Vorige | Volgende

Agamemnonstraat 12 1 1076LT Amsterdam, Van Tuyllbuurt

Bouwjaar
1930
Woonoppervlakte
52 m²
Aantal kamers
3

Omschrijving

**English version below**

Heerlijk licht 3-kamerappartement met balkon gelegen op het Westen, op de eerste verdieping, in een sfeervolle straat in de populaire Stadionbuurt in Amsterdam Zuid. Het appartement is goed onderhouden, heeft nog verschillende authentieke details en een separate (zolder)kamer op de derde verdieping.

INDELING
Middels het gemeenschappelijke trappenhuis bereikt u de eerste verdieping.

Entree, hal met separate wc, ruime en zeer lichte woonkamer (met oorspronkelijk een zijkamer) aan de voorzijde. Aan de achterzijde zijn twee slaapkamers gelegen die beide met openslaande deuren toegang hebben tot het balkon dat op het Westen ligt en vrij uitzicht heeft. De keuken is gelegen tussen de slaapkamers en v.v. een ijskast, 4-pits gaskookplaat, afzuigkap, vaatwasser en wasmachine. De badkamer ligt in het midden van de woning is v.v. een douche, wastafel en handdoeken radiator. Op de derde verdieping is een praktische (zolder)kamer van 6m2.

LOCATIE
Het appartement bevindt in de sfeervolle Agamemnonstraat! De populaire straat is op loopafstand van het Stadionplein met het indrukwekkende 4-sterrenhotel Twenty Eight en talloze gezellige cafés/restaurants zoals het bekende Vascobelo en het en het buurt cafe/ restaurant Jack’s Dish met een geweldig zonnig terras.

Goede winkels, waaronder, groenteboer Leegwater, Marqt, Het Vlaamsch Broodhuys, Albert Heijn (normaal en XL!), Viswinkel, BLOEM! en STACH zijn op loopafstand.

Evenals op de nabijgelegen Marathonweg (Kiebęrt en restaurant Marathonweg) en op de Stadionweg (Bar Baut en L’Arena). Op de Stadionweg zijn ook nog leuke buurtwinkels te vinden zoals een boekwinkel, apotheek, fietsenmaker, bloemist en de beroemde Franse bakker Le Fournil.

Ook het Vondelpark, het Amsterdamse Bos, de gezellige Beethovenstraat en de Zuidas liggen in de nabije omgeving.
De ligging ten opzichte van het openbaar vervoer en Schiphol is uitstekend door de nabijheid van zowel metrostation Zuid als treinstation Amsterdam Zuid. Tram 5, 16 en 24 en diverse buslijnen gaan om de hoek richting het centrum. Met de auto ben je via afslag S108 en S109 snel op de Ring A10.

BEREIKBAARHEID EN PARKEREN
Er zijn op dit moment nog 2 parkeervergunningen (zonder wachttijd) te verkrijgen in dit gebied; uiteraard dient u dit zelf ook nog na te gaan op het moment dat u koopt via www.cition.nl.

NIET-ZELFBEWONINGSCLAUSULE
In de koopovereenkomst zal een niet-zelfbewoningsclausule worden opgenomen waarin is vastgelegd dat verkoper de woning de afgelopen jaren niet zelf heeft gebruikt en dat verkoper niet op de hoogte is van eigenschappen en/of gebreken waarvan hij wel op de hoogte zou zijn geweest als hij de woning zelf feitelijk had gebruikt. Dergelijke eigenschappen en/of gebreken komen voor risico van koper(s).

KENMERKEN
Appartement van 52m2
Zolderkamer van 6m2
Voorzijde voorzetramen, achterzijde dubbelglas
Geďsoleerde vloer
Balkon op het Westen met vrij (groen) uitzicht
V.v.E. van 3 leden, servicekosten € 50 per maand
Erfpacht afgekocht tot 16-12-2054, AB 1994
Oplevering in overleg, kan spoedig

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Koper heeft zijn eigen onderzoek plicht naar alle zaken die voor hem of haar van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is de makelaar adviseur van verkoper. Wij adviseren u een deskundige (NVM-)makelaar in te schakelen die u begeleidt bij het aankoopproces. Indien u specifieke wensen heeft omtrent de woning, adviseren wij u deze tijdig kenbaar te maken aan uw aankopend makelaar en hiernaar zelfstandig onderzoek te (laten) doen. Indien u geen deskundige vertegenwoordiger inschakelt, acht u zich volgens de wet deskundige genoeg om alle zaken die van belang zijn te kunnen overzien. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.

----------------------------------------------------
Lovely bright 3-room apartment with balcony located on the West, on the first floor, in an attractive street in the popular Stadionbuurt in Amsterdam South. The apartment is well maintained, has several authentic details and a separate (attic)room on the third floor.

LAYOUT
You reach the first floor through the communal staircase.

Entrance hall with separate toilet, spacious and very bright living room (with originally a side room) at the front. The two bedrooms are located in the rear, both of which have access to the balcony that faces west with
unobstructed views with French doors. The kitchen is located between the bedrooms and has a refrigerator, 4-burner gas hob, extractor, dishwasher and washing machine. The bathroom is located in the middle of the house and has a shower, sink and towel radiator. On the third floor is a practical (attic)room of 6m2.

LOCATION
The apartment is located in the atmospheric Agamemnonstraat! The popular street is within walking distance of the Stadionplein with the impressive 4-star Twenty Eight hotel and numerous cozy cafes / restaurants such as the well-known Vascobelo and the neighborhood cafe / restaurant Jack's Dish with a great sunny terrace.

Good shops, including greengrocer Leegwater, Marqt, Het Vlaamsch Broodhuys, Albert Heijn (normal and XL!), Fish shop, BLOEM! and STACH are within walking distance.

As well as on the nearby Marathonweg (Kiebęrt and restaurant Marathonweg) and on the Stadionweg (Bar Baut and L’Arena). On the Stadionweg you can also find nice local shops such as a bookshop, pharmacy, bicycle repair shop, florist and the famous French bakery Le Fournil.

The Vondelpark, the Amsterdamse Bos, the cozy Beethovenstraat and the Zuidas are also in the vicinity.
The location in relation to public transport and Schiphol is excellent due to the proximity of both metro station Zuid and train station Amsterdam Zuid. Tram 5, 16 and 24 and various bus lines go to the center around the corner. By car you can quickly reach the Ring A10 via exit S108 and S109.


ACCESSIBILITY AND PARKING
There are currently 2 parking permits (without waiting time) available in this area; of course, you must also check this yourself when you purchase via www.cition.nl.

FEATURES
Apartment of 52m2
(Attic)room of 6m2
Front additional windows, rear double glazing
Insulated floor
Balcony with unobstructed views facing West
V.v.E. of 3 members, service costs € 50 per month
Leasehold surrendered until 16-12-2054, AB 1994
Delivery in consultation, is possible soon
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
14-12-2020
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Soort woning
tussenverdieping
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1930

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
52 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Bekijk alle kenmerken

Advertentie

MVA wijkinformatie: Stadionbuurt

De Stadionbuurt De Stadionbuurt is een wijk in Amsterdam Zuid en kreeg haar naam in 1922. De buurt is dus – in tegenstelling tot wat iedereen denkt – niet genoemd naar het Olympisch Stadion (1928) van architect Jan Wils, maar naar Het Stadion uit 1912 van architect Harry Elte. Een heel groot deel van de Stadionbuurt bestaat uit huurwoningen; meer dan de helft van de woningen wordt verhuurd door een woningcorporatie, slechts 13% van de huizen is particulier bezit. Meer dan 80% van de woningen is kleiner dan 80 m2. De Stadionbuurt en Plan Zuid Het Stadion van Elte stond 200 meter ten oosten van het Olympisch Stadion - aan de overzijde van de Amstelveenseweg - en werd na de Olympische Spelen van 1928 afgebroken zodat er woningbouw voor in de plaats kon komen. De Amazonenstraat, Van Tuyll van Serooskerkenweg, Argonautenstraat en de Jasonstraat liggen op de plek waar Het Stadion van Elte ooit stond. Plan Zuid, het uitbreidingsplan dat architect Berlage voor de bebouwing van Amsterdam Zuid had bedacht, kon na 1928 alsnog worden afgemaakt. Ware het niet volgens het originele plan van; De van Tuyll van Serooskerkenweg bijvoorbeeld, is aangepast ten gunste van het Olympisch Stadion, dat niet in Berlages Plan Zuid thuishoorde. Hij had op deze plek industrieterreinen en arbeiderswoningen bedacht. Drie buurten in de Stadionbuurt De wijk kan worden opgedeeld in drie buurten; De Marathonbuurt met veel kleinere sociale huurwoningen en de Van Tuyll van Serooskerkenbuurt met veel particuliere huurwoningen en een minderheid aan koopwoningen. Beide uit de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw in een voor die tijd herkenbare Amsterdamse Schoolbouw. Daarnaast is er nog de buurt ten westen van de Amstelveenseweg, met de woonboten aan het IJsbaanpad en het Olympisch Kwartier (direct naast het Olympisch Stadion), met straatnamen genoemd naar Griekse godinnen als Eos, Afrodite en Artemis. In deze nieuwbouwwijk zijn tussen 2004 en 2008 900 woningen gebouwd. Op dit moment wordt ook het nabijgelegen Het Stadionplein opnieuw ingericht, met extra voorzieningen en woningen.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder