Open Huis - 5 oktober van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten
Vorige | Volgende

Afroditekade 172 b 1076DZ Amsterdam, Olympisch Stadion e.o.

Vraagprijs € 629.900 

Bouwjaar
2008
Woonoppervlakte
94 m²
Aantal kamers
4

Omschrijving

***** ENGLISH TEXT BELOW *****

Een uniek kans! Deze prachtig afgewerkte, moderne en volledig geïsoleerde vierkamer benedenwoning (ca. 94m² en bouwjaar 2006) met een riant en gedeeltelijk overdekt terras (ca. 36m²) op het Oosten met zicht op de fraaie binnentuin en separate berging (4m²) in de onderbouw gelegen aan doorgaand vaarwater in Amsterdam Zuid.

Het appartement is gelegen in een rustige woonomgeving in het “Olympisch Kwartier” met goede ontsluiting richting ringweg A-10 en Schiphol. Het openbaar vervoer is goed geregeld met tram- en bushaltes nabij. Op loop- en fietsafstand bevinden zich vele gezellige restaurants en winkels in Oud Zuid. De dagelijkse boodschappen kunnen gedaan worden bij de vernieuwde grote Albert Heijn aan het Stadionplein. Het Olympisch Stadion met de Medico Vision Sportstraining en de voetbal clubs ASV Arsenal en AVV Swift. Het Amsterdamse Bos en het Vondelpark zijn dichtbij en bieden vele sport- en recreatiemogelijkheden. De belangrijkste internationale scholen bevinden zich binnen 10 minuten fietsen van het appartement: ‘Amsterdam International Community School’ en de ‘British School of Amsterdam’. In 2020 verhuist de ‘British School of Amsterdam’ naar het nieuwe gebouw dat op slechts 5 minuten loopafstand ligt.

Indeling:
Mooie en moderne centrale entreeruimte met brievenbussen en liftinstallatie naar de verdiepingen.
Overdekte entree woning, hal met garderobe en videofooninstallatie, uitgebreide meterkast, separaat toilet, volledig betegelde badkamer v.v. ligbad, douche en wastafelmeubel, bijkeuken met de opstelling van de wasmachine, de thermostaat van de vloerverwarming, opbergplanken en mechanische ventilatie, woonkamer met open keuken v.v. kookeiland met natuurstenen blad waarin de spoelbak, inductie kookplaat en vaatwasser zijn verwerkt en in het blok tegen de wand is de koelkast met vriezer, oven en magnetron geplaatst. (Hoogwaardige inbouwapparatuur van Siemens) De keuken is v.v. plavuizen met vloerverwarming en biedt dubbele deuren naar het royale, gedeeltelijk overdekte terras. In de woonkamer is een (tijdelijke) glazenwand geplaatst waardoor een extra slaapkamer met veel daglicht is gecreëerd (voorzien van vloerverwarming). Een royale ouderslaapkamer en werk-/studeerkamer.

Bijzonderheden:
- Volledig geïsoleerde woning (bouwjaar 2008)
- Eigentijdse en luxe inrichting- en afwerkingsniveau
- Videofooninstallatie en stadsverwarming
- Energielabel A
- Separate berging in de onderbouw
- Groten buitenruimte (ca. 36m²) op het oosten met uitzicht op de groene binnentuin.
- Gezonde en professioneel beheerde Vereniging van Eigenaren
- Servicekosten bedragen € 127,- per maand
- De erfpachtcanon is afgekocht tot 1 februari 2056
- Aanvaarding in overleg.


***** THE ENGLISH TEXT *****

A unique opportunity! This beautifully finished, modern, fully-insulated four-room home (c. 94 m², built in 2008) with a spacious east-facing patio (36m²) and overlooking the lovely courtyard. There is a private storage area (4m²) in the basement located on the lovely waterside in Amsterdam Zuid.

The apartment is located in a quiet residential area in the Olympic Quarter, with excellent access to the A-10 ring and Schiphol Airport. Public transport is also easy to reach, with tram and bus stops nearby. There are plenty of wonderful restaurants and prime shopping in Oud Zuid, all within walking and biking distance. Your daily groceries can be done in the renewed Stadionplein in a huge Albert Heijn. The Olympic Stadium with a luxury Medico Vision Sport Club, Arsenal and SWIFT football clubs, Amsterdam Tennis Academy, the Amsterdamse Bos and Vondelpark are close by, offering a wealth of opportunities for sports and recreation. Main International schools are located within 10 min. biking form the flat: Amsterdam International Community School and the British School of Amsterdam. In 2020 the British School of Amsterdam moves to the new building that is just 5 min walk from the flat.

Layout:
Lovely, modern central entryway with postboxes and lift to the upper floors.
Covered entry to the home via the garden, hall with coat closet and video intercom, expansive meter closet, separate toilet, fully tiled bathroom with tub, shower and sink, separate pantry with hookups for washing machine, control panel for floor heating, shelves for storage of instruments and the mechanical ventilation system, living room with open kitchen, complete with kitchen island with natural stone surface featuring sink, induction cooktop and dishwasher. Refrigerator is built into the wall, as are the oven, freezer and microwave. (High-quality Siemens built-in appliances) The kitchen is tiled and fitted with under-floor heating, and has French doors opening onto the spacious, partially covered patio. A (temporary) glass partition wall has been installed in the living room to create an extra bedroom which also has floor heating and lots of light from large windows. A spacious master bedroom and office/study.

Features:
- Fully insulated home (built in 2008)
- Contemporary, luxury design and finishes
- Video intercom and district heating
- A energy label
- Private storage area in the basement
- Spacious east-facing patio (36m²) with the view to the beautiful green communal inner garden
- Healthy, professionally managed Homeowners Association
- Service fees are €127,- p.m.
- The leasehold has been bought up until 1 February 2056
- Assumption of ownership to be negotiated
- Asking price €650,000 + closing costs
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
18-06-2019
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
2008

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
94 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
4
Bekijk alle kenmerken

Advertentie

MVA wijkinformatie: Stadionbuurt

De Stadionbuurt De Stadionbuurt is een wijk in Amsterdam Zuid en kreeg haar naam in 1922. De buurt is dus – in tegenstelling tot wat iedereen denkt – niet genoemd naar het Olympisch Stadion (1928) van architect Jan Wils, maar naar Het Stadion uit 1912 van architect Harry Elte. Een heel groot deel van de Stadionbuurt bestaat uit huurwoningen; meer dan de helft van de woningen wordt verhuurd door een woningcorporatie, slechts 13% van de huizen is particulier bezit. Meer dan 80% van de woningen is kleiner dan 80 m2. De Stadionbuurt en Plan Zuid Het Stadion van Elte stond 200 meter ten oosten van het Olympisch Stadion - aan de overzijde van de Amstelveenseweg - en werd na de Olympische Spelen van 1928 afgebroken zodat er woningbouw voor in de plaats kon komen. De Amazonenstraat, Van Tuyll van Serooskerkenweg, Argonautenstraat en de Jasonstraat liggen op de plek waar Het Stadion van Elte ooit stond. Plan Zuid, het uitbreidingsplan dat architect Berlage voor de bebouwing van Amsterdam Zuid had bedacht, kon na 1928 alsnog worden afgemaakt. Ware het niet volgens het originele plan van; De van Tuyll van Serooskerkenweg bijvoorbeeld, is aangepast ten gunste van het Olympisch Stadion, dat niet in Berlages Plan Zuid thuishoorde. Hij had op deze plek industrieterreinen en arbeiderswoningen bedacht. Drie buurten in de Stadionbuurt De wijk kan worden opgedeeld in drie buurten; De Marathonbuurt met veel kleinere sociale huurwoningen en de Van Tuyll van Serooskerkenbuurt met veel particuliere huurwoningen en een minderheid aan koopwoningen. Beide uit de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw in een voor die tijd herkenbare Amsterdamse Schoolbouw. Daarnaast is er nog de buurt ten westen van de Amstelveenseweg, met de woonboten aan het IJsbaanpad en het Olympisch Kwartier (direct naast het Olympisch Stadion), met straatnamen genoemd naar Griekse godinnen als Eos, Afrodite en Artemis. In deze nieuwbouwwijk zijn tussen 2004 en 2008 900 woningen gebouwd. Op dit moment wordt ook het nabijgelegen Het Stadionplein opnieuw ingericht, met extra voorzieningen en woningen.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder