Open Huis - 28 maart van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten
Vorige | Volgende

Afroditekade 157 1076DZ Amsterdam

Bouwjaar
2008
Woonoppervlakte
150 m²
Aantal kamers
4

Omschrijving

Afroditekade 157, 1076 DZ Amsterdam

Uniek penthouse (ca. 150 m˛) met lift, drie slaapkamers, dubbele parkeerplaats en maar liefst drie terrassen (totaal 57 m˛) met fantastisch uitzicht. Het lichte appartement is gelegen op de bovenste etage van “Het Zuidkwartier” in de populaire Stadionbuurt in Amsterdam Oud-Zuid.

Het Zuidkwartier:
Dit nieuwbouwcomplex uit 2008 is ontworpen door Mulleners & Mulleners architecten in de stedenbouwkundige traditie van Berlage en de Amsterdamse School. Het is een eiland van rust in een dynamische omgeving. Dit penthouse voegt daar nog aan toe een adembenemend uitzicht over de stad en het luchtruim.

Locatie/bereikbaarheid:
Het appartementencomplex is gelegen in de Stadionbuurt. De torens van het Olympisch Stadion zijn te zien vanuit de woonkamer. Aan de andere zijde reikt het zicht bij helder weer tot de Pontsteiger en de Westertoren. Op loopafstand treft u een XL supermarkt en veel winkels en boetieks. Aan horeca ook geen gebrek in Amsterdam Zuid: vele gezellige cafés, terrassen en goede restaurants sieren de buurt. De Amstelveenseweg, Stadionweg en de Beethovenstraat zijn dichtbij. Voor sport en recreatie kunt u terecht in de mooie stadsparken zoals het Beatrixpark, Vondelpark of Amstelpark. Kortom, een gezellige locatie met alle voorzieningen in de buurt.

Veel scholen in de directe omgeving, o.a. de Britse en Internationale school.

De bereikbaarheid is uitstekend. Binnen een paar minuten bereikt u per auto de A10. Openbaar vervoer is zeer goed. NS Station Zuid / WTC is snel bereikbaar met fiets of ov. Zowel vanaf Station Zuid/WTC als vanaf bushalte Olympisch Stadion (400 m) is er een rechtstreekse verbinding met Schiphol. Binnenstad en parken zijn per fiets snel te bereiken.

Indeling:

Begane grond:
Ruime entree met lift en toegang tot de binnentuin.

Zesde / bovenste verdieping:
Hal met toegang tot alle vertrekken. Het hele appartement is voorzien van een bamboe parket vloer. De riante woonkamer is heerlijk licht door de vele raampartijen. Aan weerszijden heeft u toegang tot de grote terrassen. Het inpandige terras aan de zuidzijde is het grootste en beschikt over een elektrische zon-overkapping. De luxe open keuken is voorzien van een (stoom)oven met bordenwarmer, inductie kookplaat, vaatwasser, koelkast en aparte vriezer. Aangrenzend de bijkeuken voor o.a. wasmachine en droger.

Het appartement beschikt over drie slaapkamers, waarvan twee aan de zuidzijde. Deze zijn voorzien van elektrische screens als buitenzonwering. De riante master bedroom geeft toegang tot het derde terras, vanwaar regelmatig prachtige zonsondergangen te zien zijn. Centraal in het appartement is de luxe badkamer gesitueerd, voorzien van whirlpool, (stoom)douche cabine met meerdere functies, wastafel en bidet. In de hal een separaat toilet met fontein.

Parkeergarage:
Onder het appartementencomplex bevindt zich de parkeergarage met een dubbele parkeerplaats. Hier ook de ruime berging die bij het appartement hoort, plus een gezamenlijke fietsenstalling.

Afroditekade:
Figuur uit de Griekse mythologie. Godin van de liefde, de vruchtbaarheid en de schoonhuis. De equivalent in de Romeinse mythologie is Venus (Bron: Stadsatlas Amsterdam).

Bijzonderheden:
- Oppervlakte 150,30m˛ (NEN2580 gemeten)
- Oppervlakte buitenruimtes in totaal ca. 57m˛
- Lift naar de zesde verdieping (enkel toegankelijk voor bewoner)
- Drie terrassen
- Dubbele parkeerplaats in de parkeerkelder van het complex separaat te koop voor €100.000,- k.k.
- Uitzicht op het water
- Eigen entree
- Dubbele parkeerplek
- Aangesloten op stadsverwarming
- Voorschot op Nuon stadsverwarming €149,- per maand
- Servicekosten VVE €233,88 per maand
- Grote, actieve VVE, professioneel beheerd
- VVE beschikt over MJOP
- Energielabel A
- Geheel voorzien van HR++ glas
- Wateronthardings- en filtersysteem
- Erfpacht afgekocht tot 1 januari 2056 (AB2000)
- Oplevering in overleg
- Canon vastgeklikt onder gunstige voorwaarden

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Koper heeft zijn eigen onderzoeksplicht naar alle zaken die voor hem of haar van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is de makelaar adviseur van verkoper. Wij adviseren u een deskundige (NVM-)makelaar in te schakelen die u begeleidt bij het aankoopproces. Indien u specifieke wensen heeft omtrent de woning, adviseren wij u deze tijdig kenbaar te maken aan uw aankopend makelaar en hiernaar zelfstandig onderzoek te (laten) doen. Indien u geen deskundige vertegenwoordiger inschakelt, acht u zich volgens de wet deskundige genoeg om alle zaken die van belang zijn te kunnen overzien. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
2021-11-17
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
penthouse
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
2008

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
150 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
4
Aantal badkamers
1

Energie

Bekijk alle kenmerken

Advertentie

MVA wijkinformatie: Stadionbuurt

De Stadionbuurt De Stadionbuurt is een wijk in Amsterdam Zuid en kreeg haar naam in 1922. De buurt is dus – in tegenstelling tot wat iedereen denkt – niet genoemd naar het Olympisch Stadion (1928) van architect Jan Wils, maar naar Het Stadion uit 1912 van architect Harry Elte. Een heel groot deel van de Stadionbuurt bestaat uit huurwoningen; meer dan de helft van de woningen wordt verhuurd door een woningcorporatie, slechts 13% van de huizen is particulier bezit. Meer dan 80% van de woningen is kleiner dan 80 m2. De Stadionbuurt en Plan Zuid Het Stadion van Elte stond 200 meter ten oosten van het Olympisch Stadion - aan de overzijde van de Amstelveenseweg - en werd na de Olympische Spelen van 1928 afgebroken zodat er woningbouw voor in de plaats kon komen. De Amazonenstraat, Van Tuyll van Serooskerkenweg, Argonautenstraat en de Jasonstraat liggen op de plek waar Het Stadion van Elte ooit stond. Plan Zuid, het uitbreidingsplan dat architect Berlage voor de bebouwing van Amsterdam Zuid had bedacht, kon na 1928 alsnog worden afgemaakt. Ware het niet volgens het originele plan van; De van Tuyll van Serooskerkenweg bijvoorbeeld, is aangepast ten gunste van het Olympisch Stadion, dat niet in Berlages Plan Zuid thuishoorde. Hij had op deze plek industrieterreinen en arbeiderswoningen bedacht. Drie buurten in de Stadionbuurt De wijk kan worden opgedeeld in drie buurten; De Marathonbuurt met veel kleinere sociale huurwoningen en de Van Tuyll van Serooskerkenbuurt met veel particuliere huurwoningen en een minderheid aan koopwoningen. Beide uit de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw in een voor die tijd herkenbare Amsterdamse Schoolbouw. Daarnaast is er nog de buurt ten westen van de Amstelveenseweg, met de woonboten aan het IJsbaanpad en het Olympisch Kwartier (direct naast het Olympisch Stadion), met straatnamen genoemd naar Griekse godinnen als Eos, Afrodite en Artemis. In deze nieuwbouwwijk zijn tussen 2004 en 2008 900 woningen gebouwd. Op dit moment wordt ook het nabijgelegen Het Stadionplein opnieuw ingericht, met extra voorzieningen en woningen.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder