Vorige | Volgende

Akerpolderstraat 3 - B 1066ET Amsterdam, Dorp Sloten

Bouwjaar
2002
Woonoppervlakte
169 m²
Aantal kamers
6

Omschrijving

Royaal eengezinshuis op geweldige plek (best of both worlds). Vier slaapkamers, twee badkamers, woonkamer, grote woonkeuken, tuin aan de achterzijde grenzend aan water en eigen parkeerplaatsen aan de voorzijde. Pittoreske en dorpse locatie in Oud-Sloten vlakbij alle stedelijke voorzieningen: o.a. uitvalswegen, Schiphol, Sportpark Sloten, de nieuwe British School en het Vondelpark. Gestoffeerde oplevering (meubels op foto’s gaan weg!).

De entrée op de begane grond is een hal met daaraan grenzend een bijkeuken, wc, berging (die ook rechtstreeks vanaf de straat bereikbaar is) en woonkeuken aan de achterzijde. De eerste verdieping omvat twee slaapkamers aan de voorzijde, een woonkamer aan de achterzijde, een badkamer en een aparte wc. Op de tweede verdieping zijn twee royale slaapkamers, een badkamer en een (derde) aparte wc.

De woonkeuken (begane grond) bevat een praktisch nieuw, fraai, lang aanrecht voorzien van A-merk inbouwapparatuur zoals een vaatwasser, inductiekookplaat, afzuigkap, koelkast, aparte vriezer en combi-magnetron-oven. Op alle drie de verdiepingen is een aparte wc met fontein. De badkamer op de eerste verdieping bevat een douche en wastafel, die op de derde verdieping bevat een tweepersoons jacuzzi, een aparte douche en een dubbele wastafel.

Aan de achterzijde van de woonkeuken is een (overdekte) veranda die overgaat in de tuin van circa 33 m2 gericht op het Zuiden en Westen. Aan de achterzijde van de tuin loopt een door groen omzoomd watertje.

Het huis is beschikbaar vanaf 15 oktober 2020 mogelijk voor onbepaalde tijd met een minimum van één jaar. Roken en huisdieren zijn niet toegestaan.

ENGLISH: Spacious family house in a great location (best of both worlds). Four bedrooms, two bathrooms, living room, large kitchen diner, garden at the rear adjacent to water and private parking spaces at the front. Picturesque and village location in Oud-Sloten close to all urban amenities: including roads, Schiphol, Sportpark Sloten, the new British School and the Vondelpark. Upholstered delivery (furniture on photos will go away!).

The entrance on the ground floor is a hall with an adjoining utility room, toilet, storage room (which is also directly accessible from the street) and kitchen diner at the rear. The first floor has two bedrooms at the front, a living room at the rear, a bathroom and a separate toilet. On the second floor are two spacious bedrooms, a bathroom and a (third) separate toilet.

The kitchen diner (ground floor) contains a practically new, beautiful, long countertop with A-brand built-in appliances such as a dishwasher, induction hob, extractor hood, refrigerator, separate freezer and combi-microwave oven. There is a separate toilet with a washbasin on all three floors. The bathroom on the first floor contains a shower and sink, while the third floor contains a two-person Jacuzzi, a separate shower and a double sink.

At the rear of the kitchen is a (covered) veranda that turns into the garden of approximately 33 m2, oriented to the South and West. At the rear of the garden there is a small water bordered by greenery.

The house is available from October 15 2020 possibly for an indefinite period with a minimum one year. Smoking and pets are not allowed.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Service kosten
€ 240 p/m
Aanmeldingsdatum
18-08-2020
Status
Verhuurd onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
2002

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
169 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
6
Bekijk alle kenmerken

Advertentie

MVA wijkinformatie: Sloter-/Riekerpolder

Sloter/Riekerpolder ligt in stadsdeel Nieuw-West in gemeente Amsterdam, rondom de A4, aan de Nieuwe Meer. Tot 1921 was de Sloter/Riekerpolder een polder in de gemeente Sloten. Daarna werd Sloten geannexeerd door Amsterdam en behoorde de polder dus Amsterdam toe.
Sloter/Riekerpolder: Van polder tot stad
Tot de jaren 20 van vorige eeuw was het poldergebied ten zuidwesten van de stad voor de meeste Amsterdammers onbekend terrein; het was uitsluitend via het water te bereiken en er woonden alleen tuinders en boeren, die met hun tuinderijen verse groenten voor de stad verzorgden. Tot ver in vorige eeuw was het leven er simpel; te midden van de landerijen stonden aan het water gelegen houten huizen, er voeren bootjes met groenten naar de veiling over de Kostverlorenvaart op en neer en het was er volgens de overlevering bijzonder mooi.
Zandwinning uit de Sloterplas
Al eind 19e eeuw verdween een deel van de polder toen de Staatsliedenbuurt werd aangelegd, even later gevolgd door bebouwing volgens Plan West, dat ook een deel van dit gebied in beslag nam. In 1952 begon men met zandwinning voor het ophogen van de weilanden ten noorden van Sloten voor woningbouw in de Westelijke Tuinsteden, te weten Bos en Lommer, Slotermeer, Geuzenveld, Slotervaart, Overtoomse Veld en Osdorp. Hierdoor ontstond de Sloterplas en werd de Nieuwe Meer uitgediept tot 30 meter. De poldermolens die het zand wonnen voor het droogleggen van de polders staan op de Amsteldijk bij de Kalfjeslaan en aan de Haarlemmerweg. Het waterpeil van de Sloter/Riekerpolder ligt nog steeds ver onder Amsterdams stadspeil; op NAP -2.10 m, dat is 1,70 meter lager dan peil van de rest van de stad. Langs de Sloterweg bevindt zich het Siegerpark en aan de Nieuwe Meer ligt sinds 1927 een groot volkstuinencomplex: Ons Buiten. Ook wordt de Sloter/Riekerpolder gekenmerkt door enkele sportparken. Eind 2017 had Sloter/Riekerpolder bijna 14.000 inwoners.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Schakel een MVA/NVM makelaar in om te huren in Nederland

Het werkgebied van een makelaar reikt verder dan alleen het kopen of verkopen van huizen. Ook bij het vinden van een huurhuis is het inschakelen van een makelaar een verstandige keuze. Je makelaar kan je adviseren over welk soort woning het beste bij je past en in welke buurt deze het meest geschikt is.

Lees verder