Open Huis - 28 maart van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten
Vorige | Volgende

Afrikanerplein 106 1091PW Amsterdam, Transvaalbuurt West

Vraagprijs € 450.000 

Bouwjaar
1926
Woonoppervlakte
87 m²
Aantal kamers
5

Omschrijving

Interesse? Wij nemen graag de tijd voor je! Plan een afspraak via onze website en we laten je de woning graag zien met maximaal 2 personen. Komt een fysieke afspraak niet zo goed uit, bel dan voor digitale mogelijkheden!

In de zeer populaire woonwijk Transvaalbuurt hebben wij dit leuke 5-kamer appartement met riante tuin in de verkoop gekregen.

In de directe omgeving vind je veel hippe horeca en het geheel vernieuwde Oosterpark. Met de fiets is het centrum binnen 5 minuten bereikbaar! Bus, metro en trein zijn om de hoek te vinden.

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je de woning met eigen ogen komen bekijken? Neem direct contact op met ons kantoor en plan een (online) bezichtiging. Welkom aan het Afrikanerplein 106 in Amsterdam.

Indeling

Entree/hal
Vanuit de entree op de begane grond tref je een inpandige berging en een slaapkamer van goed formaat met toegang tot de riante achtertuin.

Wonen en koken
De woonkamer en keuken bevinden zich op de eerste verdieping. De woonkamer is eveneens van goed formaat, lekker licht en ook hier kun je je creativiteit weer helemaal de vrije loop laten gaan. Gebruik de nieuwste trends en kleuren, creëer sfeer en comfort en voel je binnen no-time helemaal thuis!

Vanuit de woonkamer loop je direct de half open keuken in. Hier tref je een keukenblok dat is geplaatst in een wandopstelling en is uitgevoerd met gele fronten. Ook hier kunnen we ons zo voorstellen dat je ervoor kiest om een nieuwe keuken te (laten) plaatsen in de kleur, opstelling en met de apparatuur die jij wenst.

Tevens verleent de keuken toegang tot het woningbrede balkon.

Slapen en baden
In totaal zijn er vier slaapkamers in de woning aanwezig. Een bevindt zich op de begane grond en de andere drie op de eerste verdieping.

De slaapkamer op de begane grond is lekker licht maar dient nog volledig naar eigen smaak en stijl afgewerkt te worden. Ook de slaapkamers boven kun je helemaal inrichten naar het geen waar jij behoefte aan hebt. Wellicht realiseer je een comfortabele thuiswerkplek. Tevens verleent een van de slaapkamers toegang tot het woningbrede balkon.

De badkamer en het separate toilet zijn ook gesitueerd op de verdieping. De badkamer is eenvoudig afgewerkt met lichte wandtegels. Daarnaast bestaat de indeling uit een douche en een wastafel. Uiteraard kun je ervoor kiezen om hier een nieuwe badkamer te realiseren waardoor jij je straks in je eigen spa aan hui waant!

Tuin
Vanuit de slaapkamer op de begane grond heb je toegang tot de riante tuin. De tuin is bijna volledig bestraat waardoor je hier naar onderhoud dus maar weinig omkijken hebt. Daarnaast is er voldoende ruimte om een comfortabele tuin- of loungeset neer te zetten waar je optimaal van het buitenleven kunt genieten.

Verder staat er nog een vrijstaande houten berging achter in de tuin die zich uitstekend leent voor het opbergen van bijvoorbeeld tuingereedschap.

Bijzonderheden:
- woonoppervlakte ca. 87 m2 (exclusief inpandige berging van ca. 5 m2)
- bouwjaar omstreeks 1926
- erfpacht afgekocht tot 31.08.2062.
- servicekosten €............per maand
- eenmalige toetredingskosten tot de VVE € 90,75
- betaald parkeren voor de deur
- verkoop uitsluitend aan eigenaar/bewoner met als uitzondering de zgn.
ouder/kind suituatie
- zelfbewonings en ouderdomsclausule worden in de akte opgenomen
- anti-speculatiebeding 3 jaar
- het is een voormalige huurwoning
- er is een vaste notaris, t.w. Spier en Hazenberg te Amsterdam
- Energielabel is aanwezig.
- oplevering kan snel, de woning is reeds leeg.

Omgeving
Boordevol variatie, zo laat stadsdeel Oost zich het beste typeren. Monumentale parken, bijzondere buurten, moderne sportparken, architectuur, grote evenementen en meer dan 100 verschillende nationaliteiten. Stadsdeel Oost heeft een aantal markten, waaronder de beroemde Dappermarkt. De Dappermarkt trekt bezoekers uit het gehele land en is allesbehalve een toeristenmarkt, maar meer een buurtgerichte wereldmarkt die meegegroeid is met de buurt.

Natuurlijk gaan kinderen naar school om te leren. Maar ze doen er veel méér. Ze maken vriendjes en vriendinnetjes met wie ze op school, thuis en op straat spelen. Ze komen in contact met andere culturen en gewoonten. En ze doen ervaringen op waar ze de rest van hun leven plezier aan kunnen beleven. Ook de ouders spreken elkaar op school. De school vormt zo een ontmoetingsplek in de buurt.

Stadsdeel Oost stimuleert graag alternatieven voor autorijden, zoals het gebruik van de fiets of het openbaar vervoer. Deze vormen van vervoer zijn beter voor het milieu, veroorzaken minder verkeershinder en zijn veiliger. Toch zijn er situaties waarbij het handig is om een auto te gebruiken. Bijvoorbeeld als fietsen te ver is, het openbaar vervoer te omslachtig of als je veel boodschappen moet doen.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Service kosten
€ 160 p/m
Aanmeldingsdatum
20-11-2020
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
beneden + bovenwoning
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1926

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
87 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
5
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Advertentie

MVA wijkinformatie: Transvaalbuurt

De Transvaalbuurt, ook wel de Afrikanerbuurt genoemd, ligt tussen de Transvaalkade, de Wibautstraat, het spoor tussen Stations Amstel en Muiderpoort en de Linnaeusstraat. Transvaal was een boerenrepubliek in Zuid-Afrika; veel straatnamen in de Transvaalbuurt refereren aan (geografische) begrippen uit die regio, zoals het Kruger- en Steve Bikoplein.
Stadsuitbreiding de Transvaalbuurt
In het kader van de stadsuitbreiding begon men ruim honderd jaar geleden met het bouwen van de Transvaalbuurt. Zoals in veel andere delen van de stad was architect Berlage de grondlegger van het stratenplan. Hij bedacht dat kromme en rechte straten afgewisseld moesten worden met pleinen en plantsoenen. Veel van de oorspronkelijke arbeidershuizen zijn – zoals kenmerkend voor die tijd - in de stijl van de Amsterdamse School gebouwd, met bijzondere hoekjes en mooie afwerkingen. Deze woningen waren oorspronkelijk vrij klein en werden voor de oorlog voor 70% bewoond door joodse bewoners.
Van Vogelaarwijk naar gewilde buurt
In 2007 was de wijk er sociaaleconomisch heel slecht aan toe en werd een Vogelaarwijk: met rijkssubsidie kwam een aanpak op gang om de veiligheid, openbare ruimte en lokale economie te verbeteren. Dit heeft zijn vruchten afgeworpen; De transvaalbuurt is anno 2018 veranderd van een onveilige buurt met een lage sociaaleconomische score, in een gewilde, multiculturele en kinderrijke buurt. Wel is er weinig openbaar groen, waardoor de bewoners voor recreatie aangewezen zijn op parken in omringende buurten. Er lopen in de Transvaalbuurt diverse initiatieven om buurttuinen te ontwikkelen.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder