Vorige | Volgende

Adrichemstraat 15 1013DR Amsterdam, Spaarndammerbuurt Zuidwest

Vraagprijs € 450.000 

Bouwjaar
1978
Woonoppervlakte
73 m²
Aantal kamers
3

Omschrijving

Geweldig lichte en ruime 3-kamer benedenwoning (circa 73 m) met heerlijke tuin op het zuidoosten (circa 15 m) en berging in de onderbouw.

De woning ligt midden in de Spaarndammerbuurt. Een fantastische woonwijk volop architectonische blikvangers, zoals Het Schip van architect Michel de Klerk. De buurt sluit aan op de nieuwe woonwijk de Houthaven, gesitueerd aan Het IJ, waar een groot park is gerealiseerd. Het Westerpark, het Haarlemmerplein en de Jordaan liggen op loopafstand. Het Centraal Station en station Sloterdijk bevinden zich op slechts tien minuten fietsen en er zijn diverse bus- en tramlijnen in de directe omgeving.

De woning is gelegen op de begane grond van een solide jaren '70 wooncomplex. De woning is ideaal gesitueerd, aan een rustige straat met ruime parkeergelegenheid voor de deur. Zowel de Spaarndammerstraat met diverse winkels en horecagelegenheden als het Westerpark zijn letterlijk om de hoek. De woning is goed bereikbaar met eigen vervoer (A10, S101) en met het openbaar vervoer.

Indeling:

Begane grond:
Entree, ruime hal met toegang tot alle vertrekken, separaat toilet en C.V.-kast. Badkamer met wasmachine-aansluiting, wastafel en douche. Twee ruime slaapkamers. Aan de voorzijde van het appartement bevindt zich de ruime woonkamer van circa 26 m met aangrenzend de half-open keuken. Vanuit de woonkamer betreedt u het terras op het noordwesten.

Aan de achterzijde van het appartement bevindt zich de 2e slaapkamer met kastruimtes welke toegang biedt tot de tuin, met achterom, van circa 15 m.

Berging in de onderbouw (circa 7 m).

Bijzonderheden:
- Woonoppervlakte circa 73 m;
- C.V.-ketel Intergas 2006;
- Bouwjaar 1978;
- Achtertuin gelegen op het zuidoosten;
- Bijdrage VvE circa 107,- per maand (bijdrage juli 2021);
- Actieve VvE, beheerd door Pro VvE beheer;
- Erfpacht vooruitbetaald t/m 30-03-2029;
- Verkoop is alleen bedoeld voor eigen hoofdbewoning door kopers of eigen kind vanaf 18 jaar.
De eigenaar/eigen kind vanaf 18 jaar, dient zich in te schrijven op het adres als hoofdbewoner.
In de akten wordt een verkoop- en verhuur belemmerende bepaling opgenomen;
- Voorrangsregeling van toepassing voor huurders van Rochdale;
- Projectnotaris Schut van Os notarissen te Amsterdam;
- Oplevering per direct mogelijk.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
2021-08-20
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
direct

Bouw

Soort woning
benedenwoning
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1978

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
73 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
3

Energie

Bekijk alle kenmerken

Advertentie

MVA wijkinformatie: Spaarndammer- en Zeeheldenbuurt

De Spaarndammer- en Zeeheldenbuurtbuurt is een wijk in Amsterdam West. Tot 2010 behoorde deze wijk, samen met de Frederik Hendrikbuurt en de Staatsliedenbuurt, tot stadsdeel Westerpark. De wijk dankt zijn naam aan de Spaarndammerdijk, en -straat en de straten genoemd naar zeehelden en ontdekkingsreizigers als Willem Barentsz en Willem Bontekoe. De wijk wordt begrensd door de Spaarndammerdijk en de Oude Houthaven aan de noordkant, aan de westkant door de Spaarndammerstraat, aan de oostzijde door het Westerdok en aan de zuidkant door de Zoutkeetsgracht en het spoor.
Amsterdamse School in de Spaarndammerbuurt
De Spaarndammerbuurt is ontstaan aan het einde van de negentiende eeuw en van oorsprong een echte Amsterdamse arbeidersbuurt; de woningen in Amsterdamse Schoolstijl waren voornamelijk bestemd voor de havenarbeiders die in de Houthavens werkten. De woningen waren mooi van opzet er was veel zorg aan het ontwerp ervan besteed. De buurt staat bekend om de bouw in deze stijl, onder andere op en rondom het Spaarndammerplantsoen en de Zaanstraat. Maar het meest opvallende gebouw in Amsterdamse Schoolstijl in de Spaarndammerbuurt is toch wel Het Schip aan de Zaanstraat, voorheen een postkantoor, thans als museum een belangrijke culturele trekker over de Amsterdamse School.
Spaarndammer- en Zeeheldenbuurt: van volksbuurten naar gemengde wijk
Recentelijk onderging de Spaarndammerbuurt een gedaanteverwisseling;. Een groot gedeelte van de woningen werdis gerenoveerd en de Spaarndammerstraat is als winkelgebied opgeknapt, waardoor de Spaarndammerbuurt steeds aantrekkelijk wordt voor tweeverdieners. Door deze upgrade van de buurt en de aankondiging van de bebouwing van de Houthavens, die ten noorden aan de Spaarndammerbuurt grenzen, heeft het hele gebied zichtbaar een boost gekregen. Ook de Zeeheldenbuurt bestond voornamelijk uit arbeiderswoningen, maar in 2000 is begonnen veel van de eind 19e- of vroeg 20e-eeuwse bouw te renoveren waarbij kleinere woningen werden gecombineerd, zodat het aanbod van woningen in de Zeeheldenbuurt gevarieerder is geworden. Ook vindt verkoop van huurwoningen door woningbouwcorporaties plaats, wat een ander type bewoner aantrekt. In de Zeeheldenbuurt vind je daarom anno 2018 een mix aan bewoners en woningen in het huur- en koopsegment van eenvoudig tot heel luxe.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder