Vorige | Volgende

Akkerdistelstraat 32 1031JZ Amsterdam, Buiksloterham

Bouwjaar
2019
Woonoppervlakte
188 m²
Aantal kamers
7
Perceeloppervlakte
100 m²

Omschrijving

Nieuw Amsterdams wonen in Noord

Heerlijk familiehuis.
Een herenhuis van ruim 188 m² met o.a. eigen aanlegsteiger, grote woonkeuken, vier ruime slaapkamers twee badkamers en een zonnig dakterras.

Het huis maakt onderdeel uit van een kleinschalige nieuwbouw ontwikkeling in Amsterdam Noord en is op ca 5 minuten fietsen van de pont aan het IJ.

Indeling:
De woning heeft een eigen entree. Hier bevindt zich een grote kastwand inclusief garderobe en een toilet. Op de begane grond is verder een riante leefruimte met een grote woonkeuken die is voorzien van inbouwapparatuur en een gezellige bar. Aan de voorzijde van de woonkeuken bevindt zich een glazen pui die direct toegang en zicht geeft op de autovrije straat. Een perfecte plek waar o.a. kinderen vrij op straat kunnen spelen.

Vanuit deze ruimte heb je, via openslaande deuren aan de achterzijde, direct toegang tot je eigen aanlegsteiger. De woning is aan open vaarwater gelegen en de unieke locatie biedt de mogelijkheid om met de boot zowel naar landelijk Noord als de historische grachtengordel te varen.

Eerste verdieping:
Ruime overloop met interne berging. Aan de achterzijde is, over de volledige breedte, de woonkamer gesitueerd met weids uitzicht op het water. Aan de voorzijde is een grote slaapkamer en een badkamer voorzien van een douche, wastafel en toilet.

Tweede verdieping:
Ook hier een ruime overloop met interne berging. Via de overloop toegang tot twee ruime (kinder-) slaapkamers en een grote slaapkamer met garderobe. De badkamer op deze verdieping is voorzien van een ligbad, douche, toilet en dubbele wastafel.

Derde verdieping:
Ruime overloop met pantry en aansluitingen voor de wasmachine en droger. Verder veel kastruimte. Dakterras van bijna 42 m² rondom met mooi zicht naar het water en gunstig gelegen ten aanzien van de zon.

Omgeving:
De woning aan de Akkerdistelstraat maakt onderdeel uit van een kleinschalig nieuwbouw project in waterrijk Amsterdam Noord.

Een gebied dat steeds verder transformeert door de diversiteit van architectonische nieuwbouw en creatieve zelfbouwkavels. Samen met deze veranderingen behoudt het gebied ook zijn oorspronkelijke, historische karakter van industriële bebouwing.

Op loopafstand bevinden zich diverse voorzieningen zoals een winkelcentrum, scholen en openbaar vervoer en in 10 minuten fietsen ben je in landelijk Noord of via de pont in het Centrum.

Tevens op loopafstand is de IJ-oever met het iconische EYE (theater en film), de A’DAM toren en de Tolhuistuin. Deze plek is omgeven door een diversiteit aan leuke horeca en goede restaurants.

Bijzonderheden:
Gelegen op erfpachtgrond, eigendom van Gemeente Amsterdam.
Huidig tijdvak is 01-04-2017 t/m 31-03-2067, AB 2000, 1-jaarlijkse canonindexering.
Te betalen canon bedraagt € 6.617,30 per jaar
Eeuwigdurende afkoop is aangevraagd
Woonoppervlakte van 188 m² Dakterras van 42 m²
Eigen aanlegsteiger aan open vaarwater
Eigen parkeerplaats
Veel (interne) bergruimte
Ener laatste huis in een autovrije, doodlopende straat
Energielabel A
Zonnepanelen
Vloerverwarming begane grond en badkamers
Garantie op de constructie en installaties

VIDEO VIEWING!
Nu ook mogelijk, Video Viewing! Persoonlijke Rondleiding via Skype of FaceTime op afspraak!
Exclusief video rondleiding met persoonlijk contact met de makelaar. Bel ons kantoor tbv een afspraak!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

A new way of living in Amsterdam Noord

Wonderful family home
A town house of over 188 sqm with a private jetty, large kitchen diner, four spacious bedrooms, two bathrooms and a sunny roof terrace.

The house is part of a small-scale new construction project in Amsterdam Noord on approximately five minutes by bike from the ferry on the IJ.

Layout:
The house has its own entrance with large wall units including a wardrobe, and a toilet. On the ground floor there is also a spacious room with a large kitchen diner with built-in appliances and a convivial bar. At the front of the kitchen diner there is a glass front giving direct access and a view of the car-free street. A perfect place where children can play safely on the street.

At the rear French doors give direct access to your own jetty. The house is located along open water. Thanks to this unique location both rural Noord and the historic ring of canals can be reached by boat.

First floor:
Spacious landing with internal storage space. At the rear, over the full width, the living room with a panoramic view of the water. At the front a large bedroom and a bathroom with a shower, a washbasin and a toilet.

Second floor:
Here too a spacious landing with internal storage space. The landing gives access to two large (children's) bedrooms and a large bedroom with wardrobe. The bathroom on this floor has got a bath, a shower, a toilet and double washbasins.

Third floor:
Spacious landing with pantry and connections for the washing machine and dryer. Also a lot of cupboard space. Sunny roof terrace of almost 42 sqm with a beautiful view of the water.

Location:
The house on Akkerdistelstraat is part of a small-scale new construction project in Amsterdam Noord, abounding in water.

An area that continues to transform thanks to the diversity of architectural new developments and creative self-build plots. Despite these changes, the area also retains its original, historic character of industrial buildings.

Within walking distance of various amenities such as a shopping centre, schools and public transport. Within ten minutes cycling from rural Noord or the city centre by ferry.

Also within walking distance of the IJ-bank with the iconic EYE (theatre and film), the A'DAM tower and the Tolhuistuin. This place is characterised by a wide range of good restaurants and nice cafés.

Specifics:
- On leasehold land, owned by the Municipality of Amsterdam.
- Period runs from April 1st, 2017 until March 31st, 2067. Yearly indexation. General provisions of 2000.
- Ground rent to be paid amounts to € 6,617.30 per year
- Buying out the ground rent in perpetuity requested
- Usable area of 188 sqm. Roof terrace of 42 sqm
- Own jetty along open water
- Own parking place
- Lots of (internal) storage space
- Last but one house in a car-free, dead-end street
- Energy label A.
- Solar panels
- Underfloor heating ground floor and bathrooms
- Warranty on the construction and installations

VIDEO VIEWING!
Now also possible, Video Viewing! Personal Tour via Skype or FaceTime by appointment!
Exclusive video tour with personal contact with the broker. Call our office for an appointment!
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
14-08-2020
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
2019

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
188 m²
Perceeloppervlakte
100 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
7
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Advertentie

MVA wijkinformatie: Noordelijke IJ-oevers West

Op de Noordelijke IJ-oevers West is veel bedrijvigheid. De wijk bestaat uit Buiksloterham, het NDSM-terrein en Overhoeks.
Buiksloterham: droogmakerij wordt duurzame woonwijk
Buiksloterham, ooit een droogmakerij die in de 19e eeuw werd aangelegd in het IJ, transformeert langzaamaan van industrie naar een duurzaam gebied waar wordt gewoond en gewerkt. Op dit moment zijn er 1500 woningen in ontwikkeling en zijn er plannen om in de komende jaren meer dan 3000 woningen te bouwen. Het gebied trekt ondernemers en bewoners die ervan houden te pionieren en te gaan wonen of werken in een plek in ontwikkeling, wat ook ruimte biedt voor veel eigen initiatief. Zo zijn er op verschillende kavels zelfbouwers en bouwgroepen hun eigen huis aan het bouwen en hun dromen aan het realiseren. Dit resulteert in verrassende bouw en gevarieerde wijken. Verwacht wordt dat de transformatie van Buiksloterham over tien jaar zal zijn afgerond.
Van scheepswerf en Shell-terrein naar hip and happening
Ook aan de westzijde van de IJ-oevers ligt het NDSM-terrein. Tot in de jaren tachtig van de vorige eeuw van het NDSM-terrein één van de grootste scheepswerven van de wereld. Nadat de werven werden verplaatst werd het industriële terrein - met haar originele kraanspoor en loodsen – een enorme broedplaats; thuishaven voor creatieve pioniers, met horeca, festivals en woningen. Ten oosten naast het NDSM-terrein en ten westen van architectonische eyecatchers A’DAM Toren en EYE Filmmuseum ligt, op het voormalige Shell-terrein, de nieuwe woonwijk Overhoeks. Deze wijk, met hoge woontorens met luxe woningen, ligt direct aan het IJ. Overhoeks wordt een plek om te wonen, te werken en uit te gaan en ligt heel strategisch: tegenover het stadscentrum, waarvan het slechts gescheiden wordt door het IJ. Kortom: De Noordelijke IJ-oevers West bieden het beste van twee werelden: het eigenzinnige, rustgevende, maar ook spannende ‘pioniersgevoel’ van het noorden in combinatie met de bruisend nabijheid van het centrum.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder