Vorige | Volgende

Admiralengracht 100 3 1057GD Amsterdam, Van Brakelkwartier

Bouwjaar
1926
Woonoppervlakte
104 m²
Aantal kamers
5

Omschrijving

Sfeervol, zeer licht en goed ingedeeld dubbel bovenhuis met maar liefst 4 slaapkamers en bijna 60 m2 aan buitenruimte, rustig gelegen in stadsdeel "De Baarsjes", het hippe Amsterdam West! Het appartement heeft een balkon (1,18 x 6,48m) op de 3e verdieping, een terras (2,14 x 6,48m) op de 4e verdieping en een dakterras van 6,42 x 5,59m.

LIGGING EN BEREIKBAARHEID
De Admiralengracht ligt tussen de Jan van Galenstraat en de Postjesweg, nabij de Ten Katestraat markt, Foodhallen en de Kinkerstraat. Op loopafstand van de woning is het Erasmuspark en het Rembrandtpark te vinden. Het Mercatorplein is een aantal jaren geleden grondig opgeknapt en is een gezellig en levendig plein. Rondom de Jan Evertsenstraat is een grote diversiteit aan winkels en horecagelegenheden; een goede notenboer, visboer, slager en bakker, maar daarnaast ook vele leuke hippe winkeltjes. Cafe Restaurant Edel by Dennis, Restaurant Meneer de Wit heeft honger, Buurman & Buurman, Zurich, Cook of Bar Baarsch; geen buurt kent zóveel leuke horeca op loopafstand! In de buurt kunt u uiteraard ook terecht voor de dagelijkse boodschappen en op zowel de Postjesweg en op de Jan Evertsenstraat bevindt zich een Albert Heijn.

Het Rembrandtpark is de ideale plek voor recreatie en ontspanning. Dit stadspark beschikt over grote grasvelden, vijvers, bruggetjes en enkele mooie kunstwerken. Tevens is er een ponystalling, een kinderboerderij en zijn er schooltuintjes te vinden in het park. Het Erasmuspark met het gezellige Terrasmus is op loopafstand en het Vondelpark ligt op minder dan 10 minuten fietsen. Maar voor een ontspannen avondje kunt u uiteraard ook thuis, op uw ruime dakterras, genieten van de avondzon!

Er zijn rondom het appartement uitstekende verbindingen met het openbaar vervoer. Diverse tram- en busverbindingen stoppen om de hoek. Daarnaast is het met de auto goed bereikbaar; diverse uitvalswegen, zoals de Ringweg A-10, zijn met enkele autominuten bereikbaar. Voor de deur is genoeg parkeermogelijkheid tegen betaling. Momenteel bedraagt de wachttijd voor het verkrijgen van een parkeervergunning circa 3 maanden.

INDELING (zie plattegronden)
Gezamenlijk entree. Entree van de woning op de derde verdieping.

Derde verdieping: Entree, hal met garderobe, toilet met fontein en een berging met cv-ketel en de wasmachineaansluiting. De ruime en lichte woonkamer met vrij uitzicht over de Admiralengracht is aan de voorzijde van het appartement gelegen. Aan de achterzijde treft u een nette open keuken die voorzien is van een 5-pits gaskookplaat, afzuigkap, combi-oven, oven (nemen de verkopers mee), koelkast met vriezer (nemen de verkopers mee), een vaatwasser en voldoende kastruimte in de diverse boven- en onderkasten. Daarnaast heeft u vanaf hier toegang tot op het oosten gelegen balkon. Op deze verdieping is tevens een ruime slaap-, logeer- of werkkamer gelegen, die ook toegang heeft tot het balkon. De lichte badkamer is voorzien van een ligbad, twee wastafels, een separate douche en een deur naar het balkon.

Het balkon van 7,70 m2 is aan de achterzijde over de volle breedte gelegen en is voorzien van een bergkast. Vanaf het balkon is er een vrij uitzicht over de diepe binnentuin (fluistertuin). Er is ochtendzon tot ongeveer 12 uur.

Vierde verdieping:
Overloop met toegang tot drie slaapkamers van verschillende afmetingen en de tweede badkamer. De badkamer is voorzien van een inloopdouche, wastafel en tweede toilet. De badkamer is betegeld met echt Hollandse tegeltjes "Friese witjes". Middels de twee slaapkamers aan de achterzijde heeft u via openslaande deuren toegang tot het tweede, tevens op het oosten gelegen, terras van 14,50m2.

Via een vaste trap bereikt u het zonnige dakterras van 36,60m2. Het terras is ruim van opzet, voorzien van elektra en een waterpunt.

EIGENDOM
Het appartementsrecht is gelegen op grond uitgegeven in erfpacht. Het huidig tijdvak loop t/m 31 maart 2050. De algemene bepalingen 2000 van de gemeente Amsterdam zijn van toepassing. Er is sprake van een jaarlijkse vaste canon van €429,27. De huidige eigenaren hebben onder de gunstige voorwaarden een aanvraag bij de gemeente gedaan voor de overstap naar eeuwigdurende erfpacht. Zij hebben gekozen voor het vastklikken van de erfpachtcanon.

De indicatie die eigenaar nu vanuit de gemeente heeft ontvangen is als volgt:
- Vastklikken nieuwe canon vanaf 31 maart 2050: € 907,60
- Afkopen alleen eeuwigdurende canon bedraagt € 16.814,-
- Afkopen huidige en eeuwigdurende canon bedraagt € 24.816,-

KADASTRALE AANDUIDING
Het appartementsrecht, rechtgevende op het uitsluitend gebruik van de woning met balkon, gelegen op de derde verdieping en de zolderverdieping met dakterras, plaatselijk bekend als Admiralengracht 100-3, 1057 GD Amsterdam, kadastraal bekend gemeente Sloten, sektie C, nummer 11147-A-7, tevens omvattende het 83/592 aandeel in de gemeenschap.

VERENIGING VAN EIGENAARS
De VvE is genaamd "gebouw Admiralengracht 100-102" en wordt professioneel beheerd door Inxxx beheer. De maandelijkse bijdrage is € 129,51.

BIJZONDERHEDEN:
- Vloeren zijn Eiken parket;
- Dubbel bovenhuis met 4 slaapkamers en 2 badkamers;
- Bijna 60 m2 aan buitenruimte;
- Riant dakterras met onderhoudsvriendelijke daktuin en speciaal aangebrachte bij-vriendelijke beplanting;
- Boven uitbouw gerealiseerd in 2018 waarbij het gehele dak extra geďsoleerd en vernieuwd is;
- Beide dakterrassen aangelegd in januari 2019;
- Perfect mogelijk om eigen bootje voor de deur aan te meren;
- Fraai uitzicht over de Admiralengracht;
- Met de Admiralengracht (aanwezige zwemsteiger) heeft u zomaar een natuurlijk zwembad/stadsstrand voor de deur in de zomer en soms zelfs een ijspiste in de winter;
- Achterzijde vrij uitzicht over de diepe binnentuin (fluistertuin);
- Vloerverwarming in de badkamer;
- Levering in overleg.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Attractive, very bright and well laid out double upper house with no less than 4 bedrooms and almost 60 m2 of outdoor space, quietly located in the district "De Baarsjes", the hip Amsterdam West area! The apartment has a balcony (1.18 x 6.48m) on the 3rd floor, a terrace (2.14 x 6.48m) on the 4th floor and a roof terrace of 6.42 x 5.59m.

LOCATION AND ACCESSIBILITY
The Admiralengracht is located between the Jan van Galenstraat and the Postjesweg, near the Ten Katestraat market, Foodhallen and the Kinkerstraat. The Erasmus Park and Rembrandt Park can be found within walking distance of the home. The Mercatorplein was thoroughly renovated a few years ago and is a bustling and lively square. There is a wide variety of shops and restaurants around the Jan Evertsenstraat; a great nut shop, fishmonger, butcher and bakery, and besides that also many trendy shops. Cafe Restaurant Edel by Dennis, Restaurant Meneer de Wit Heeft Honger, Buurman & Buurman, Zurich, Cook or Bar Baarsch; no neighborhood has so many nice restaurants within walking distance! You can of course also do your grocery shopping in the area and there is an Albert Heijn on both the Postjesweg and the Jan Evertsenstraat.

The Rembrandtpark is the ideal place for leisure and relaxation. This city park has large lawns, ponds, bridges and beautiful works of art. It also has a pony shed, a petting zoo and school allotments. The Erasmus Park with its cosy Terrasmus is within walking distance and the Vondelpark is less than 10 minutes away by bike. For a relaxing evening, you can also enjoy the evening sun on your spacious balcony at home!

There are excellent public transport connections in the immediate vicinity of the apartment. Various tram and bus connections stop around the corner. In addition, the apartment is easily accessible by car; various roads, such as the A-10 ring road, are accessible by car within a few minutes. There is plenty of paid on-street parking. Currently, the waiting time for obtaining a parking permit is approximately 3 months.

LAYOUT (see floor plans)
Joint entrance. Entrance of the home on the third floor.

Third floor: Entrance hall with cloakroom, toilet with washbasin and a storage room with central heating boiler and washing machine connection. The spacious and bright living room with unobstructed views over the Admiralengracht is located at the front of the apartment. At the rear, you will find a neat open kitchen with a 5-burner gas hob, extractor hood, combi oven, oven (which the sellers are taking back), fridge with freezer (which the sellers are taking back), a dishwasher and plenty of cupboard space in the various upper and lower cabinets. In addition, you have access to the east-facing balcony from here. There is also a spacious bedroom, guest room or study on this floor, which also has access to the balcony. The bright bathroom has a bath, two sinks, a separate shower and a door to the balcony.

The balcony of 7.70 m2 is located at the rear over the full width and is equipped with a storage cupboard. From the balcony, there is an unobstructed
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
2021-03-11
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
bovenwoning
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1926

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
104 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
5

Energie

Bekijk alle kenmerken

Advertentie

MVA wijkinformatie: Chassébuurt

De Chassébuurt ligt tussen de Baarsjesweg, de Postjesweg, de Admiralengracht, de Jan Evertsenstraat en de Admiraal de Ruijterweg. De buurt is vernoemd naar de Chasséstraat.
De Chassébuurt: Gebouwd met subsidie van het rijk
In de jaren twintig werd een premieregeling voor middenstandswoningen van kracht, waarbij het rijk een subsidie aan particulieren uitgaf om een huis te kunnen bouwen. Veel particulieren verenigden zich en begonnen aan de bouw en exploitatie van woningen in de Chassébuurt. Naast de subsidie van het rijk, konden particulieren ook een hypothecaire lening bij de staat afsluiten, waarvoor de gemeente garant stond. Mochten de huizeneigenaren niet meer aan hun betalingsverplichting kunnen voldoen, dan kwamen de woningen automatisch in het bezit van de gemeente die ze tegen betaalbare huren ging verhuren.
Het Grotestedenbeleid van Kok
De geschiedenis van het ontstaan van de Chassébuurt is bepalend voor het soort bouw van de buurt, evenals de Amsterdamse School-architectuur uit de tijd dat de buurt gebouwd is. In het kader van het Grotestedenbeleid van kabinet Kok-1 is de Chassébuurt in de eerste tien jaar van de 21e eeuw opgeknapt tot een levendig en vitaal gebied. Het is een populaire buurt met galeries en bedrijfjes, woningen voor alle inkomensgroepen, opgeknapte straten en sociale voorzieningen. In 2017 woonden er ruim 6000 inwoners in de Chassébuurt, bij een woningvoorraad van bijna 3000.
Bijzonder: Natuurtuin Slatuinen
Bijzonder aan de Chassébuurt is de aanwezigheid van Natuurtuin Slatuinen tussen de Slatuinenweg, de Chasséstraat, de Admiraal de Ruijterweg en de Jacob van Wassenaer Obdamstraat. De ingang van deze natuurtuin ligt tussen de percelen Slatuinenweg 43 en 47. Tot 1982 zat er een kwekerij.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder