Vorige | Volgende

Achlumerhof 56 8862PW Harlingen, Oosterpark

Vraagprijs € 217.500 

Bouwjaar
1981
Woonoppervlakte
104 m²
Aantal kamers
5
Perceeloppervlakte
255 m²

Omschrijving

Indeling:

Begane grond: Een ruime voortuin maakt entree naar deze fijne HOEKWONING met aangebouwde ruime BIJKEUKEN/BERGING. En dan is daar de vernieuwde voordeur. Hiermee krijgt u feitelijk de energie mee die door deze gehele woning te vinden is: alles lekker opgeknapt en eigentijds!
Hal met ruimte voor de garderobe en meterkast met vernieuwde volautomatische elektra kast en slimme meter.
De woonkamer is speels ingedeeld, heeft een white wash laminaatvloer, keurige wanden en plafond en vooral: een fijne vrije doorkijk door zowel het grote voorraam alsook bij het achterraam.
De keuken: tja, dat is een plaatje; in ca. 2008 geplaatst met praktisch werkeiland. Aan inbouwapparatuur; afzuigkap, 6-pits gaskookplaat, oven en vaatwasser. Daarnaast heeft de keuken een natuurstenen aanrechtblad. Super praktisch is de grote trapkast welke aangrenzend aan de keuken is. Deze kast is gebombardeerd tot de proviandkast. Aansluitend de riante bijkeuken met achterdeur naar het eerste terras in de weelderige groene achtertuin. Tussenhal met vernieuwd, eigentijds toilet met hangcloset en wasbakje.

Op de 1e verdieping:
Overloop, 3 ruime slaapkamers allen met laminaatvloer en licht getinte wanden. De raampartijen geven een fraaie doorkijk – vooral aan de achterzijde over het achterliggende groene parkje en de waterpartij. De badkamer; ook weer een plaatje! Geheel vernieuwd en tot plafond betegeld in een lichte tegel, douchegelegenheid met vernieuwd douchegarnituur, 2e hangcloset, wastafelcombinatie en design radiator. Vaste trap naar de 2e verdieping: overloop, separate cv ruimte met Nefit combiketel ca. 2017, mechanische ventilatie en bergruimte. Daarnaast super riante slaapkamer waarbij de stoere gietbouw wand in het zicht is gelaten. Hier kun je de gehele parkrand aanschouwen door het riante zijraam (draai-/kiepraam), extra bergruimte achter de knieschotten.

Bijzonderheden: Praktisch zijn de 3 betonvloeren (bgg, 1e en 2e verdieping), robuust de betongietbouw van de binnenspouwbladen, isolatiepakket vanaf het bouwjaar, in ca. 2008 toilet vernieuwd op de begane grond, alsmede is de badkamer en de keuken vernieuwd. Alle waterborden zijn van kunststof (heel praktisch!) alsmede is de achtergevel voorzien van een werzalit kunststof schroot (dus nooit geen onderhoud en schilderwerk meer!). In 2008 zijn veel kozijnen vervangen door kunststof ramen en kozijnen alsmede isolatieglas. Er is een nieuwe voordeur geplaatst. Het gehele interieur heeft een keurige schilderbeurt gehad!.

Bouwjaar: 1981 / NEN meetrapportage aanwezig: woonoppervlakte: 103,6 m2/ overige inpandige ruimte: 7 m2 / inhoud: 391,34 / eigen grond: 255 m2/ energielabel: D
De huidige bewoonster heeft de onderstaande prachtige tekst geschreven over deze fijne woning. De titel hebben wij verwerkt in de verkoop film. Wij willen jullie vragen hier eens rustig voor te gaan zitten en de tekst tot je te nemen. Deze is – evenals het huis – werkelijk prachtig!
Gouden bal
Men zegt, iedereen krijgt in het leven vijf Gouden Ballen toegerold.
Om op te vangen en vooruit te komen. Met een zwiepje.
Mijn Lieve Huis, zij was een bal voor mij, voor mij en mijn kinderen, ik heb haar letterlijk gewonnen uit de grabbelton bij de notaris.
Ons lotnummer won, ja werkelijk.
Ik was door het dolle, nooit kleurde de hemel blauwer dan die koude dag in februari 2008 waarop ik werkelijk geen idee had hoe ik alles aan moest pakken.
Ik wist na de grabbelton en de hand van de notaris slechts dit: het huis, zij was voor ons.
Precies wat we nodig hadden; voldoende slaapkamers, haar grote hoektuin een bonus.
Dichtbij een gekromde vijver met ruisend riet, hoge bomen.
We konden dóór!
Veel moest gebeuren, dat was duidelijk en werd ook gedaan, de badkamer, keuken, meterkast, het toilet en later volgden ramen, goten, een rode voordeur.
En we leefden.
Kinderen groeiden op, vlogen uit en keerden weer terug. Vlogen nogmaals uit en ik voelde dat het tijd was om bij de Liefde te gaan wonen, aan de andere kant van de Afsluitdijk, in Enkhuizen, nu precies een jaar geleden.
Opnieuw pakten we hamer en schilderkwast. Ze verdiende het, werd mooier zelfs dan ooit.
Eigenlijk wilde ik haar "houden", maar in de maanden waarin ik wekelijks bij haar was, in mijn oude bed sliep omdat ik nog steeds in Friesland werk, zaten in de avond naast mij op de bank de Gezusters Pijn en Twijfel, dubben was het.
Wat ga je doen met je huis? Vroeg iedereen.
Weet het niet, zei ik dan.
En onderhield de tuin. Verzorgde binnen de planten. Poetste, boende, sopte want alles gaat door, ook in een lege woning.
En toch.
Het was stil.
Rook anders.
Het huis van volle tafels en stemmen daaromheen ( want o wat hebben we hier gekookt, gelachen, gepraat, gegeten! In huis was maar één die brulde, en dat was het fornuis ) sloot zich af.
Als ik kwam opende ik ramen, praatte tegen haar. Mijn Huis.
Maar het was niet genoeg, ze werd steeds stiller.
Op een avond in de vroege zomer van 2021, rozen bloeiden, kamperfoelie wentelde zich door de bloesemende vlier, ( ach die geuren! ) leunde ik tegen haar gevel in de achtertuin, hoorde ik wat ze zei.
Ik voel mij zo alleen
Ik ben alleen.
Ik ben eenzaam.
Want wat zij wist en ik ook, was dat wat geweest is komt niet meer terug.
Bij of door mij.
De stemmen, het lachen, de gesprekken en schuiven van stoelen rond de tafel. Het brullende fornuis. De volle kasten en brommende wasmachine……zelfs de buurvrouw zei: Het is zo stil en leeg.
Ik dronk er een fles wijn op, helemaal leeg en praatte met mijn Huis.
Je bent eenzaam, zei ik.
Ja, jullie zijn weg, zei zij.
Ik ben niet gebouwd op leeg en alleen.
Ik ben een huis met holle kamers. Ik wil bedden, laptops, speelgoed, tassen op de trap, ik wil gordijnen open en dicht.
Ik knikte.
Ik wil roffelende voeten en voetjes.
Op mijn vloeren.
En misschien ook hond of kat.
Zoals ooit, weet je nog?
Ik knikte nogmaals.
Dat heb je ook verdiend Lief, zei ik, de akelei bloeide in suikerzoete kleuren, stokroos klom omhoog, ik huilde een deuntje, loslaten doet pijn.
We haalden herinneringen op tot het helemaal donkerder gevolgd door dromen van de nacht.

De volgende dag wist ik, het is goed. Het is tijd. Het is tijd om door te geven.
In dit lieve hoge huis met haar smalle ramen hebben wij het goed gehad, ze heeft ons altijd gekoesterd en beschermd. De tuin bracht fruit, eendenkuikens en jonge egels, lange zwoele zomeravonden, heerlijke zondagochtenden waarop koolmeesjes uitvlogen en bad les kregen in de schaal van blauw keramiek.
Het ruisend riet de meerkoeten in de nacht.
Deze vriendelijke buurt met haar school aan de overkant van het water. De hoge bomen, ik zei het al.
Aan de voorkant het pleintje, zo veilig, voor dier en opgroeiend kroost.
Ik stroopte de mouwen op en zo deed ook de Liefde, iets eerder dan gedacht rolde de verkoop langs. Het geeft niet.
Het is tijd om mijn Gouden Bal door te geven, met warme handen, mijn Lieve Huis.
Ze verdiend de stemmen en voeten, pan geroffel in haar keuken. Ze verdiend iedere avond een sleutel in haar slot en niet één keer per week.
Verdiend slapenden onder haar dak en hun wakker worden in de ochtend.
En mocht u de gelukkige zijn die haar krijgt, ga dan vooral vaak op zolder staan als de zon ondergaat boven het Wad. Zie de waanzinnige kleuren die ze strooit.
Luister in de nacht als u misschien niet kunt slapen, naar de weidevogels verderop.
Kijk omhoog in late winter en vroege herfst, de ganzen komen over.
In hete zomers blijft dit lieve huis lang koel, de winters kunnen in Nederland killig zijn, maar geloof mij, lente en zomer, zij maken alles goed.

Ik geef door mijn Gouden Bal en Lieve Huis.
Opdat zij weer gelukkig wordt.
Want dat heeft ze echt verdiend.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
2021-10-06
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Eengezinswoning
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1981

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
104 m²
Perceeloppervlakte
255 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
5

Energie

Energielabel
Klasse D
Bekijk alle kenmerken

Advertentie

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder