Vorige | Volgende

Akerpolderstraat 9 1066ET Amsterdam, Dorp Sloten

Bouwjaar
1921
Woonoppervlakte
35 m²
Aantal kamers
2

Omschrijving

Een ruim en licht 2-kamer appartement op de begane grond, landelijk en pittoresk gelegen in de rustige oude dorpskern van Oud-Sloten in Amsterdam.

Wonen in het gezellige Oud-Sloten! Dit sfeervolle appartement ligt op een unieke en zeer rustige locatie met uitzicht op een toegankelijk groen plantsoen en nabij het natuurpark "De Vrije Geer". Het appartement is gelegen in een mooi en historisch complex (Voormalig Wees- en Armenhuis) midden in het dorp.
Toch liggen de uitvalswegen A4, A5, A9 en A10, net als de tramlijn 2 (richting centrum van de stad) en bus 195 (richting Schiphol) vlakbij. Er is voldoende (gratis) parkeergelegenheid.

Voor de dagelijkse boodschappen kunt u terecht in de nieuwbouwwijk Nieuw-Sloten, met een modern winkelcentrum op 5 minuten fietsen. Verder is het recreatiegebied "De Nieuwe Meer" ook op 5 minuten fietsen bereikbaar, waar u onder andere kunt zwemmen, zeilen en surfen.

De huidige eigenaar laat een groot gedeelte van de inboedel achter, zie lijst, kortom deze woning is direct te betrekken! EXPATS !?

De globale indeling:
Entree met brievenbus en bellentableau. Aan u linkerzijde bevindt zich het appartement

Bij binnenkomst treft u direct de moderne hoekkeuken aan. De keuken is van alle gemakken voorzien, denk hierbij aan een 4-pits gaskookplaat, oven en was- droogcombinatie. Onder de plavuizen vloer bevindt zich extra vloerverwarming.
De ruime en lichte woonkamer met hoog plafond ligt aan de voorzijde van het complex en heeft een grote raampartij. De gestuukte wanden en lichte vloer zorgen voor een moderne uitstraling.
Aan de achterzijde van het appartement bevindt zich de slaapkamer van ruim formaat met een vaste inloopkast en ook hier extra vloerverwarming onder de plavuizen.
De badkamer is recent gerenoveerd met moderne witte en grijze wandtegels en van modern sanitair voorzien waaronder een ruime dubbele douche, wastafel en toilet.

Aan de achterzijde van het appartement is een gezamenlijk afsluitbare fietsenstalling.
Oppervlakte:
35,5 m2 (Conform NEN2580)
Energielabel G, afgegeven op 2 mei 2007
Kadastraal bekend:
Gemeente Sloten (N.H.), sectie G nummer 5761, indexnummer A1
Erfpacht afgekocht tot 31 maart 2028
Daarna eeuwigdurende erfpacht vastgelegd bij de notaris met een canon van 91,44 per jaar ( excl. inflatiecorrectie)

Servicekosten:
De vereniging wordt professioneel beheerd door VVE Beheer Amsterdam. De servicekosten bedragen
243,81 per maand
Dit is inclusief:
Voorschot stookkosten
Elektra
Water
Cai/signaal
Schoonmaakkosten
Opstal verzekering
Administratiekosten VvE

English summary:

A spacious and light 2-room apartment located on the ground floor, rural and picturesque located in the quiet old village of Oud-Sloten in Amsterdam

Living in the old village of Sloten! This atmospheric apartment is situated in a unique and very quit location with a view on a green public garden and close to the natural park "De Vrij Geer" The apartment is located in a beautiful historic complex (former Orphanage- and Poorhouse) in the center of the village.
Although the highways A4, A5, A9 and A10, as well as Tramline 2 (direction city center) and Bus 195 (direction Schiphol airport) are nearby. Enough (free of charge) parking space is available.

For your daily shopping the new-built neighbourhood Nieuw-Sloten with a modern shopping center is five minutes by bike . Recreational area "De Nieuwe Meer" can also be reached by bike in 5 minutes where it is possible to swim, sail and surf.

The present owner is leaving a great part of the furniture/household effects (See list). So this apartment is ready to inhabit immediately . EXPATS !?

Layout:
Entrance with mailboxes and doorbell tableau. On your left side you will find the apartment

By entering you are directly in a modern kitchen . All the necessary appliances are involved, a 4-fire stove, oven and a wash/drying machine. Under the floor tiles extra heating is installed.

A spacious and light living room with high ceiling is located at the front of the complex and it has a nice special window. The white plastered walls and light floor gives a modern appearance.

The sleeping room is located at the backside of the apartment, is spacious with walk-in closet and also extra heating under the floor tiles

The bathroom is recently renovated with modern white and grey wall tiles and modern sanitary, which includes a double shower, sink and toilet

At the backside of the complex is a common bicycle storage which can be locked
Surface:
35.5 m2 (in accordance with NEN 2580)
Energy label G dated May 2th 2007

Cadastral known:
Municipality of Sloten (N.H.) section G, number5761 index A2

Ground lease:
Fully paid untill March 31st 2028.
After March 2028 the perpetual ground lease is (notarial) fixed: 91.44 per year (excl. Inflation correction)


Service fee:
The association is professionally managed by VVE Beheer Amsterdam , the service costs are 243,81 monthly
Including:
Advance heating costs
Electricity
Cai/Signal
Cleaning costs
Home insurance
Administration costs VVE
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
21-02-2020
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Appartement/flat
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1921

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
35 m²
Inhoud
125 m³

Indeling

Totaal aantal kamers
2
Aantal slaapkamers
1
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Advertentie

MVA wijkinformatie: Sloter-/Riekerpolder

Sloter/Riekerpolder ligt in stadsdeel Nieuw-West in gemeente Amsterdam, rondom de A4, aan de Nieuwe Meer. Tot 1921 was de Sloter/Riekerpolder een polder in de gemeente Sloten. Daarna werd Sloten geannexeerd door Amsterdam en behoorde de polder dus Amsterdam toe.
Sloter/Riekerpolder: Van polder tot stad
Tot de jaren 20 van vorige eeuw was het poldergebied ten zuidwesten van de stad voor de meeste Amsterdammers onbekend terrein; het was uitsluitend via het water te bereiken en er woonden alleen tuinders en boeren, die met hun tuinderijen verse groenten voor de stad verzorgden. Tot ver in vorige eeuw was het leven er simpel; te midden van de landerijen stonden aan het water gelegen houten huizen, er voeren bootjes met groenten naar de veiling over de Kostverlorenvaart op en neer en het was er volgens de overlevering bijzonder mooi.
Zandwinning uit de Sloterplas
Al eind 19e eeuw verdween een deel van de polder toen de Staatsliedenbuurt werd aangelegd, even later gevolgd door bebouwing volgens Plan West, dat ook een deel van dit gebied in beslag nam. In 1952 begon men met zandwinning voor het ophogen van de weilanden ten noorden van Sloten voor woningbouw in de Westelijke Tuinsteden, te weten Bos en Lommer, Slotermeer, Geuzenveld, Slotervaart, Overtoomse Veld en Osdorp. Hierdoor ontstond de Sloterplas en werd de Nieuwe Meer uitgediept tot 30 meter. De poldermolens die het zand wonnen voor het droogleggen van de polders staan op de Amsteldijk bij de Kalfjeslaan en aan de Haarlemmerweg. Het waterpeil van de Sloter/Riekerpolder ligt nog steeds ver onder Amsterdams stadspeil; op NAP -2.10 m, dat is 1,70 meter lager dan peil van de rest van de stad. Langs de Sloterweg bevindt zich het Siegerpark en aan de Nieuwe Meer ligt sinds 1927 een groot volkstuinencomplex: Ons Buiten. Ook wordt de Sloter/Riekerpolder gekenmerkt door enkele sportparken. Eind 2017 had Sloter/Riekerpolder bijna 14.000 inwoners.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder