Open Huis - 5 oktober van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten
Vorige | Volgende

Akerpolderstraat 19 1066ET Amsterdam, Dorp Sloten

Vraagprijs € 179.000 

Bouwjaar
1921
Woonoppervlakte
26 m²
Aantal kamers
1

Omschrijving

LEUK STARTERS APPARTEMENT GELEGEN OP DE BEGANE GROND, LANDELIJK EN PITTORESK GELEGEN IN DE RUSTIGE OUDE DORPSKERN VAN OUD-SLOTEN IN AMSTERDAM.

Object:
AKERPOLDERSTRAAT 19 te 1066 ETAMSTERDAM

Kadastraal bekend:
Gemeente Sloten (N.H.), sectie G, nummer 5761 A2

Bouwjaar:
1921

Toelichting :
In dit mooie historische complex (voormalig Wees- en Armenhuis) aan de Akerpolderstraat 9-47 bevinden zich een twintigtal zelfstandige woningen.

Voor de dagelijkse boodschappen kunt u terecht in de nieuwbouwwijk Nieuw-Sloten, met een modern winkelcentrum op vijf minuten fietsen. Tevens is recreatiegebied “De Nieuwe Meer” op vijf minuten fietsen bereikbaar, waar je onder andere kunt zeilen en surfen.

Het complex is met het openbaar vervoer uitstekend te bereiken met bus 145. Deze stopt aan de rand van het dorp, op twee minuten loopafstand van het complex. Op circa tien minuten lopen treft u de eindhalte van tram 2 met als beginpunt het Centraal Station in Amsterdam.

Oppervlakte:
26,2 m² (Conform NEN2580)

Indeling:
Lichte woonkamer/slaapkamer met half open keuken welke toegang geeft tot de badkamer met douche, wastafel en toilet.

Servicekosten:
De vereniging wordt professioneel beheerd door VVE Beheer Amsterdam, de servicekosten bedragen € 215,-- per maand

Inclusief:
- Voorschot stookkosten;
- Elektra;
- Cai/signaal;
- Schoonmaakkosten;
- Opstalverzekering;
- Administratiekosten VvE.

Erfpacht:
Tijdvak: 1-4-1976 tot en met 31-3-2028
Algemene bepalingen 2000
Canon afgekocht tot en met 31-3-2028

Bijzonderheden:
- Hoge plafonds;
- Nieuwe keuken en badkamer 2015;
- Afgekochte erfpacht;
- Vrij parkeren;
- Gemeenschappelijk fietsenberging.

Let op!
De gebruiksoppervlakte is berekend conform de branche vastgestelde NEN2580-norm. De oppervlakte kan derhalve afwijken van vergelijkbare panden en/of oude referenties. Dit heeft vooral te maken met deze (nieuwe) rekenmethode. Wij doen ons uiterste best de juiste oppervlakte te berekenen en zoveel mogelijk te ondersteunen door het plaatsen van plattegronden met maatvoering. Doch willen wij benadrukken dat aan enig verschil tussen de opgegeven en de werkelijke grootte geen rechten kunnen worden ontleend.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
English text:

STARTERS APARTMENT LOCATED ON THE GROUND FLOOR, RURAL AND PITTORESK LOCATED IN THE QUIET OLD VILLAGE CORE OF OLD-SLOTEN IN AMSTERDAM.

Object:
AKERPOLDERSTRAAT 19 in 1066 ETAMSTERDAM

Cadastral known:
Municipality of Sloten (N.H.), section G, number 5761 A2

Construction year:
1921

Explanation:
In this beautiful historic complex (former Orphanage and Poorhouse) on Akerpolderstraat 9-47 there are around twenty independent houses.

For daily shopping you can go to the new-build neighborhood Nieuw-Sloten, with a modern shopping center five minutes by bike. Recreational area "De Nieuwe Meer" can also be reached within five minutes by bike, where you can sail and surf, among other things.

The complex is easily accessible by public transport with bus 145. This stops on the edge of the village, a two-minute walk from the complex. The final stop of tram 2 with the Central Station in Amsterdam as its starting point is a ten-minute walk away.

Surface:
26.2 m² (In accordance with NEN2580)

Layout:
Bright living room / bedroom with half open kitchen which gives access to the bathroom with shower, sink and toilet.

Service fee:
The association is professionally managed by VVE Beheer Amsterdam, the service costs are € 215 per month

Including:
- Advance heating costs;
- Electricity;
- Cai / signal;
- Cleaning costs;
- Home insurance;
- Administration costs VvE.

Ground lease:
Period: 1-4-1976 up to and including 31-3-2028
General provisions 2000
Canon surrendered until 31-3-2028

Particularities:
- High ceilings;
- New kitchen and bathroom 2015;
- surrendered leasehold;
- Free parking;
- Common bicycle storage.

Pay attention!
The usage area is calculated in accordance with the industry-standard NEN2580 standard. The surface area can therefore differ from comparable properties and / or old references. This is mainly due to this (new) calculation method. We do our utmost to calculate the correct area and to support it as much as possible by placing floor plans with dimensions. But we want to emphasize that no rights can be derived from any difference between the specified and the actual size.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
09-07-2019
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1921

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
26 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
1
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Advertentie

MVA wijkinformatie: Sloter-/Riekerpolder

Sloter/Riekerpolder ligt in stadsdeel Nieuw-West in gemeente Amsterdam, rondom de A4, aan de Nieuwe Meer. Tot 1921 was de Sloter/Riekerpolder een polder in de gemeente Sloten. Daarna werd Sloten geannexeerd door Amsterdam en behoorde de polder dus Amsterdam toe.
Sloter/Riekerpolder: Van polder tot stad
Tot de jaren 20 van vorige eeuw was het poldergebied ten zuidwesten van de stad voor de meeste Amsterdammers onbekend terrein; het was uitsluitend via het water te bereiken en er woonden alleen tuinders en boeren, die met hun tuinderijen verse groenten voor de stad verzorgden. Tot ver in vorige eeuw was het leven er simpel; te midden van de landerijen stonden aan het water gelegen houten huizen, er voeren bootjes met groenten naar de veiling over de Kostverlorenvaart op en neer en het was er volgens de overlevering bijzonder mooi.
Zandwinning uit de Sloterplas
Al eind 19e eeuw verdween een deel van de polder toen de Staatsliedenbuurt werd aangelegd, even later gevolgd door bebouwing volgens Plan West, dat ook een deel van dit gebied in beslag nam. In 1952 begon men met zandwinning voor het ophogen van de weilanden ten noorden van Sloten voor woningbouw in de Westelijke Tuinsteden, te weten Bos en Lommer, Slotermeer, Geuzenveld, Slotervaart, Overtoomse Veld en Osdorp. Hierdoor ontstond de Sloterplas en werd de Nieuwe Meer uitgediept tot 30 meter. De poldermolens die het zand wonnen voor het droogleggen van de polders staan op de Amsteldijk bij de Kalfjeslaan en aan de Haarlemmerweg. Het waterpeil van de Sloter/Riekerpolder ligt nog steeds ver onder Amsterdams stadspeil; op NAP -2.10 m, dat is 1,70 meter lager dan peil van de rest van de stad. Langs de Sloterweg bevindt zich het Siegerpark en aan de Nieuwe Meer ligt sinds 1927 een groot volkstuinencomplex: Ons Buiten. Ook wordt de Sloter/Riekerpolder gekenmerkt door enkele sportparken. Eind 2017 had Sloter/Riekerpolder bijna 14.000 inwoners.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder