Vorige | Volgende

Agamemnonstraat 32 I 1076LW Amsterdam, Van Tuyllbuurt

Bouwjaar
1906-1930
Woonoppervlakte
75 m²
Aantal kamers
3

Omschrijving

**ALSO POSSIBLE TO VISIT ONLINE VIA FACETIME OR JOIN OUR INSTAGRAM LIVE STREAM**

** 6 MONTHS RENT DISCOUNT OF 200 EURO PER MONTH: during the first 6 months you only pay 1.650 euro rent per month instead of 1.850 euro**

In the Stadionplein area we have this charming 2 bedroom apartment. Its a bright and furnished corner apartment of ca. 75m2. The apartment is situated in a quiet street with all the shops nearby.

Layout
communal entrance, stairs to first floor, You enter the apartment on the first floor. Through the hall youll find the bathroom, the master bedroom with access to the small balcony with a view over the lush gardens, separate toilet and the living room. The bright living room has lots of windows and a wooden floor. The open kitchen is supplied with dishwasher, oven, microwave, fridge and freezer. Behind the kitchen is the second bedroom.

Area;
In the well-known Amsterdam Stadionbuurt (south) you will find this beautiful house. Located on the green and child friendly Agamemnonstreet. All the necessary facilities that are needed can be found within short distance on the Stadionweg Marathonweg or the Stadionplein! The accessibility of this area is very good. The access roads to the A4 and A10 motorway are on a short distance off the property . Nearby you can also find different bus and tram stops that can bring you to all the hotspots off our city!
Close to public transport: metro station Amstelveenseweg, tram line 24 and several bus lines.
Parking by license system Municipality, no waiting list at the moment.

Details:
- Rental price 1.650,- per month, excluding utilities the first 6 months, after 1.850,- starting from 1st of January 2021
- Living size ca. 75 m (Not measured according NEN2580 instructions)
- Deposit equal to 2 months rent
- 2 bedrooms
- Furnished
- Available by the 1st of July
- Beautiful area
- Sharing/pets/smoking is not allowed
- Modern kitchen
- Available for a minimum period of 12 months ( lease A)
- Wooden floors
- Prepaid amount of 150,- per month on top for gas and electricity

**This Property is listed by JLG Real Estate a MVA Certified Expat Broker**
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
12-06-2020
Status
Verhuurd
Aanvaarding
Per datum

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1906-1930

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
75 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Advertentie

MVA wijkinformatie: Stadionbuurt

De Stadionbuurt De Stadionbuurt is een wijk in Amsterdam Zuid en kreeg haar naam in 1922. De buurt is dus in tegenstelling tot wat iedereen denkt niet genoemd naar het Olympisch Stadion (1928) van architect Jan Wils, maar naar Het Stadion uit 1912 van architect Harry Elte. Een heel groot deel van de Stadionbuurt bestaat uit huurwoningen; meer dan de helft van de woningen wordt verhuurd door een woningcorporatie, slechts 13% van de huizen is particulier bezit. Meer dan 80% van de woningen is kleiner dan 80 m2. De Stadionbuurt en Plan Zuid Het Stadion van Elte stond 200 meter ten oosten van het Olympisch Stadion - aan de overzijde van de Amstelveenseweg - en werd na de Olympische Spelen van 1928 afgebroken zodat er woningbouw voor in de plaats kon komen. De Amazonenstraat, Van Tuyll van Serooskerkenweg, Argonautenstraat en de Jasonstraat liggen op de plek waar Het Stadion van Elte ooit stond. Plan Zuid, het uitbreidingsplan dat architect Berlage voor de bebouwing van Amsterdam Zuid had bedacht, kon na 1928 alsnog worden afgemaakt. Ware het niet volgens het originele plan van; De van Tuyll van Serooskerkenweg bijvoorbeeld, is aangepast ten gunste van het Olympisch Stadion, dat niet in Berlages Plan Zuid thuishoorde. Hij had op deze plek industrieterreinen en arbeiderswoningen bedacht. Drie buurten in de Stadionbuurt De wijk kan worden opgedeeld in drie buurten; De Marathonbuurt met veel kleinere sociale huurwoningen en de Van Tuyll van Serooskerkenbuurt met veel particuliere huurwoningen en een minderheid aan koopwoningen. Beide uit de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw in een voor die tijd herkenbare Amsterdamse Schoolbouw. Daarnaast is er nog de buurt ten westen van de Amstelveenseweg, met de woonboten aan het IJsbaanpad en het Olympisch Kwartier (direct naast het Olympisch Stadion), met straatnamen genoemd naar Griekse godinnen als Eos, Afrodite en Artemis. In deze nieuwbouwwijk zijn tussen 2004 en 2008 900 woningen gebouwd. Op dit moment wordt ook het nabijgelegen Het Stadionplein opnieuw ingericht, met extra voorzieningen en woningen.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Schakel een MVA/NVM makelaar in om te huren in Nederland

Het werkgebied van een makelaar reikt verder dan alleen het kopen of verkopen van huizen. Ook bij het vinden van een huurhuis is het inschakelen van een makelaar een verstandige keuze. Je makelaar kan je adviseren over welk soort woning het beste bij je past en in welke buurt deze het meest geschikt is.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder