Vorige | Volgende

Admiraal De Ruijterweg 31 2 1057JV Amsterdam, Kortenaerkwartier

Bouwjaar
1906-1930
Woonoppervlakte
78 m²
Aantal kamers
3

Omschrijving

Admiraal De Ruijterweg 31-2, 1057 JV Amsterdam

Goed ingedeeld driekamer appartement van ca. 78 m2 met balkon aan de voor- en achterzijde. Gelegen in de populaire wijk de Baarsjes. De woning is gelegen op eigen grond!

Bereikbaarheid/locatie:
Het appartement ligt op het eerste stuk van de Admiraal de Ruijterweg, in het verlengde van de De Clercqstraat. De ligging is dicht bij het centrum en veel winkels, supermarkten, de Ten Katemarkt, De Hallen en sportvoorzieningen liggen praktisch gezien om de hoek. Veel denkbare stadse faciliteiten gelegen op loopafstand zoals winkels, kroegjes (Frits, Bar Spek, Karavaan), veel leuke koffietentjes (Stach, White Label Coffee, Local Hero, Terrasmus) en hippe leuke restaurantjes (Bar Kauffman, Frida, Edel, Faam, Radijs of Bar Central). Dagelijkse boodschappen kunt u doen in de Kinkerstraat, de Jan Evertsenstraat of de Bilderdijkstraat. De locatie is prima bereikbaar. Op de fiets bent u in ongeveer 5 minuten in het centrum. Haltes van het openbaar vervoer liggen letterlijk op een steenworp afstand en met de auto bent u binnen vijf minuten op de ring A10.

Indeling

Tweede verdieping:
Ruime hal die toegang biedt tot alle vertrekken. Aan de hal bevindt zich tevens het separate toilet. Ruim opgezette woon-/eetkamer met open keuken die is voorzien van diverse inbouwapparatuur. Aan de voorzijde van de woonkamer zit een Frans balkon. Openslaande deuren met toegang tot het achtergelegen balkon. Aan de achterzijde de badkamer die is voorzien van een inloopdouche, wastafel en vrijstaand ligbad. Aan de achterzijde bevindt zich tevens één van de slaapkamers, met toegang naar het balkon. Aan de voorzijde de tweede goed bemeten slaapkamer.

Op de vierde verdieping bevindt zich de riante berging.

Admiraal de Ruijter:
Michiel Adriaanszoon de Ruyter (1607-1676), de vermaarde admiraal van Holland en West-Friesland en geboren in Vlissingen. In Amsterdam woonde hij op de huidige Prins Hendrikkade. (Bron: Stadsatlas Amsterdam)

Bijzonderheden:
- Appartementsrecht van ca. 78 m2 (NEN2580 Meetrapport aanwezig)
- Ruime berging op de vierde verdieping van ca. 13 m2
- Goede plafondhoogte in de hele woning
- Gelegen op eigen grond, dus géén erfpacht
- Gezonde vereniging van eigenaren bestaande uit vier appartementsrechten
- De maandelijkse servicekosten bedragen € 108,-
- Vrij uitzicht over de slatuinen
- Oplevering in overleg.


Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Koper heeft zijn eigen onderzoeksplicht naar alle zaken die voor hem of haar van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is de makelaar adviseur van verkoper. Wij adviseren u een deskundige (NVM-)makelaar in te schakelen die u begeleidt bij het aankoopproces. Indien u specifieke wensen heeft omtrent de woning, adviseren wij u deze tijdig kenbaar te maken aan uw aankopend makelaar en hiernaar zelfstandig onderzoek te (laten) doen. Indien u geen deskundige vertegenwoordiger inschakelt, acht u zich volgens de wet deskundige genoeg om alle zaken die van belang zijn te kunnen overzien. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
12-02-2021
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Soort woning
tussenverdieping
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1906-1930

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
78 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Bekijk alle kenmerken

Advertentie

MVA wijkinformatie: Chassébuurt

De Chassébuurt ligt tussen de Baarsjesweg, de Postjesweg, de Admiralengracht, de Jan Evertsenstraat en de Admiraal de Ruijterweg. De buurt is vernoemd naar de Chasséstraat.
De Chassébuurt: Gebouwd met subsidie van het rijk
In de jaren twintig werd een premieregeling voor middenstandswoningen van kracht, waarbij het rijk een subsidie aan particulieren uitgaf om een huis te kunnen bouwen. Veel particulieren verenigden zich en begonnen aan de bouw en exploitatie van woningen in de Chassébuurt. Naast de subsidie van het rijk, konden particulieren ook een hypothecaire lening bij de staat afsluiten, waarvoor de gemeente garant stond. Mochten de huizeneigenaren niet meer aan hun betalingsverplichting kunnen voldoen, dan kwamen de woningen automatisch in het bezit van de gemeente die ze tegen betaalbare huren ging verhuren.
Het Grotestedenbeleid van Kok
De geschiedenis van het ontstaan van de Chassébuurt is bepalend voor het soort bouw van de buurt, evenals de Amsterdamse School-architectuur uit de tijd dat de buurt gebouwd is. In het kader van het Grotestedenbeleid van kabinet Kok-1 is de Chassébuurt in de eerste tien jaar van de 21e eeuw opgeknapt tot een levendig en vitaal gebied. Het is een populaire buurt met galeries en bedrijfjes, woningen voor alle inkomensgroepen, opgeknapte straten en sociale voorzieningen. In 2017 woonden er ruim 6000 inwoners in de Chassébuurt, bij een woningvoorraad van bijna 3000.
Bijzonder: Natuurtuin Slatuinen
Bijzonder aan de Chassébuurt is de aanwezigheid van Natuurtuin Slatuinen tussen de Slatuinenweg, de Chasséstraat, de Admiraal de Ruijterweg en de Jacob van Wassenaer Obdamstraat. De ingang van deze natuurtuin ligt tussen de percelen Slatuinenweg 43 en 47. Tot 1982 zat er een kwekerij.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder