Vorige | Volgende

Agamemnonstraat 17 1 1076LN Amsterdam, Van Tuyllbuurt

Bouwjaar
1930
Woonoppervlakte
56 m²
Aantal kamers
3

Omschrijving

Heerlijk ruime en lichte 3-kamerwoning gelegen in een sfeervolle straat in de populaire Stadionbuurt in Amsterdam Zuid. De woning wordt deels gemeubileerd verhuurd.

OMGEVING EN LIGGING
Het appartement bevindt zich in de sfeervolle Agamemnonstraat! De populaire straat is op loopafstand van het Stadionplein en diverse gezellige cafés/restaurants. Alle benodigde winkels zijn tevens ook op loopafstand. Het Vondelpark, Amsterdamse bos, de Zuidas en de gezellige Beethovenstraat liggen in de nabije omgeving.

Tevens is de bereikbaarheid perfect; ten opzichte van het openbaar vervoer ligt metrostation Zuid en NS station Amsterdam Zuid in de buurt. Met de auto bent u snel op de ring A10.

INDELING
Entree met hal die toegang biedt tot alle vertrekken. Het appartement beschikt over twee slaapkamers. Die zijn gelegen aan de achterzijde van de woning en geven beide toegang tot het balkon. Ook aan de achterzijde bevindt zich de keuken met de benodigde inbouwapparatuur. Die tevens ook toegang biedt tot het balkon.

De moderne en ruime badkamer is voorzien van; een inloopdouche, zwevend toilet en een wastafel met meubels. De wasmachine en droger bevinden zich hier. Aan de voorzijde van de woning bevindt zich de ruime en lichte woonkamer.

BIJZONDERHEDEN
- Super locatie.
- Balkon op het oosten.
- De woning wordt deels gemeubileerd verhuurd.
- Moderne badkamer.

HUURCONDITIES
- Huurprijs € 1.550,- per maand exclusief gas, water, elektra, tv en internet;
- Huurperiode: minimaal 1 jaar;
- Borg : 1 maand;
- Inkomenseis : 3x de huur bruto.
- Per direct beschikbaar

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lovely spacious and bright 3-room property located in a cosy street in the popular Stadionbuurt in Amsterdam South. The house is partly furnished.

SURROUNDINGS AND LOCATION
The property is located in the charming Agamemnonstraat! The popular street is within walking distance of the Stadionplein and several cafés and restaurants. All necessary shops are also within walking distance. The Vondelpark, Amsterdam Forest, the Zuidas and the lively Beethovenstraat are in the vicinity.

The accessibility is also excellent; regarding public transport, metro station Zuid and NS station Amsterdam Zuid are nearby. By car, you are quickly on the A10 ring road.

DESIGN
Entrance hall with access to all rooms. The flat has two bedrooms. They are situated at the rear of the house and both give access to the balcony. Also at the rear is the kitchen with the necessary appliances. Which also provides access to the balcony.

The modern and spacious bathroom is equipped with a walk-in shower, floating toilet and a washbasin with furniture. The washing machine and dryer are located here. At the front of the house is the spacious and bright living room.

SPECIFICATIONS

- Excellent location.
- Balcony facing east.
- The property is let partially furnished.
- Modern bathroom.

RENTAL CONDITIONS
- Rent price EUR 1,550 per month excl. gas, water, electricity, TV and internet;
- Lease period: minimum 1 year;
- Deposit: 1 month;
- Income requirement: 3x the gross rent.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
23-01-2021
Status
Verhuurd onder voorbehoud
Aanvaarding
Direct

Bouw

Soort woning
bovenwoning
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1930

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
56 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Advertentie

MVA wijkinformatie: Stadionbuurt

De Stadionbuurt De Stadionbuurt is een wijk in Amsterdam Zuid en kreeg haar naam in 1922. De buurt is dus – in tegenstelling tot wat iedereen denkt – niet genoemd naar het Olympisch Stadion (1928) van architect Jan Wils, maar naar Het Stadion uit 1912 van architect Harry Elte. Een heel groot deel van de Stadionbuurt bestaat uit huurwoningen; meer dan de helft van de woningen wordt verhuurd door een woningcorporatie, slechts 13% van de huizen is particulier bezit. Meer dan 80% van de woningen is kleiner dan 80 m2. De Stadionbuurt en Plan Zuid Het Stadion van Elte stond 200 meter ten oosten van het Olympisch Stadion - aan de overzijde van de Amstelveenseweg - en werd na de Olympische Spelen van 1928 afgebroken zodat er woningbouw voor in de plaats kon komen. De Amazonenstraat, Van Tuyll van Serooskerkenweg, Argonautenstraat en de Jasonstraat liggen op de plek waar Het Stadion van Elte ooit stond. Plan Zuid, het uitbreidingsplan dat architect Berlage voor de bebouwing van Amsterdam Zuid had bedacht, kon na 1928 alsnog worden afgemaakt. Ware het niet volgens het originele plan van; De van Tuyll van Serooskerkenweg bijvoorbeeld, is aangepast ten gunste van het Olympisch Stadion, dat niet in Berlages Plan Zuid thuishoorde. Hij had op deze plek industrieterreinen en arbeiderswoningen bedacht. Drie buurten in de Stadionbuurt De wijk kan worden opgedeeld in drie buurten; De Marathonbuurt met veel kleinere sociale huurwoningen en de Van Tuyll van Serooskerkenbuurt met veel particuliere huurwoningen en een minderheid aan koopwoningen. Beide uit de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw in een voor die tijd herkenbare Amsterdamse Schoolbouw. Daarnaast is er nog de buurt ten westen van de Amstelveenseweg, met de woonboten aan het IJsbaanpad en het Olympisch Kwartier (direct naast het Olympisch Stadion), met straatnamen genoemd naar Griekse godinnen als Eos, Afrodite en Artemis. In deze nieuwbouwwijk zijn tussen 2004 en 2008 900 woningen gebouwd. Op dit moment wordt ook het nabijgelegen Het Stadionplein opnieuw ingericht, met extra voorzieningen en woningen.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Schakel een MVA/NVM makelaar in om te huren in Nederland

Het werkgebied van een makelaar reikt verder dan alleen het kopen of verkopen van huizen. Ook bij het vinden van een huurhuis is het inschakelen van een makelaar een verstandige keuze. Je makelaar kan je adviseren over welk soort woning het beste bij je past en in welke buurt deze het meest geschikt is.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder