Open Huis - 28 maart van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten
Vorige | Volgende

Akersluis 11 1066ER Amsterdam, Dorp Sloten

Bouwjaar
2005
Woonoppervlakte
190 m²
Aantal kamers
5
Perceeloppervlakte
350 m²

Omschrijving

NIEUW! Een Watervilla in Optima forma. Wat een ruimte, licht, luxe en vrijheid krijgt de koper op deze heerlijke stek naast de molen van Sloten en aan de entree van de Akersluis. Deze in 2005 gebouwde woonark is zeer ruim van opzet, de royale 190 M2 netto woonruimte is verdeeld over 2 verdiepingen. De 3 slaapkamers en luxe badkamer bevinden zich op en onder het waterniveau met een direct vrij uitzicht over het water van de Ringvaart. Door de hoge plafonds is er ook op deze verdieping veel woonvolume en ruimte gecreŽerd. De royale de living, zeer ruime eetkeuken en de inpandige garage liggen boven de waterlijn. De openslaande deuren aan de waterzijde geven direct toegang tot het water, waar men kan genieten van de ondergaande zon en een "eigen"boot zou kunnen aanmeren. Aan de voorzijde bevindt zich de ruime voortuin, met een groot massief houten terras over de volle lengte van de Ark.

Locatie:

Een unieke plek naast de historisch molen van Sloten. De Akersluis ligt op honderd meter afstand en die geeft directe toegang tot de wateren van Amsterdam (De grachten liggen dus binnen handbereik), ook kunt u heerlijk varen en recreŽren in de naastgelegen natuurgebieden van De Nieuwe Meer en De Oeverlanden. Openbaar vervoer stop op 100 meter voor de deur en winkels en voorzieningen zijn zowel in de stad als in het aangrenzende dorp Badhoevedorp ruimschoots voorhanden. Op de fiets bent u met 15 minuten in het Vondelpark, maar ook op Schiphol, daarnaast kunt u nog heerlijk vrij parkeren voor de deur.

Kortom: Een uitgelezen kans voor de vrijbuiter of de woningzoekende die buiten de lijntjes wil/kan denken!!

Indeling:

Entree, ruime hal met grote garderobekast, toiletruimte en vast trap naar de slaapkamers. Aansluitend de grote inpandige garage. Overloop naar royale eetkeuken v.v. inbouwapparatuur. Zeer ruime living met schuifpuien naar het terras en de waterzijde. Verdieping: overloop, 2 ruime slaapkamers met grote bergkasten, ruime doorloop met aan beide zijde grote kastenwand. Zeer grote master bedroom met aansluitend de royale badkamer met ligbad, stoom-douchecabine, toilet en wastafel.

Bijzonderheden:

Vraagprijs: Ä 595.000, - Vrij op Naam (V.O.N.)
Oplevering: In overleg
Woonoppervlak: 190 m2 Netto vloeroppervlak; Bruto afmeting (20,00 x 6,00 x 2)
Bouwjaar: 2005 (De Blauwe Wimpel))
Liggeld: Ä 525,- per jaar
Ligplaats met vergunning aan een ruim perceel grond
Aangesloten op Gas, Riool, Water en Elektra
Beide verdiepingen v.v. vloerverwarming
Rondom elektrische rolluiken
Airconditioning aanwezig op beide verdiepingen
Uitstekend geÔsoleerd en hoogwaardig afgebouwd, onderhoudsarm.
Royale inpandige garage, ook te gebruiken als kantoor/atelier/extra woonruimte.
Veel bergruimte
Fantastische locatie naast de Molen van Sloten.
Water rondom is van goed kwaliteit dus er wordt naar hartenlust gezwommen rond de Ark
Geen overdrachtsbelasting verschuldigd (scheelt 2%)
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
30-06-2020
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Watervilla
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
2005

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
190 m²
Perceeloppervlakte
350 m²
Inhoud
690 m³

Indeling

Totaal aantal kamers
5
Aantal slaapkamers
3
Bekijk alle kenmerken

Advertentie

MVA wijkinformatie: Sloter-/Riekerpolder

Sloter/Riekerpolder ligt in stadsdeel Nieuw-West in gemeente Amsterdam, rondom de A4, aan de Nieuwe Meer. Tot 1921 was de Sloter/Riekerpolder een polder in de gemeente Sloten. Daarna werd Sloten geannexeerd door Amsterdam en behoorde de polder dus Amsterdam toe.
Sloter/Riekerpolder: Van polder tot stad
Tot de jaren 20 van vorige eeuw was het poldergebied ten zuidwesten van de stad voor de meeste Amsterdammers onbekend terrein; het was uitsluitend via het water te bereiken en er woonden alleen tuinders en boeren, die met hun tuinderijen verse groenten voor de stad verzorgden. Tot ver in vorige eeuw was het leven er simpel; te midden van de landerijen stonden aan het water gelegen houten huizen, er voeren bootjes met groenten naar de veiling over de Kostverlorenvaart op en neer en het was er volgens de overlevering bijzonder mooi.
Zandwinning uit de Sloterplas
Al eind 19e eeuw verdween een deel van de polder toen de Staatsliedenbuurt werd aangelegd, even later gevolgd door bebouwing volgens Plan West, dat ook een deel van dit gebied in beslag nam. In 1952 begon men met zandwinning voor het ophogen van de weilanden ten noorden van Sloten voor woningbouw in de Westelijke Tuinsteden, te weten Bos en Lommer, Slotermeer, Geuzenveld, Slotervaart, Overtoomse Veld en Osdorp. Hierdoor ontstond de Sloterplas en werd de Nieuwe Meer uitgediept tot 30 meter. De poldermolens die het zand wonnen voor het droogleggen van de polders staan op de Amsteldijk bij de Kalfjeslaan en aan de Haarlemmerweg. Het waterpeil van de Sloter/Riekerpolder ligt nog steeds ver onder Amsterdams stadspeil; op NAP -2.10 m, dat is 1,70 meter lager dan peil van de rest van de stad. Langs de Sloterweg bevindt zich het Siegerpark en aan de Nieuwe Meer ligt sinds 1927 een groot volkstuinencomplex: Ons Buiten. Ook wordt de Sloter/Riekerpolder gekenmerkt door enkele sportparken. Eind 2017 had Sloter/Riekerpolder bijna 14.000 inwoners.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder