Vorige | Volgende

Admiralengracht 162 - H 1057GH Amsterdam, Filips van Almondekwartier

Vraagprijs € 725.000 

Bouwjaar
1925
Woonoppervlakte
103 m²
Aantal kamers
3

Omschrijving

*This property is listed by an MVA Certified Expat Broker*

Uniek in de populaire Baarsjes: anderhalf laags, uitgebouwd benedenhuis van ca 103m² met fijne tuin (van bijna 50m²) en 2 ruime volwaardige slaapkamers.
Prachtig gelegen aan de mooie, brede Admiralengracht en bijzonder prettig en ruimtelijk ingedeeld met grote woonkamer met open keuken en toegang tot de tuin, lichte slaapkamers en veel bergruimte.
In goede staat van onderhoud, voorzien van nieuwe fundering en dubbel glas en gelegen op lage erfpacht, waarbij tijdige overstap op gunstige eeuwigdurende erfpacht is aangevraagd.

Locatie:
De Admiralengracht is een brede gracht met aan weerszijden een brede groenstrook met fraaie oude bomen en aanlegsteiger met een zwemtrap. Stadsdeel de Baarsjes is met haar gevarieerde winkelaanbod en continu groeiend aantal fijne cafés en restaurants (waaronder Bar Baarsch, De neef van Fred, Edel by Dennis) een heerlijke buurt om in te wonen. Ook tref je hier diverse scholen (bijvoorbeeld de tweetalige De Visserbasisschool), speeltuinen en kinderboerderijen. Aan het einde van de gracht ligt het Erasmuspark maar ook het mooie Rembrandtpark ligt op loopafstand. Tevens is de om de hoek gelegen Jan Evertsenstraat tegenwoordig naast de bestaande winkeltjes, een biologische bakker (Fort Negen) rijker. Daarnaast kom je hier ook Trattoria Faam tegen (vegan supermarkt) en Grapedistrict.
Via de gezellige De Clerqstraat fiets je binnen een paar minuten naar de Jordaan of naar de Hallen (met een bioscoop, bibliotheek en foodmarkt).
Project Oranje loper is in voorbereiding: deze voorziet in een fraaie verbinding tussen Centraal Station naar Mercatorplein. Daarbij worden onder meer de straten beter ingericht en komt er meer ruimte voor fietsers en voetgangers, komt er meer groen en worden de kruispunten verkeersveiliger. De bereikbaarheid per openbaar vervoer is erg goed met verschillende bus- en tramlijnen. De Ring A-10 is in enkele autominuten goed bereikbaar met snelle toegang tot de A4, A5 en A8.

Indeling:
De eigen toegangsdeur biedt via de vestibule met garderobe toegang tot de centrale hal van de woning. Deze komt uit in de fraaie woonkamer aan de achterzijde. De kamer beschikt over een moderne keuken in U vorm met diverse inbouwapparatuur en een gezellig barretje; hiertegenover is ruimte voor een grote eettafel. Vanuit de zithoek is er zicht op de groene binnentuinen (waar je veel privacy krijgt doordat er nauwelijks inkijk is).
De volledig te openen pui met harmonicadeuren geeft toegang tot de gezellige achtertuin. Deze is betegeld, biedt zicht op bomen en heeft vanaf 's ochtends vroeg tot een uur of 3 zon.

Vanuit de woonkamer leidt een trap naar de onderliggende ouderslaapkamer. Deze is zowel licht als fris dankzij 4 ramen aan de tuinzijde.
Door het ruime oppervlak van bijna 20m² biedt deze stille kamer voldoende ruimte voor kastenwanden, dubbel bed en een werkhoek. In de kast zit de moderne CV ketel uit 2018. Daarnaast is het souterrain voorzien van vloerverwarming.
Aan de voorzijde van het huis bevindt zich op de begane grond de tweede slaapkamer. Deze is ruim 13m² en bijzonder licht dankzij het grote raam op het Westen met zicht op de gracht.
Vanuit de hal is er toegang tot de frisse badkamer met ligbad, douche, wasmeubel, handdoekradiator en nis voor wasmachine en droger. Er is een aparte wc met wastafeltje.
Tussen de badkamer en woonkamer ligt een ruime berging, die desgewenst bij de woonkamer getrokken zou kunnen worden of in gebruik genomen kan worden als werkkamer. Er bevindt zich eveneens bergruimte in de trapkast aan de andere kant van de hal.
Voor de deur staat een bankje op de stoep waar je aan de rustige gracht heerlijk van de namiddag zon kan genieten of vaar met je eigen bootje door de grachten en leg hem aan bij de mooie steiger voor de deur!

Bijzonderheden:
- Begane grond woning van 103m² en zonnige tuin van bijna 50m² op het Oosten
- Het pand is in 2007 ontwikkeld en gesplitst in 4 appartementsrechten. Daarbij is het pand voorzien van een nieuwe fundering
- Geheel voorzien van houten kozijnen met dubbel glas
- Twee ruime slaapkamers
- Ruimtelijk ingedeeld en voorzien van veel bergruimte
- De jaarlijkse erfpacht bedraagt € 467,- Aanvraag om onder gunstige condities over te stappen op eeuwigdurende erfpacht na het aflopen van het huidige tijdvak tot 2049 is tijdig aangevraagd.
- VvE met 4 leden. De maandelijkse servicekosten bedragen € 100,-
- Er is een meerjarenonderhoudsplan aanwezig. Afgelopen jaar is het houtwerk aan voor- en achterzijde geschilderd.
- Informatie over de Oranje Loper: https://www.amsterdam.nl/projecten/oranjeloper/
- Gezellige, populaire (maar ook kindvriendelijke) buurt
- Oplevering in overleg.

**ENGLISH TRANSLATION AND ADDITIONAL INFORMATION AVAILABLE AT OUR WEBSITE**
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
2021-07-07
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
benedenwoning
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1925

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
103 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
3

Energie

Bekijk alle kenmerken

Advertentie

MVA wijkinformatie: Chassébuurt

De Chassébuurt ligt tussen de Baarsjesweg, de Postjesweg, de Admiralengracht, de Jan Evertsenstraat en de Admiraal de Ruijterweg. De buurt is vernoemd naar de Chasséstraat.
De Chassébuurt: Gebouwd met subsidie van het rijk
In de jaren twintig werd een premieregeling voor middenstandswoningen van kracht, waarbij het rijk een subsidie aan particulieren uitgaf om een huis te kunnen bouwen. Veel particulieren verenigden zich en begonnen aan de bouw en exploitatie van woningen in de Chassébuurt. Naast de subsidie van het rijk, konden particulieren ook een hypothecaire lening bij de staat afsluiten, waarvoor de gemeente garant stond. Mochten de huizeneigenaren niet meer aan hun betalingsverplichting kunnen voldoen, dan kwamen de woningen automatisch in het bezit van de gemeente die ze tegen betaalbare huren ging verhuren.
Het Grotestedenbeleid van Kok
De geschiedenis van het ontstaan van de Chassébuurt is bepalend voor het soort bouw van de buurt, evenals de Amsterdamse School-architectuur uit de tijd dat de buurt gebouwd is. In het kader van het Grotestedenbeleid van kabinet Kok-1 is de Chassébuurt in de eerste tien jaar van de 21e eeuw opgeknapt tot een levendig en vitaal gebied. Het is een populaire buurt met galeries en bedrijfjes, woningen voor alle inkomensgroepen, opgeknapte straten en sociale voorzieningen. In 2017 woonden er ruim 6000 inwoners in de Chassébuurt, bij een woningvoorraad van bijna 3000.
Bijzonder: Natuurtuin Slatuinen
Bijzonder aan de Chassébuurt is de aanwezigheid van Natuurtuin Slatuinen tussen de Slatuinenweg, de Chasséstraat, de Admiraal de Ruijterweg en de Jacob van Wassenaer Obdamstraat. De ingang van deze natuurtuin ligt tussen de percelen Slatuinenweg 43 en 47. Tot 1982 zat er een kwekerij.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder