Open Huis - 5 oktober van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten
Vorige | Volgende

Akbarstraat 14 D 1061EA Amsterdam, Kolenkitbuurt Noord

Vraagprijs € 300.000 

Bouwjaar
1952
Woonoppervlakte
59 m²
Aantal kamers
3

Omschrijving

**English text below**

Heerlijk licht 3-kamerappartement van bijna 60 m² op de bovenste (4de) verdieping met afgekochte erfpacht tot 2054. Het appartement beschikt over o.a. 2 slaapkamers, 2 zonnige balkons, een sfeervolle woonkamer, een luxe woonkeuken en een privé berging op de begane grond. 

Het Akbarblok waar dit appartement deel van uitmaakt is gebouwd in 1952 en in 2006 zowel intern als extern volledig gerenoveerd. Het is een toonaangevend appartementencomplex geworden waar bij de renovatie alleen gebruik is gemaakt van hoogwaardig materiaal.

Locatie:
Het appartement is gunstig gelegen in het populaire Bos en Lommer in Amsterdam West. Deze trendy buurt is erg in opkomst en dit resulteert in veel hippe winkels en hotspots zoals o.a.  Buurman & Buurman, Het Wilde Westen, Podium Mozaïek, café Cook en Abbey. Het Bos en Lommerplein met diverse winkels en de markt bevindt zich op een paar minuten lopen net als alle voorzieningen voor de dagelijkse behoeften (diverse supermarkten, drogisterijen, e.d.). Op korte fietsafstand liggen het Wester-, Erasmus- en Rembrandtpark maar bijvoorbeeld ook de Ten Katemarkt, De Hallen en de Jordaan. 

Bereikbaarheid:
Het openbaar vervoer is geweldig: zowel de tram, de metro als de bus stoppen aan het eind van de straat. En de directe ligging aan de ring maakt dat je zo in en uit de Randstad bent. En uniek in Amsterdam: er is geen wachtlijst voor een parkeervergunning en er is vrijwel altijd plek in de straat. 

Indeling:
Via het ruime gemeenschappelijke trappenhuis bereik je het appartement, gelegen op de vierde verdieping. Entree; ruim opgezette hal met meterkast voorzien van voldoende groepen en toilet met fontein; vanuit de hal toegang naar de badkamer v.v. douche, wastafel, wasmachine- en drogeraansluiting. Aan de voorzijde grenzend aan het balkon gericht op het westen, de 2 slaapkamers van respectievelijk ca. 11 m² en ca. 7 m². Aan de achterzijde gelegen de woonkamer alsook de keuken, beiden met toegang naar het balkon op het oosten. Het appartement beschikt op de begane grond over een privé berging met elektra.

Vereniging van eigenaars (V.v.E.):
Er is sprake van een actieve en financieel gezonde V.v.E. en de leden laten zich ondersteunen door een professionele beheerder. De maandelijkse servicekosten zijn momenteel ca. € 125,-. Dit is inclusief o.a. de opstalverzekering en de reservering voor het onderhoud. 

Eigendomssituatie:
De woning is gelegen op grond van de gemeente Amsterdam en de erfpachtcanon is vooruitbetaald t/m 16 december 2054. De erfpacht is voortdurend en hierop zijn van toepassing de algemene erfpachtbepalingen van 2000. 

Bijzonderheden:
- Woonoppervlakte van 58,9 m² en twee slaapkamer
- De woning beschikt over twee balkons die gelegen zijn op het westen (middag - avondzon) en een lekker diep balkon op het oosten met ochtendzon
- Bij de woning hoort een berging op de begane grond van 5,5 m²
- Bovenste verdieping dus geen bovenburen en veel privacy
- Goed geïsoleerd dankzij o.a. dubbel glas
- Er ligt een fraaie eikenhouten parketvloer in de woning
- Erfpacht is afgekocht tot en met 16 december 2054, het contract is zeer gunstig eeuwigdurend af te kopen
- Actieve en financieel gezonde V.v.E. werkend met een onderhoudsplan, de maandelijkse servicekosten zijn ca. € 125,-
- Geen wachtlijst voor een parkeervergunning
- Gehele complex vernieuwbouwd in 2006
- Verwarming en warmwater via C.v.- ketel
- De luxe woonkeuken is in 2017 geplaatst en beschikt over Bosch inbouwapparatuur waaronder een vaatwasser, combi magnetron, koelkast, vriezer, oven en een 5 pits gasfornuis
- Afgesloten gemeenschappelijke binnentuin
- Oplevering in overleg

*English text below*

Lovely light 2 bedroom apartment of almost 60 m² on the top (4th) floor with ground lease prepaid until 2054. The apartment has 2 bedrooms, 2 sunny balconies, a cozy living room, a luxury kitchen and a private storage room on the ground floor.

The Akbar block of which this apartment is part was built in 1952 and completely renovated both internally and externally in 2006.

Location:
The apartment is conveniently located in the popular Bos en Lommer in Amsterdam West. This trendy neighborhood is on the rise and this results in many trendy shops and hotspots such as Buurman & Buurman, Het Wilde West, Podium Mozaïek, café Cook and Abbey. The Bos en Lommerplein with various shops and the market is a few minutes' walk away, as are all facilities for daily needs (various supermarkets, drugstores, etc.). The Wester, Erasmus and Rembrandt parks, but also, for example, the Ten Katemarkt, De Hallen and Jordaan are within a short cycling distance.

Accessibility:
Access to public transport is great: both the tram, the metro and the bus stop at the end of the street. And the direct location on the ring makes sure you can get in and out of the Randstad quickly. And unique in Amsterdam: there is no waiting list for a parking permit and there is almost always room in the street.

Layout:
You reach the apartment on the fourth floor via the spacious communal staircase. Entrance; spacious hall with meter cupboard with sufficient groups and toilet with fountain; from the hall access to the bathroom with shower, sink, washing machine and dryer connection. At the front adjacent to the balcony facing west, the 2 bedrooms of approx. 11 m² and approx. 7 m². Located at the rear the living room as well as the kitchen, both with access to the balcony on the east. The apartment has a private storage room with electricity on the ground floor.

Association of owners:
There is an active and financially healthy association of owners and the members are supported by a professional manager. The monthly service costs are currently around € 125,-. This includes, among other things, the building insurance and the reservation for maintenance.

Ground lease:
The property is located on the grounds of the municipality of Amsterdam and the ground lease is prepaid until December 16, 2054.

Key- facts:
- Living area of 58.9 m² and two bedrooms
- The house has two balconies that are located on the west (afternoon - evening sun) and a nice deep balcony on the east with morning sun
- The house has a storage room on the ground floor of 5.5 m²
- Top floor so no upstairs neighbors and lots of privacy
- Well insulated thanks to, among other things, double glazing
- There is a beautiful oak parquet floor in the house
- Annual ground lease payments have been bought up to and including December 16, 2054. The contract is very favorable to purchase perpetual
- Active and financially healthy V.v.E. working with a maintenance plan, the monthly service costs are approximately € 125,-
- No waiting time for a parking permit
- Entire complex rebuilt in 2006
- Heating and hot water via central heating boiler
- The luxury kitchen was installed in 2017 and has Bosch appliances including a dishwasher, combi microwave, fridge, freezer, oven and a 5 burner gas stove
- Closed communal courtyard
- Delivery in consultation
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
09-11-2019
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1952

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
59 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Bekijk alle kenmerken

Advertentie

MVA wijkinformatie: De Kolenkit

De Kolenkitbuurt bestaat uit drie delen: het zuidelijk deel tussen Erasmusgracht en de Bos en Lommerweg, het middendeel tussen de Bos en Lommerweg en de Wiltzanghlaan, en het deel ten noorden van de Wiltzanghlaan. De woningen in de Kolenkitbuurt zijn in de jaren vijftig gebouwd, voornamelijk in strokenbouw. De naam van de buurt is ontleend aan de voormalige hervormde kerk die door zijn vorm de bijnaam ‘Kolenkit' kreeg.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder