Open Huis - 5 oktober van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten
Vorige | Volgende

Akerpolderstraat 31 1066ET Amsterdam, Dorp Sloten

Bouwjaar
1921
Woonoppervlakte
16 m²
Aantal kamers
1

Omschrijving

Praktisch en licht studio appartement op de eerste verdieping gelegen in de rustige en gezellige kern van Oud Sloten!!

Wonen in een pittoresk dorp in de stad Amsterdam. Dit lichte, praktisch ingedeelde studio appartement ligt op een unieke en zeer rustige locatie in het dorp Oud-Sloten. Het appartement is gelegen in een mooi en historisch complex, voormalig Wees- en Armenhuis, midden in het dorp.

Ondanks de rustige ligging zijn voorzieningen binnen handbereik: een winkelcentrum (inclusief supermarkt, bakker, drogist, etc.) op 5 minuten fietsen in Nieuw-Sloten, natuurpark 'De Vrije Geer' aan de overkant en recreatiegebied 'De Nieuwe Meer' op 5 minuten fietsen. Ook liggen de uitvalswegen A4, A5, A9, en A10, net als de openbaar vervoersverbindingen (bus 195 en tram 2) richting Schiphol en centrum/CS vlakbij. Ideaal voor studenten aan de VU en HvA. Er is voldoende (gratis) parkeergelegenheid.

De globale indeling is als volgt:
begane grond: Entree met brievenbus en bellentableau. Met de trap naar de eerste verdieping; Entree van het appartement. Bij binnenkomst treft u direct aan de rechterzijde de keukenopstelling aan. Aan de linkerzijde treft u de badkamer aan met douche, toilet en wastafel. De lichte kamer met grote raampartijen trekt direct de aandacht bij binnenkomst en heeft een fraai uitzicht op de kerktoren van de Sloterkerk. Net een schilderij!

Kortom; bent u op zoek naar een sfeervol starters studio appartement in het gezellige Oud Sloten, maak dan nu een afspraak!

Bijzonderheden:
- Bouwjaar ca. 1921;
- Woonoppervlakte ca. 17 m (NEN2580 meetrapport aanwezig);
- Gemeenschappelijk fietsenberging;
- Servicekosten 123,94 per maand (inclusief voorschot stookkosten);
- Professionele beheerder; VVE Beheer Amsterdam;
- Erfpacht afgekocht tot 31-03-2028. Indicatie overstappen met afkoop van alleen eeuwigdurende canon 1.681- exclusief notariskosten);
- Aanvaarding kan snel;


Let op!
De gebruiksoppervlakte is berekend conform de branche vastgestelde NEN2580-norm. De oppervlakte kan derhalve afwijken van vergelijkbare panden en/of oude referenties. Dit heeft vooral te maken met deze (nieuwe) rekenmethode. Wij doen ons uiterste best de juiste oppervlakte te berekenen en zoveel mogelijk te ondersteunen door het plaatsen van plattegronden met maatvoering. Doch willen wij benadrukken dat aan enig verschil tussen de opgegeven en de werkelijke grootte geen rechten kunnen worden ontleend.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
12-10-2019
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1921

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
16 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
1
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Advertentie

MVA wijkinformatie: Sloter-/Riekerpolder

Sloter/Riekerpolder ligt in stadsdeel Nieuw-West in gemeente Amsterdam, rondom de A4, aan de Nieuwe Meer. Tot 1921 was de Sloter/Riekerpolder een polder in de gemeente Sloten. Daarna werd Sloten geannexeerd door Amsterdam en behoorde de polder dus Amsterdam toe.
Sloter/Riekerpolder: Van polder tot stad
Tot de jaren 20 van vorige eeuw was het poldergebied ten zuidwesten van de stad voor de meeste Amsterdammers onbekend terrein; het was uitsluitend via het water te bereiken en er woonden alleen tuinders en boeren, die met hun tuinderijen verse groenten voor de stad verzorgden. Tot ver in vorige eeuw was het leven er simpel; te midden van de landerijen stonden aan het water gelegen houten huizen, er voeren bootjes met groenten naar de veiling over de Kostverlorenvaart op en neer en het was er volgens de overlevering bijzonder mooi.
Zandwinning uit de Sloterplas
Al eind 19e eeuw verdween een deel van de polder toen de Staatsliedenbuurt werd aangelegd, even later gevolgd door bebouwing volgens Plan West, dat ook een deel van dit gebied in beslag nam. In 1952 begon men met zandwinning voor het ophogen van de weilanden ten noorden van Sloten voor woningbouw in de Westelijke Tuinsteden, te weten Bos en Lommer, Slotermeer, Geuzenveld, Slotervaart, Overtoomse Veld en Osdorp. Hierdoor ontstond de Sloterplas en werd de Nieuwe Meer uitgediept tot 30 meter. De poldermolens die het zand wonnen voor het droogleggen van de polders staan op de Amsteldijk bij de Kalfjeslaan en aan de Haarlemmerweg. Het waterpeil van de Sloter/Riekerpolder ligt nog steeds ver onder Amsterdams stadspeil; op NAP -2.10 m, dat is 1,70 meter lager dan peil van de rest van de stad. Langs de Sloterweg bevindt zich het Siegerpark en aan de Nieuwe Meer ligt sinds 1927 een groot volkstuinencomplex: Ons Buiten. Ook wordt de Sloter/Riekerpolder gekenmerkt door enkele sportparken. Eind 2017 had Sloter/Riekerpolder bijna 14.000 inwoners.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder