Vorige | Volgende

Akbarstraat 12 C 1061DZ Amsterdam, Kolenkitbuurt Noord

Vraagprijs € 300.000 

Bouwjaar
1952
Woonoppervlakte
58 m²
Aantal kamers
4

Omschrijving

Praktisch ingedeeld en zeer licht 3 kamer appartement in een geliefd monumentaal complex in Bos en Lommer, aan de geliefde Bos en Lommerweg waar zich vele winkels en speciaalzaken bevinden en tevens om de hoek van het groene en zonnige Erasmuspark.

De woning beschikt over 58 m2 woonoppervlakte waarbij er twee goed formaat slaapkamers zijn gecreëerd, een comfortabele woonkamer met aangrenzend de woonkeuken en twee ruime balkons gelegen op het oosten en op het zonnige westen. Naast de optimale indeling en voldoende ruimte in het appartement zelf, is er ook nog een berging op de begane grond beschikbaar.

De brede en rustige straat is onlangs vernieuwd waardoor er voldoende parkeergelegenheid voor de deur is en de oprit naar de RingA10 is in minder dan een minuut te bereiken. Metro ingang op 3 minuten lopen, binnen 10 minuten bent u op intercitystation Sloterdijk.

De woning is gelegen op de derde verdieping en kent de volgende indeling:
Entree, centrale hal met meterkast en separaat toilet met fontein. In dit toilet is de CV ketel handig geplaatst in een bovengelegen kast. De royale woonkamer met recent gelegde eikenhoutenvloer kan praktisch ingericht worden en beschikt over een schuifpui naar het balkon op het oosten die mooie uitkijkt over de rustige en verzorgde besloten binnentuin. Vanuit de woonkamer is er toegang tot de half open keuken die een rechte keuken opstelling kent en beschikt over een quooker, een vaatwasser, een koelkast, een hetelucht oven, en duurzame inductie kookplaatjes. Vanuit de keuken is er eveneens toegang tot het diepe (1.93m bij 3.55m) balkon. De grote slaapkamer is te bereiken via de woonkamer, deze beschikt over een inbouwkast en openslaande deuren naar het balkon gelegen op het westen. De tweede slaapkamer is ernaast gelegen en beschikt ook over openslaande deuren naar het balkon. De zeer ruime badkamer beschikt over een inloopdouche, en een dubbel wastafelmeubel waar de wasmachine en droger opstelling onder staan.
In de onderbouw bevindt zich nog een praktische eigen berging.

Vereniging van Eigenaren:
Het gebouw is in 2005 gesplitst in appartementsrechten (136 woningen met bergingen; 4 bedrijfsruimten en 1 kapel).
Het modelreglement 1992 is van toepassing. De Vereniging van Eigenaren is genaamd: Vereniging van Eigenaars De Nieuwe Akbar; De VvE wordt professioneel beheerd door de VvE Company en de servicekosten bedragen € 124,53 per maand. Er is een Meerjarenonderhoudsplan, dat loopt tot 2040 en is geactualiseerd voor 2016-2018. Er is een huishoudelijk reglement. Er zijn voldoende financiële middelen in het reservefonds en het complex wordt goed onderhouden.

Erfpacht:
De woning is gelegen op voortdurende erfpachtgrond van de Gemeente Amsterdam.
Het huidige tijdvak loopt van 16 december 2004 tot en met 15 december 2054. Het huidige tijdvak is afgekocht.
De huidige eigenaresse heeft de overstap naar eeuwigdurende erfpacht op tijd aangevraagd en er kan dus onder zeer gunstige voorwaarden eeuwigdurend worden afgekocht. Voor slechts €5.970,- koopt u de erfpacht eeuwigdurend af!

Bijzonderheden:
- Zeer comfortabel en licht 3-kamer appartement gelegen op de derde verdieping van een geliefd monumentaal complex.
- De beschikking over twee balkons! Met de beste zon ligging op oosten en westen.
- Conform de NEN meting bedraagt de woonoppervlakte 58,1 m2.
- Conform de NEN meting bedraagt de oppervlakte van de buitenruimtes 10,9 m2.
- Kadastraal bekend Gemeente Amsterdam, sectie N, nummer 574 index 92 (59/9.493).
- Super praktisch ingedeeld drie kamer appartement op een zeer fijne locatie;
- Ruime berging in de onderbouw (op straatniveau);
- Gehele complex is vernieuwbouwd in 2006;
- Zeer gunstige erfpacht! De afkoopsom om eeuwigdurend af te kopen is slechts €5.970,-.
- Gunstig gelegen tussen alle fijne parken in.

Locatie:
Deze leuke woning is gelegen in het Akbarblok en is gebouwd in 1952 en in 2006 zowel intern als extern volledig gerenoveerd. Het is een toonaangevend appartementencomplex geworden. Bij de renovatie is alleen gebruik gemaakt van hoogwaardige materialen. Stadsdeel West is een levendige buurt met een groot, gevarieerd winkelaanbod en een dagelijkse markt. Deze buurt is inmiddels erg geliefd en dit resulteert in steeds meer hippe winkels en andere hotspots. Zo beschikt de om de hoek gelegen Bos en Lommerweg over het geliefde banketbakkerij Rijkhoff (een begrip), Bloembinderij Veronica, De Nieuwe Boekhandel, BBrood, Bagels en Beans en Molenaar Gebr. Vishandel. De grote buurtsupers zijn allemaal op loopafstand en in de buurt zijn vele culinaire mogelijkheden zoals Omaira Eiland, Sushi King, Wok-Inn en diverse fastfood opties. Alle connecties voor het openbaar vervoer zijn gemakkelijk te bereiken. De oprit naar de Ring A10 is zeer nabij waardoor alle verbindingswegen binnen enkele minuten begaanbaar zijn.
Zowel het Westerpark als het Erasmuspark zijn zeer nabij zodat er genoten kan worden van een wandeling, ontspanning of eventueel een gezellig evenement. Voor kinderen is iets verderop het Wachtliedplantsoen, daar bevindt zich een leuke speelplaats, een kinderboerderij en organiseert meneer Howard elke zaterdag een kinderdisco met pannenkoeken.
De directe omgeving is de afgelopen jaren flink vernieuwd, zo zijn de naastgelegen complexen recent gebouwd en is de straat geheel vernieuwd, waardoor het aangezicht van dit stukje erg mooi is. Het geheel is zeer verzorgd met voldoende parkeerplaats voor de deur.

De oplevering zal plaatsvinden in overleg.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
27-06-2020
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1952

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
58 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
4
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Advertentie

MVA wijkinformatie: De Kolenkit

De Kolenkitbuurt bestaat uit drie delen: het zuidelijk deel tussen Erasmusgracht en de Bos en Lommerweg, het middendeel tussen de Bos en Lommerweg en de Wiltzanghlaan, en het deel ten noorden van de Wiltzanghlaan. De woningen in de Kolenkitbuurt zijn in de jaren vijftig gebouwd, voornamelijk in strokenbouw. De naam van de buurt is ontleend aan de voormalige hervormde kerk die door zijn vorm de bijnaam ‘Kolenkit' kreeg.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder