Vorige | Volgende

Akersluis 5 1066ER Amsterdam, Dorp Sloten

Vraagprijs € 895.000 

Bouwjaar
2009
Woonoppervlakte
274 m²
Aantal kamers
6
Perceeloppervlakte
23.009 m²

Omschrijving

Deze in 2009 gebouwde watervilla ligt bij de Molen van Sloten, voor de brug van Badhoevedorp.

Verdeeld over 2 verdiepingen van 26 m x 6 m is deze moderne watervilla werd ontworpen in 2009, met het oog op ruimte en privacy voor een gezin met jonge kinderen. De ark ligt aan een rustig dijkje, verscholen achter een grote tuin, met volop zitplekken en een tuinhuis. Aan de waterzijde liggen nog twee Franse balkons met dubbele toegangsdeuren.

Entree, toegang tot de enorme woonkeuken met alle inbouwapparatuur met hoogteverschil, waarvan de brede trap een dubbelfunctie heeft als zitbank voor de eettafel Ún een brede toegang naar de tuin. aparte w.c. en het woongedeelte met openslaande deuren naar het water.
Het geheel is voorzien van een hardstenen vloer.

De masterbedroom ligt ook op de woonverdieping, met riant opgezette badkamer. Tussen de woonkeuken en de slaapkamer ligt een serre waarvan het dak open kan en er een heerlijk inpandig terras ontstaat.

In het casco liggen 4 slaapkamers. Daarvan zijn er 3 gegroepeerd rondom de badkamer met 3 (!) wastafels. Daarnaast ligt de ruime speelkamer annex fitnessroom. De vierde slaapkamer ligt aan de andere kant van deze verdieping en is opgezet als logeerkamer. Ertussen bevinden zich de technische installaties en volop kast- en bergruimte.

De keersluis leidt naar de Sloterplas. Via de verbinding met de Ringvaart Haarlemmermeer ben je in no-time op het Nieuwe Meer en vaar je moeiteloos naar de grachten van onze hoofdstad.

Bouwjaar 2009
Gebouwd bij Spruyt Arkenbouw te Heerenveen
De watervilla is van buiten bekleed met Red Cedar Hout
Kozijnen van Hardhout
Betonnen bak
Aansluiting op water/gas/telefoon en kabel
Bitumen dak
Grote tuin aan de voorzijde, deze grond is van de Gemeente Amsterdam en zal in de toekomst een huurvergoeding in rekening gebracht worden.
De watervilla is V.O.N., dus geen overdrachtsbelasting, kosten van de notaris voor de koopakte, leveringsakte en evt. hypotheekakte zijn voor kosten koper.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
14-01-2020
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
2009

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
274 m²
Perceeloppervlakte
23.009 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
6
Bekijk alle kenmerken

Advertentie

MVA wijkinformatie: Sloter-/Riekerpolder

Sloter/Riekerpolder ligt in stadsdeel Nieuw-West in gemeente Amsterdam, rondom de A4, aan de Nieuwe Meer. Tot 1921 was de Sloter/Riekerpolder een polder in de gemeente Sloten. Daarna werd Sloten geannexeerd door Amsterdam en behoorde de polder dus Amsterdam toe.
Sloter/Riekerpolder: Van polder tot stad
Tot de jaren 20 van vorige eeuw was het poldergebied ten zuidwesten van de stad voor de meeste Amsterdammers onbekend terrein; het was uitsluitend via het water te bereiken en er woonden alleen tuinders en boeren, die met hun tuinderijen verse groenten voor de stad verzorgden. Tot ver in vorige eeuw was het leven er simpel; te midden van de landerijen stonden aan het water gelegen houten huizen, er voeren bootjes met groenten naar de veiling over de Kostverlorenvaart op en neer en het was er volgens de overlevering bijzonder mooi.
Zandwinning uit de Sloterplas
Al eind 19e eeuw verdween een deel van de polder toen de Staatsliedenbuurt werd aangelegd, even later gevolgd door bebouwing volgens Plan West, dat ook een deel van dit gebied in beslag nam. In 1952 begon men met zandwinning voor het ophogen van de weilanden ten noorden van Sloten voor woningbouw in de Westelijke Tuinsteden, te weten Bos en Lommer, Slotermeer, Geuzenveld, Slotervaart, Overtoomse Veld en Osdorp. Hierdoor ontstond de Sloterplas en werd de Nieuwe Meer uitgediept tot 30 meter. De poldermolens die het zand wonnen voor het droogleggen van de polders staan op de Amsteldijk bij de Kalfjeslaan en aan de Haarlemmerweg. Het waterpeil van de Sloter/Riekerpolder ligt nog steeds ver onder Amsterdams stadspeil; op NAP -2.10 m, dat is 1,70 meter lager dan peil van de rest van de stad. Langs de Sloterweg bevindt zich het Siegerpark en aan de Nieuwe Meer ligt sinds 1927 een groot volkstuinencomplex: Ons Buiten. Ook wordt de Sloter/Riekerpolder gekenmerkt door enkele sportparken. Eind 2017 had Sloter/Riekerpolder bijna 14.000 inwoners.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder