Vorige | Volgende

Agamemnonstraat 65 - I 1076LS Amsterdam, Van Tuyllbuurt

Bouwjaar
1931
Woonoppervlakte
71 m²
Aantal kamers
3

Omschrijving

*** GEEN AFSPRAKEN MEER MOGELIJK *** NO MORE APPOINTMENTS POSSIBLE ***


Geheel modern gerenoveerd 2-3 kamer appartement met balkon, luxe woonkeuken, erker, vrij uitzicht, eiken houtenvloer en een eigen entree. Gelegen in een rustige straat in de Stadionbuurt, nabij de Zuidas/ WTC, de trein naar Schiphol en het Olympiaplein.

Het gebouw is in 2004 in het kader van de splitsing gerenoveerd vanuit de woningbouwvereniging. Intern is het fraaie appartement volledig vernieuwd. Met een luxe keuken en badkamer en dito afwerking. Vanzelfsprekend is er dubbel glas en de erfpacht is afgekocht. De zijkamer in de living is eenvoudig af te schermen als 2e slaapkamer. De woonkeuken biedt namelijk voldoende plek voor een grote eettafel. De woning is 'turn key', dus inpakken en verhuizen! Zeer geschikt voor een single, expats of een stel.

Indeling
Entree jaren 30 pand, trappenhuis naar de 1e verdieping. Eigen entree woning, hal, intercom, meterkast, inpandige berging. Vernieuwde badkamer voorzien van inloopdouche, toilet, plaats voor wasmachine & droger en een wastafelmeubel. Slaapkamer. Ruime eetkeuken uitgerust met inbouwapparatuur van Miele; o.a. 5 pits wok-gasfornuis, vaatwasser, koelkast met vrieslades, stoom-oven en hete lucht oven. Deur naar het balkon met kast. Royale living (bijna 7 meter breed) met erker aan de straat. Je hebt vrij uitzicht door lage bouw aan de overzijde. Het appartement is afgewerkt met inbouw verlichting en een eiken houtenvloer.

Omgeving, auto en openbaar vervoer
Samen met het Stadionplein, het Minervaplein en het Olympiaplein vormt dit de driehoek van de buurt nieuw zuid. De sjieke buurt kenmerkt zich door brede straten met veel parkeergelegenheid. De Stadionbuurt geeft nog 2 parkeer-vergunningen af per woonadres. Het NS station Zuid/WTC is vlakbij. De tram rijdt door de Stadionweg. Hier vind je ook de grote Albert Heijn. Geniet van de horeca op het vernieuwde Stadionplein, zoals MaMa Kelly, restaurant Zuid, Neni en bar Baut.

De VVE
De actieve en kleine VVE van 7 leden wordt professioneel geadministreerd door VVE Beheer Amsterdam. Er wordt vergaderd, gespaard en er is een MJOP aanwezig. Servicekosten zijn € 81,- per maand inclusief: beheer, reservering groot onderhoud, elektra en opstalverzekering van het pand. Er zijn plannen voor uitvoering van schilderwerk vanuit de reserves.

Bijzonderheden
* Appartementsrecht A-3, gelegen op afgekochte erfpachtgrond, afgekocht tot 2054.
* Woonoppervlakte 79 m2 BVO en 71 m2 GO (conform Nen2580), balkon 2 m2 en inhoud ca. 225 m3.
* Warm water en verwarming middels een CV-combiketel Remeha Terza, bouwjaar 2017.
* Optie eeuwige erfpacht (met extra korting) is aangevraagd in 2019.
* Status: eigenaar bewoner.


ENGLISH TEXT

Completely modern renovated 2-3 room apartment with balcony, luxury kitchen, bay window, unobstructed view, oak wood floor and private entrance. Located in a quiet street in the Stadionbuurt, near the Zuidas/WTC, the train to Schiphol and Olympiaplein.

The building has been renovated in 2004 as part of the division from the housing association. Internally, the beautiful apartment has been completely renovated. With a luxury kitchen and bathroom and ditto finish. The leasehold has been paid off and of course there is double glazing. The side room in the living room is easy to separate as a 2nd bedroom. The kitchen diner offers enough space for a large dining table. The house is "turn key", so just pack and move! Very suitable for a single, expats or a couple.

Layout
Entrance to 30s building, staircase to the 1st floor. Own entrance to apartment, hall, intercom, meter cupboard, storage room. Renovated bathroom with walk-in shower, toilet, space for washing machine & dryer and a sink. Bedroom. Spacious dining kitchen equipped with built-in appliances from Miele; including 5 burner wok gas stove, dishwasher, fridge with freezer drawers, steam-oven and hot air oven. Door to the balcony with a cupboard. Spacious living room (almost 7 meters wide) with a bay window on the street. You have an unobstructed view due to low construction opposite. The apartment has been finished with recessed lighting and an oak wooden floor.

Environment, car and public transport
Together with Stadionplein, Minervaplein and Olympiaplein, this forms the triangle of the new south neighborhood. This chic neighborhood is characterized by wide streets with lots of parking. The Stadionbuurt still issues 2 parking permits per home address. The Zuid / WTC railway station is nearby. The tram runs through the Stadionweg. Here you will also find the great Albert Heijn. Enjoy the hospitality on the renewed Stadionplein, such as MaMa Kelly, restaurant Zuid, Neni and bar Baut.

The VVE
The active and small VVE of 7 members is professionally administered by VVE Beheer Amsterdam. Meetings, savings and an MJOP are present. Service costs are € 81,- per month including: management, reservation major maintenance, electricity and property insurance of the property. There are plans for the execution of paintwork from the reserves.

Particularities
* Condominium, A-3, located on paid off leasehold land, surrendered until 2054.
* Living area 79 m2 BVO and 71 m2 GO (in accordance with Nen2580), balcony 2 m2 and capacity approx. 225 m3.
* Hot water and heating through a central heating combi boiler Remeha Terza.
* Double glazing at front and backside and floor insolation present.
* Owner, occupant.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
26-02-2020
Status
Onder bod
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Bovenwoning
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1931

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
71 m²
Inhoud
225 m³

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Aantal slaapkamers
2
Bekijk alle kenmerken

Advertentie

MVA wijkinformatie: Stadionbuurt

De Stadionbuurt De Stadionbuurt is een wijk in Amsterdam Zuid en kreeg haar naam in 1922. De buurt is dus – in tegenstelling tot wat iedereen denkt – niet genoemd naar het Olympisch Stadion (1928) van architect Jan Wils, maar naar Het Stadion uit 1912 van architect Harry Elte. Een heel groot deel van de Stadionbuurt bestaat uit huurwoningen; meer dan de helft van de woningen wordt verhuurd door een woningcorporatie, slechts 13% van de huizen is particulier bezit. Meer dan 80% van de woningen is kleiner dan 80 m2. De Stadionbuurt en Plan Zuid Het Stadion van Elte stond 200 meter ten oosten van het Olympisch Stadion - aan de overzijde van de Amstelveenseweg - en werd na de Olympische Spelen van 1928 afgebroken zodat er woningbouw voor in de plaats kon komen. De Amazonenstraat, Van Tuyll van Serooskerkenweg, Argonautenstraat en de Jasonstraat liggen op de plek waar Het Stadion van Elte ooit stond. Plan Zuid, het uitbreidingsplan dat architect Berlage voor de bebouwing van Amsterdam Zuid had bedacht, kon na 1928 alsnog worden afgemaakt. Ware het niet volgens het originele plan van; De van Tuyll van Serooskerkenweg bijvoorbeeld, is aangepast ten gunste van het Olympisch Stadion, dat niet in Berlages Plan Zuid thuishoorde. Hij had op deze plek industrieterreinen en arbeiderswoningen bedacht. Drie buurten in de Stadionbuurt De wijk kan worden opgedeeld in drie buurten; De Marathonbuurt met veel kleinere sociale huurwoningen en de Van Tuyll van Serooskerkenbuurt met veel particuliere huurwoningen en een minderheid aan koopwoningen. Beide uit de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw in een voor die tijd herkenbare Amsterdamse Schoolbouw. Daarnaast is er nog de buurt ten westen van de Amstelveenseweg, met de woonboten aan het IJsbaanpad en het Olympisch Kwartier (direct naast het Olympisch Stadion), met straatnamen genoemd naar Griekse godinnen als Eos, Afrodite en Artemis. In deze nieuwbouwwijk zijn tussen 2004 en 2008 900 woningen gebouwd. Op dit moment wordt ook het nabijgelegen Het Stadionplein opnieuw ingericht, met extra voorzieningen en woningen.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder