Vorige | Volgende

Akbarstraat 8 B 1061DZ Amsterdam, Kolenkitbuurt Noord

Bouwjaar
1952
Woonoppervlakte
59 m²
Aantal kamers
3

Omschrijving

***** English translation below *****

Goed afgewerkt en licht 3-kamerappartement van bijna 60 m² op de 2e verdieping met afgekochte erfpacht tot 16-12-2054. Het appartement beschikt over o.a. 1 slaapkamer met optie tot het creëren van een 2e slaapkamer. 2 zonnige balkons, een sfeervolle woonkamer, een luxe woonkeuken en een privé berging op de begane grond.

De Nieuwe Akbar waar dit appartement deel van uitmaakt is gebouwd in 1952 en in 2006 zowel intern als extern volledig gerenoveerd. Het is een toonaangevend appartementencomplex geworden waar bij de renovatie alleengebruik is gemaakt van hoogwaardig materiaal en beschikt over een fraai aangelegde en goed onderhouden binnentuin. In 2018 opnieuw geüpgraded d.m.v. o.a. nieuw stucwerk, houten vloer & al het schilderwerk, werkelijk ‘turn key’.

Locatie:
Het appartement is gunstig gelegen in het populaire Bos en Lommer in Amsterdam West. Deze trendy buurt is erg in opkomst en dit resulteert in veel hippe winkels en hotspots zoals o.a. Samen, Buurman & Buurman, Het Wilde Westen, Podium Mozaïek, Fuku, Local Hero en Abbey. Het Bos en Lommerplein met diverse winkels en de markt bevindt zich op een paar minuten lopen net als alle voorzieningen voor de dagelijkse behoeften (diverse supermarkten, drogisterijen, e.d.). Op loopafstand liggen het Wester-, Erasmus- en Rembrandtpark maar bijvoorbeeld ook de Ten Katemarkt, De Hallen en de Jordaan. De Bos en Lommerweg wordt in 2020 opnieuw ingericht tot een aantrekkelijke stadsstraat waar je prettig kunt wonen en winkelen

Bereikbaarheid:
Het openbaar vervoer is geweldig: zowel de tram, de metro als de bus stoppen aan het eind van de straat. En de directe ligging aan de ring maakt dat je zo in en uit de Randstad bent. En uniek in Amsterdam: er is geen wachtlijst voor een parkeervergunning en er is vrijwel altijd plek in de straat.

Indeling:
Via het ruime gemeenschappelijke trappenhuis bereik je het appartement, gelegen op de 2e verdieping. Entree; ruim opgezette hal met toegang naar het toilet met fontein; vanuit de hal toegang naar de moderne badkamer v.v. inloopdouche, ligbad, wastafel, wasmachine- en drogeraansluiting. Aan de voorzijde grenzend aan het balkon gericht op het westen bevindt zich de ruime slaapkamer. De lichte en ruime doorzonwoonkamer is ook eenvoudig op te delen om zodoende een 2e slaapkamer te creëren. De luxueuze keuken met inbouwapparatuur is aan de achterzijde gelegen, beiden met toegang naar het diepe balkon op het oosten. Het appartement beschikt op de begane grond over een privé berging met elektra.

Vereniging van eigenaars (V.v.E.):
Er is sprake van een actieve en financieel gezonde V.v.E. en de leden laten zich ondersteunen door een professionele beheerder. De maandelijkse servicekosten zijn momenteel ca. € 124,52. Dit is inclusief o.a. de opstalverzekering en de reservering voor het onderhoud.

Eigendomssituatie:
De woning is gelegen op grond van de gemeente Amsterdam en de erfpachtcanon is vooruitbetaald tot 16 december 2054. De erfpacht is voortdurend en hierop zijn van toepassing de algemene erfpachtbepalingen van 2000. De aanbieding voor gunstige afkoop van de eeuwigdurende erfpachtcanon is aangevraagd in 2019.

Bijzonderheden:
- Woonoppervlakte van 58,7 m² NEN2580 gemeten, meetrapport aanwezig;
- Bij de woning hoort een berging op de begane grond van 2,8 m² NEN2580 gemeten;
- Bouwjaar 1952;
- Energielabel C;
- Optie voor een 2e slaapkamer aan de voorzijde;
- De woning beschikt over twee balkons die gelegen zijn op het westen (middag - avondzon) en een lekker diep balkon op het oosten met ochtendzon;
- 2e verdieping;
- Hele dag enorm licht;
- Goed geïsoleerd dankzij o.a. dubbel glas;
- Er ligt een fraaie houtenvloer in de woning;
- Geen wachtlijst voor een parkeervergunning en autoluwe doodlopende straat;
- Gehele complex vernieuwbouwd in 2006;
- Verwarming en warmwater via CV-ketel Intergas Kompakt HR 2009;
- Afgesloten fraaie en goed onderhouden gemeenschappelijke binnentuin;
- Oplevering in overleg.

***** English translation *****

Well finished and bright 3-room apartment of almost 60 m² on the 2nd floor with leasehold bought off until 16-12-2054. The apartment has 1 bedroom with the option to create a second bedroom. 2 sunny balconies, a cozy living room, a luxurious living kitchen and a private storage room on the ground floor.

The New Akbar of which this apartment is a part was built in 1952 and completely renovated both internally and externally in 2006. It has become a leading apartment complex where only high-quality materials were used during the renovation and has a beautifully landscaped and well-maintained courtyard. Upgraded again in 2018 through including new stucco, wooden floor & all paintwork, truly "turn key".

Location:
The apartment is conveniently located in the popular Bos en Lommer in Amsterdam West. This trendy neighborhood is very popular and this results in many hip shops and hotspots such as Samen, Buurman & Buurman, Het Wilde Westen, Podium Mosaic, Fuku, Local Hero and Abbey. The Bos en Lommerplein with various shops and the market is a few minutes' walk away, as are all amenities for daily needs (various supermarkets, drugstores, etc.). Within walking distance are the Wester, Erasmus and Rembrandtpark, but also, for example, the Ten Katemarkt, De Hallen and the Jordaan. The Bos en Lommerweg will be redesigned in 2020 into an attractive city street where you can enjoy living and shopping.

Accessibility:
Public transport is great: the tram, metro and bus stop at the end of the street. And the direct location on the ring makes it easy to get in and out of the Randstad. And unique in Amsterdam: there is no waiting list for a parking permit and there is almost always a place in the street.

Layout:
You reach the apartment via the spacious communal staircase, located on the 2nd floor. Entrance; spacious hall with access to the toilet with fountain; from the hall access to the modern bathroom with walk-in shower, bath, sink, washing machine and dryer connection. The spacious bedroom is located on the front adjacent to the balcony facing west. The bright and spacious sunny living room is also easy to divide to create a second bedroom. The luxurious kitchen with built-in appliances is located at the rear, both with access to the deep east-facing balcony. The apartment has a private storage room with electricity on the ground floor.

Association of owners (V.v.E.):
There is an active and financially healthy V.v.E. and the members are supported by a professional manager. The monthly service costs are currently approximately € 124,52. This includes the home insurance and the reservation for the maintenance.

Ownership situation:
The house is located on the grounds of the municipality of Amsterdam and the ground lease can be paid in advance until 16-12-2054. The lease is continuous and the general lease terms of 2000 apply. The offer for favorable redemption of the perpetual leasehold canon was requested in 2019.

Particularities:
- Living area of 58,7 m² NEN2580 measured, measurement report available;
- The house has a storage room on the ground floor of 2,8 m² NEN2580 measured;
- Built in 1952;
- Energy label C;
- Option for a 2nd bedroom at the front;
- The house has two balconies that are located on the west (afternoon - evening sun) and a nice deep balcony on the east with morning sun;
- 2nd floor;
- Very bright all day long;
- Well insulated thanks to double glazing;
- There is a beautiful wooden floor in the house;
- No waiting list for a parking permit and car-free dead end street;
- Entire complex renovated in 2006;
- Heating and hot water via Intergas Kompakt HR 2009 central heating boiler;
- Closed beautiful and well maintained communal courtyard;
- Delivery in consultation.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
23-05-2020
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1952

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
59 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Bekijk alle kenmerken

Advertentie

MVA wijkinformatie: De Kolenkit

De Kolenkitbuurt bestaat uit drie delen: het zuidelijk deel tussen Erasmusgracht en de Bos en Lommerweg, het middendeel tussen de Bos en Lommerweg en de Wiltzanghlaan, en het deel ten noorden van de Wiltzanghlaan. De woningen in de Kolenkitbuurt zijn in de jaren vijftig gebouwd, voornamelijk in strokenbouw. De naam van de buurt is ontleend aan de voormalige hervormde kerk die door zijn vorm de bijnaam ‘Kolenkit' kreeg.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder