Vorige | Volgende

Afroditekade 174 A 1076DZ Amsterdam, Olympisch Stadion e.o.

Vraagprijs € 695.000 

Bouwjaar
2008
Woonoppervlakte
107 m²
Aantal kamers
3

Omschrijving

Fantastisch licht en goed ingedeeld hoekappartement met een geweldige raampartij, uitkijkend over de Stadiongracht. Het appartement met lift is in 2008 opgeleverd en maakt deel uit van het Zuidkwartier; er is een berging en parkeerplaats in de onderbouw van het complex.

Locatie:
De Afroditekade is een rustige en autovrije kade met een fietspad en een brede groenstrook aan de Stadiongracht. Het complex maakt deel uit van het Olympisch kwartier in Amsterdam Zuid, een geliefd woongebied naast het fraaie Olympisch Stadion.
In de directe omgeving bevinden zich de Amstelveenseweg, de Beethovenstraat en Stadionweg met talloze restaurants, winkels en supermarkten. Ook het Vondelpark, Museumplein, de P.C. Hooftstraat en de binnenstad zijn op loop- en fietsafstand. De internationale bedrijvigheid aan de Zuidas, het WTC, het Amsterdams Bos, alsmede de Ringweg A10 en A4 zijn zo te bereiken.
De bereikbaarheid is uitstekend: de auto (de snelwegen A10 en A4 zijn binnen enkele minuten bereikbaar) als het openbaar vervoer (zowel de tram, metro en bus op het Stadionplein en de trein via Station Zuid-WTC).

Indeling:
Centrale hal met trappenhuis en lift. Entree op de eerste verdieping. Hal met elektrakast, ruime badkamer met bad en douche, wc, wastafels en vloerverwarming. De berging heeft een aansluiting voor wasmachine/droger en er is een aparte wc.
Royale zitkamer, eetkamer en een luxe Siematic open keuken. Deze geweldige leefruimte ligt op het westen en aan de gracht, dus heel veel licht en een weids uitzicht. Geen gebouwen tegenover het appartement. Aan de achterzijde ligt de royale hoofdslaapkamer met ingebouwde kastenwand. Tevens is er een tweede slaapkamer, nu momenteel in gebruik als werkkamer.

Bijzonderheden:
- Vraagprijs € 695.000 k.k.
- Hoekappartement met deels open te schuiven gevel op het westen;
- Woonruimte 107 m2 (Nen gemeten);
- Siematic keuken uit 2015;
- Houten vloeren;
- Dubbel glas;
- Energielabel A;
- Servicekosten € 180 per maand;
- Actieve, professioneel beheerde VvE;
- Lift;
- Berging in de onderbouw;
- Inclusief vaste parkeerplek;
- Gezamenlijke binnentuin;
- Erfpacht is afgekocht tot 31-01-2056;
- De nieuwe, gunstige erfpacht voorwaarden zijn aangevraagd.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Koper heeft zijn eigen onderzoek plicht naar alle zaken die voor hem of haar van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is de makelaar adviseur van verkoper. Wij adviseren u een deskundige (NVM-)makelaar in te schakelen die u begeleidt bij het aankoopproces. Indien u specifieke wensen heeft omtrent de woning, adviseren wij u deze tijdig kenbaar te maken aan uw aankopend makelaar en hiernaar zelfstandig onderzoek te (laten) doen. Indien u geen deskundige vertegenwoordiger inschakelt, acht u zich volgens de wet deskundige genoeg om alle zaken die van belang zijn te kunnen overzien. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.

--------------------------------------------------------------

Amazingly bright and well laid out corner apartment with 10 windows, overlooking the Stadiongracht. The apartment has an elevator, was completed in 2008 and is part of the South Quarter; included is a storage room and parking space in the basement of the complex.

Location:
The Afroditekade is a quiet and car-free street with a bicycle path and a nice grass strip on the Stadiongracht. The complex is part of the Olympic quarter in Amsterdam South, a popular residential area next to the beautiful Olympic Stadium.
In the immediate vicinity are the Amstelveenseweg, the Beethovenstraat and Stadionweg with numerous restaurants, shops and supermarkets. The Vondelpark, Museumplein, the P.C. Hooftstraat and the city center are within walking and cycling distance as well as the international activity on the Zuidas, the WTC, the Amsterdams Bos.

The accessibility is excellent: by car (the A10 and A4 motorways can be reached within a few minutes) and public transport (both the tram, metro and bus at Stadionplein and the train via Station Zuid-WTC).

Layout:
Central hall with staircase and elevator. Entrance on the first floor. Hall with electrical cabinet, spacious bathroom with bath and shower, toilet, washbasins and underfloor heating. The storage room in the apartment has a connection for washing machine / dryer and there is a separate toilet.

Spacious living room, dining room and a luxurious Siematic open kitchen. This great living space faces West and over the water, so there is lots of light coming in and a wide, unobstructed view. There aren’t any buildings opposite the apartment. At the rear is the spacious master bedroom with built-in closets. There is also a second bedroom, currently used as a study/office.

Particularities:
- Asking price € 695,000 k.k.
- Corner apartment with partially opening facade on the West;
- Living area 107 m2 (Nen measured);
- Siematic kitchen from 2015;
- Wooden floors;
- Double glazing;
- Energy label A;
- Service costs € 180 per month;
- Active, professionally managed VvE;
- Elevator;
- Storage in the basement;
- Including fixed parking space;
- Shared courtyard;
- Annual ground lease paid until 31-01-2056;
- The new leasehold conditions have been applied for.

This information has been compiled by us with the necessary care. On our part, however, no liability is accepted for any incompleteness, inaccuracy or otherwise, or the consequences thereof. All specified sizes and surfaces are indicative. Buyer has his own duty to investigate all matters that are important to him or her. The estate agent is an advisor to the seller regarding this property. We advise you to hire an expert (NVM) broker who will guide you through the purchasing process. If you have specific wishes regarding the house, we advise you to make this known to your purchasing broker in good time and to have them investigated independently. If you do not engage an expert representative, you consider yourself to be expert enough by law to be able to oversee all matters of interest. The NVM conditions apply.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
16-09-2020
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Soort woning
bovenwoning
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
2008

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
107 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Bekijk alle kenmerken

Advertentie

MVA wijkinformatie: Stadionbuurt

De Stadionbuurt De Stadionbuurt is een wijk in Amsterdam Zuid en kreeg haar naam in 1922. De buurt is dus – in tegenstelling tot wat iedereen denkt – niet genoemd naar het Olympisch Stadion (1928) van architect Jan Wils, maar naar Het Stadion uit 1912 van architect Harry Elte. Een heel groot deel van de Stadionbuurt bestaat uit huurwoningen; meer dan de helft van de woningen wordt verhuurd door een woningcorporatie, slechts 13% van de huizen is particulier bezit. Meer dan 80% van de woningen is kleiner dan 80 m2. De Stadionbuurt en Plan Zuid Het Stadion van Elte stond 200 meter ten oosten van het Olympisch Stadion - aan de overzijde van de Amstelveenseweg - en werd na de Olympische Spelen van 1928 afgebroken zodat er woningbouw voor in de plaats kon komen. De Amazonenstraat, Van Tuyll van Serooskerkenweg, Argonautenstraat en de Jasonstraat liggen op de plek waar Het Stadion van Elte ooit stond. Plan Zuid, het uitbreidingsplan dat architect Berlage voor de bebouwing van Amsterdam Zuid had bedacht, kon na 1928 alsnog worden afgemaakt. Ware het niet volgens het originele plan van; De van Tuyll van Serooskerkenweg bijvoorbeeld, is aangepast ten gunste van het Olympisch Stadion, dat niet in Berlages Plan Zuid thuishoorde. Hij had op deze plek industrieterreinen en arbeiderswoningen bedacht. Drie buurten in de Stadionbuurt De wijk kan worden opgedeeld in drie buurten; De Marathonbuurt met veel kleinere sociale huurwoningen en de Van Tuyll van Serooskerkenbuurt met veel particuliere huurwoningen en een minderheid aan koopwoningen. Beide uit de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw in een voor die tijd herkenbare Amsterdamse Schoolbouw. Daarnaast is er nog de buurt ten westen van de Amstelveenseweg, met de woonboten aan het IJsbaanpad en het Olympisch Kwartier (direct naast het Olympisch Stadion), met straatnamen genoemd naar Griekse godinnen als Eos, Afrodite en Artemis. In deze nieuwbouwwijk zijn tussen 2004 en 2008 900 woningen gebouwd. Op dit moment wordt ook het nabijgelegen Het Stadionplein opnieuw ingericht, met extra voorzieningen en woningen.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder