedereen denkt – niet genoemd naar het Olympisch Stadion (1928) van architect Jan Wils, maar naar Het Stadion uit 1912 van architect Harry Elte. Een heel groot deel van de Stadionbuurt bestaat uit huurwoningen; meer dan de helft van de woningen wordt verhuurd door een woningcorporatie, slechts 13% van de huizen is particulier bezit. Meer dan 80% van de woningen is kleiner dan 80 m2. De Stadionbuurt en Plan Zuid Het Stadion van Elte stond 200 meter ten oosten van het Olympisch Stadion - aan de overzijde van de Amstelveenseweg - en werd na de Olympische Spelen van 1928 afgebroken zodat er woningbouw voor in de plaats kon komen. De Amazonenstraat, Van Tuyll van Serooskerkenweg, Argonautenstraat en de Jasonstraat liggen op de plek waar Het Stadion van Elte ooit stond. Plan Zuid, het uitbreidingsplan dat architect Berlage voor de bebouwing van Amsterdam Zuid had bedacht, kon na 1928 alsnog worden afgemaakt. Ware het niet volgens het originele plan van; De van Tuyll van Serooskerkenweg bijvoorbeeld, is aangepast ten gunste van het Olympisch Stadion, dat niet in Berlages Plan Zuid thuishoorde. Hij had op deze plek industrieterreinen en arbeiderswoningen bedacht. Drie buurten in de Stadionbuurt De wijk kan worden opgedeeld in drie buurten; De Marathonbuurt met veel kleinere sociale huurwoningen en de Van Tuyll van Serooskerkenbuurt met veel particuliere huurwoningen en een minderheid aan koopwoningen. Beide uit de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw in een voor die tijd herkenbare Amsterdamse Schoolbouw. Daarnaast is er nog de buurt ten westen van de Amstelveenseweg, met de woonboten aan het IJsbaanpad en het Olympisch Kwartier (direct naast het Olympisch Stadion), met straatnamen genoemd naar Griekse godinnen als Eos, Afrodite en Artemis. In deze nieuwbouwwijk zijn tussen 2004 en 2008 900 woningen gebouwd. Op dit moment wordt ook het nabijgelegen Het Stadionplein opnieuw ingericht, met extra voorzieningen en woningen.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder