Vorige | Volgende

Admiralengracht 87 - I 1057ER Amsterdam, Columbusplein e.o.

Bouwjaar
1930
Woonoppervlakte
62 m²
Aantal kamers
4

Omschrijving

Wonen aan een Amsterdamse gracht ! Karakteristieke jaren dertig woning met hoge plafonds, meerdere openslaande deuren en twee balkons, waarvan een direct gelegen is aan de Admiralengracht met vrij uitzicht op het water. Dit appartement, gelegen op de eerste verdieping beschikt over een grote doorzon woonkamer met momenteel 2 (optioneel 3) slaapkamers en heeft een tweede balkon dat is gelegen op het westen met middag / avondzon.

Indeling:
Eerste verdieping; entree, hal met garderobe, ruime doorzon woonkamer met openslaande deuren naar zowel het balkon aan de de achterzijde (west) als aan de voorzijde (oost) met fraai uitzicht op het water van de Admiralengracht. Er zijn 2 slaapkamers en een dichte keuken aan de achterzijde met deur naar het balkon, centraal vanuit de hal is de kleine doch nette badkamer bereikbaar met toilet en douche.

Omgeving:
De woning ligt op de grens van Stadsdeel de Baarsjes en Oud West, om de hoek van De Hallen en Edel, aan één van de leukste grachten van dit stadsdeel, waar men ook een bootje voor de deur kan aanleggen. De Admiralengracht is een centraal gelegen verbindingsgracht nabij het Erasmuspark. Er is een uitgebreid aanbod aan winkels, cafés en restaurants in de directe omgeving en de Jordaan en het Centrum liggen op loopafstand. Voor kinderen zijn er goede scholen en kinderdagverblijven in de directe omgeving te vinden. Tevens ligt de grote wilde speeltuin "Plan West" en de kinderboerderij "de Zimmerhoeve" op een steenworp afstand. Voor een andere manier van ontspanning ligt het Vondelpark en het Rembrandtpark op een paar minuten fietsen. Of plof om de hoek neer op één van de terrassen van o.a. espressobar BuonGiorno, café Edel of café Louter. De bereikbaarheid van het appartement is uitstekend, zo zijn er verschillende trams- trams en bushaltes aanwezig op de Admiraal De Ruijterweg en de ringweg A-10 ligt op 6 minuten rijden.

VERENIGING VAN EIGENAREN:
De vereniging van eigenaren is redelijk actief, wordt in eigen beheer geadministreerd en bestaat uit 4 appartementsrechten. Er is momenteel circa 12.000 euro in kas, er wordt jaarlijks vergaderd en er is een MJOP aanwezig. De maandelijkse bijdragen zijn 69,- euro.

Erfpacht:
De gemeentelijke erfpachtscanon met AB 2000, bedraagt thans 367,81 euro per jaar, loopt tot 2047, doch is meestal fiscaal aftrekbaar.

Bijzonderheden:
Pand gesplitst in 2013 met vergunning
Drie slaapkamers mogelijk, zie alternatieve indeling
Erfpacht met een lage jaarlijkse canon van € 367,81 per jaar, AB 2000
Heerlijk vrij uitzicht met balkon aan de voorzijde op het water van de Admiralengracht
Balkon op de westkant met middag- en avondzon
Woning is naar eigen wens in te delen
Verwarming is middels eigen HR combi Cv uit 2012
Woonoppervlak conform NEN 2580 onder NVM voorwaarden is 62 m2 (rapport aanwezig)
Oplevering is in overleg
Servicekosten zijn 69,- euro per maand;
Ouderdomsclausule is van toepassing
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
03-11-2020
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Soort woning
bovenwoning
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1930

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
62 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
4
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Advertentie

MVA wijkinformatie: Hoofdweg e.o.

Hoofdweg en omgeving is een wijk in stadsdeel 'De Baarsjes', dataan de westkant van Amsterdam, net buiten het centrum ligt. De wijk wordt gekenmerkt door bouw in Amsterdamse Schoolstijl en is met zo’n 10.000 inwoners qua inwoneraantal een middelgrote wijk, waar van de bijna 6000 woningen 100% gezinswoningen is.
Hoofdweg: hoofdstraat Plan West
De straat liep in eerste instantie vanaf het Surinameplein tot aan het Mercatorplein en vormde de hoofdstraat van Plan West, het vervolg op Plan Zuid van Berlage. Later werd de straat doorgetrokken tot aan het Bos en Lommerplein. De naam van de straat stamt uit 1919 toen deze nog in de gemeente Sloten lag. Het was een brede, centrale weg door de nieuwbouwwijken (want dat waren het toen) van Sloten. Nadat Sloten in 1921 bij Amsterdam werd getrokken bleef de Hoofdweg haar naam behouden.
Hip and happening Hoofdweg
Sinds enkele tientallen jaren zijn in De Baarsjes en dus ook op en rondom de Hoofdweg meer en meer trendy cafe’s, restaurants en koffiespots te vinden. De meeste hotspots vind je langs de Jan Evertsenstraat en rond het Mercatorplein.Populaire cafés zijn bijvoorbeeld buurtkroeg Bar Baarsch of het altijd gezellige bar Spek op de hoekwaar je aan het water kunt zitten. Voor een clubavond kun je terecht bij Club 8. Ben je op zoek naar rust of een speeltuin, dan kun je twee fantastische parken om de hoek van de Hoofdweg vinden: het Rembrandtpark en Erasmuspark.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder