Vorige | Volgende

Adriaan van Bergenstraat 2 III 1056JW Amsterdam, Geuzenhofbuurt

Vraagprijs € 369.000 

Bouwjaar
1933
Woonoppervlakte
64 m²
Aantal kamers
3

Omschrijving

- English translation below -

NIEUW IN DE VERKOOP – Heerlijk licht 3-kamer appartement gelegen op de grens van Oud-West en het bruisende stadsdeel De Baarsjes. De rustige woning heeft 2 volwaardige slaapkamers, een ruime berging en een woonkamer met een geweldig uitzicht! Door de zithoek in de erker met openslaande ramen kun je een geweldig buitengevoel creëren. Hier kun je ook de hele dag heerlijk genieten van de zon! Bovendien heeft het appartementencomplex een prachtige (onder architectuur aangelegde) eigen binnentuin waar je volop gebruik van kunt maken.

De woning is gelegen op de derde verdieping (geen bovenburen) en heeft een fraai uitzicht over de groenvoorzieningen aan de overkant. In de straat rijdt vrijwel alleen bestemmingsverkeer, waardoor het hier prettig rustig is. Het appartement verkeert in een zeer nette staat en is dus direct te betrekken!

Het jaren ’30 complex is gelegen in stadsdeel De Baarsjes, nabij de Jordaan en Oud-West. Door de nabij gelegen toegangswegen (s105) is zowel het centrum als de ringweg zeer goed bereikbaar. Voor de dagelijkse boodschappen loop je binnen enkele minuten naar de Aldi (Admiraal de Ruijterweg) of de Albert Heijn (Jan van Galenstraat). Zin in gezelligheid? In de directe omgeving tref je populaire horecagelegenheden waaronder Bar Spek, Van ‘t Spit en Café Hendrix.

INDELING
Entree van de woning op de derde verdieping, vanuit de ruime hal bereik je alle vertrekken van de woning. Bij binnenkomst vind je de eerste slaapkamer gelegen aan de achterzijde van het appartement, de tweede slaapkamer, woonkamer en de keuken zijn gelegen aan de voorzijde. De woonkamer is gelegen op de hoek, hierdoor heb je een geweldig en vrij uitzicht naar buiten! Vanuit de hal bereik je ook de berg- /wasruimte, separaat toilet alsmede de badkamer. De keuken beschikt over alle benodigde keuken-/ inbouwapparatuur en voldoende kastruimte. Het appartement is in 2018 gerenoveerd (schilder- en stucwerk + nieuw toilet & badkamer).

De financieel gezonde VVE bestaat uit 360 leden en wordt professioneel beheerd door Rappange beheer. De maandelijkse bijdrage is momenteel vastgesteld op € 96,69 per maand. De VVE draagt niet alleen zorg voor het reguliere onderhoud van het complex, maar ook voor de binnentuin en het wassen van de ramen. De VVE is voornemens om in 2021 de binnentuin te voorzien van extra waterpartijen en picknick meubels.

Het appartement is gelegen op gemeentelijke erfpachtgrond. De canon is afgekocht tot en met 31-08-2023. Vanaf 01-09-2023 is de canon eeuwigdurend vastgezet op € 717,63 per jaar. Dit biedt dus absolute zekerheid voor de toekomst. Bovendien is deze jaarlijkse canon fiscaal aftrekbaar, hetgeen de daadwerkelijke kosten aanzienlijk lager maakt.

De overstap (vanaf 01-09-2023) naar eeuwigdurende erfpacht is notarieel vastgelegd in 2019 onder de toen geldende gunstige voorwaarden van de gemeente Amsterdam. Op de erfpacht zijn de algemene bepalingen 2016 eeuwigdurende erfpacht van toepassing. Afkoop eeuwigdurende erfpacht is op ieder moment mogelijk onder dezelfde zeer gunstige voorwaarden, ook in de toekomst. Op basis van de huidige regeling en het canonpercentage bedraagt de afkoopsom voor eeuwigdurende afkoop circa € 30.000. Het regelen van de afkoop is ook mogelijk door en in overleg met de huidige eigenaar.

KENMERKEN:
- Vraagprijs: €369.000,- kosten koper;
- Notaris keuze koper, binnen Amsterdam;
- Goede bereikbaarheid en alle voorzieningen in de directe omgeving;
- Sfeervolle erker/zithoek met vrij uitzicht;
- 64 m2 conform NEN2580;
- CV-installatie uit 2017;
- Beschikbaar per 1 oktober 2020;
- VVE bijdrage € 96,69 per maand;

***********************************************************************************************

NEWLY FOR SALE – Lovely bright 3-room apartment located on the border of Oud-West and the bustling district of De Baarsjes. The quiet home has 2 full bedrooms, a spacious storage room and a living room with great views! Through the sitting area in the bay window with casement windows, you can create a great outdoor feeling. You can also enjoy the sun all day long here! Moreover, the apartment complex has a beautiful (architect-designed) private courtyard garden that you can make full use of.

The home is located on the third floor (no upstairs neighbours) and offers a beautiful view of the greenery on the other side. The street almost only has local traffic, which makes it nice and quiet here. The apartment is in a very good condition and is therefore ready to be moved into!

The 1930s complex is located in the district of De Baarsjes, near the Jordaan and Oud-West. Because of the nearby access roads (s105), both the centre and the ring road are easily accessible. For your daily shopping, you can walk to the Aldi (Admiraal de Ruijterweg) or the Albert Heijn (Jan van Galenstraat) within a few minutes. Feel like having a good time? In the immediate vicinity you will find popular restaurants and bars like Bar Spek, Van 't Spit and Café Hendrix.

LAYOUT
Entrance of the home on the third floor, all rooms are accessible from the spacious hall. Upon entering you will find the first bedroom at the rear of the apartment, while the second bedroom, living room and kitchen are located at the front. The living room is situated in the corner, so you have a fantastic and unobstructed view outside! You can also reach the storage/laundry room, separate toilet and bathroom from the hall. The kitchen has all the necessary kitchen/built-in appliances and plenty of cabinet space. The apartment has been renovated in 2018 (painting and stucco + new toilet & bathroom).

The financially sound owners’ association consists of 360 members and is professionally managed by Rappange Beheer. The monthly contribution is currently set at € 96.69 per month. The owners’ association not only takes care of the regular maintenance of the complex, but also of the courtyard garden and the washing of the windows. In 2021, the owners’ association plans to provide the courtyard garden with additional water features and picnic furniture.

The apartment is located on municipal leasehold land. The leasehold has been bought up to 31-08-2023. From 01-09-2023, the leasehold is fixed perpetually at € 717.63 per year. So this offers absolute certainty for the future. Moreover, this annual leasehold is tax deductible, which significantly reduces the actual costs.

The transition (from 01-09-2023) to a perpetual leasehold was notarised in 2019 under the then applicable favourable conditions of the municipality of Amsterdam. This is subject to the 2016 general provisions for perpetual leasehold of the municipality of Amsterdam. Purchase of a perpetual leasehold is possible at any time under the same very favourable conditions, even in the future. On the basis of the current scheme and the leasehold percentage, the redemption amount for perpetual purchase is approximately € 30,000. Settlement is also possible by and in consultation with the current owner.

FEATURES:
- Asking price: € 369,000 costs-to-buyer;
- Notary: buyer’s choice, within Amsterdam;
- Good accessibility and all amenities in the immediate vicinity;
- Attractive bay window/seating area with unobstructed view;
- 64 m2 in accordance with NEN2580;
- Central heating installation from 2017;
- Available from 1 October 2020;
- Owners’ association contribution € 96.69 per month.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
01-09-2020
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1933

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
64 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Bekijk alle kenmerken

Advertentie

MVA wijkinformatie: Geuzenbuurt

Geuzenbuurt De Geuzenbuurt ligt in Amsterdam-West tussen de Jan Evertsenstraat, de Admiralengracht, de Jan van Galenstraat, de Kostverlorenkade en het Westelijk Marktkanaal. De buurt werd vroeger de Does-, Tromp- en Geuzenbuurt genoemd en ligt middenin wat in de volksmond ook wel De Krommert wordt genoemd. De Jan Eef: een levendige straat De Geuzenbuurt, met de drukke en levendige ‘Jan Eef ‘ als middelpunt, is een mix aan (exotische) eettentjes, bars, restaurants en cafés. Maar ook andere middenstand en ondernemingen zijn niet weg te denken. Van opticiens, tot tatoeagezaken en schoenmakers, je kunt het zo gek niet bedenken, je vindt het op De Jan Eef. Veel jongeren in de Geuzenbuurt De Geuzenbuurt heeft ongeveer 7000 inwoners en 3665 eengezinswoningen. Veel van de woningen, die voornamelijk particulier bezit zijn, zijn de afgelopen jaren onder handen genomen en daardoor in goede staat. Uiteraard worden de huizen niet altijd bewoond door gezinnen, maar ook vaak gedeeld door studenten en andere woningdelers. Het grootste gedeelte van de inwoners van de Geuzenbuurt is tussen de 23 en 39 jaar oud. Daarnaast zijn er veel kleine kinderen. Hierdoor heeft de wijk niet alleen een gevarieerd aanbod aan horeca en winkels, maar ook een leuke mix aan bewoners. Een nadeel hiervan is dat bewoners vinden dat de cohesie in de buurt wat omhoog zou kunnen. De Krommert De Geuzenbuurt ligt in het deel van Amsterdam dat ook wel de Krommert wordt genoemd – genoemd naar de Krommert, een voormalige watergang tussen de Admiralengracht en de Kostverlorenvaart, waar ook de Krommertstraat naar vernoemd is. Op de plek van de Willem de Zwijgerlaan vervolgde vroeger de Kostverlorenvaart zijn weg, maar werd in de jaren twintig gedempt. Daarvan overgebleven is de vrij toegankelijke binnentuin in de Geuzenbuurt. Deze bevindt zich op de open ruimte tussen de huizen van de Admiraal de Ruijterweg en de Maarten Harpertszoon Trompstraat.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder