Vorige | Volgende

Alberdingk Thijmstraat 28 II 1054AK Amsterdam, Helmersbuurt Oost

Vraagprijs € 450.000 

Bouwjaar
1897
Woonoppervlakte
59 m²
Aantal kamers
3

Omschrijving

Prachtig 3-kamer appartement (eigen grond!) met twee balkons, gelegen op een top locatie. Dit prachtige appartement heeft een ruime woon en eetkamer en is klaar om zo in te trekken!

LIGGING EN BEREIKBAARHEID
Het appartement is gelegen in het meest gewilde deel van de Helmersbuurt in Oud-West op loopafstand van het Leidseplein, de Jordaan (9-straatjes) en het Vondelpark! Tevens bevinden zich nabij diverse leuke winkels, gezellige terrassen, restaurants en cafés. Bijna om de hoek bevinden zich diverse supermarkten, o.a. de Albert Heijn, Jumbo, Lidl, Ekoplaza en Marqt aan de Overtoom. Voor sport en ontspanning kun je terecht bij het luxe David Lloyd, Basic Fit en uiteraard het Vondelpark.

Het appartement is per auto goed bereikbaar vanaf de ringweg A-10 (S106). Er zijn diverse tram haltes nabij (o.a. tramlijn 1, 3, 7, 10, 12, 14 en buslijn 353). In deze omgeving heb je een parkeervergunning nodig. De gemeente Amsterdam geeft aan dat er momenteel een wachttijd is van drie maanden.

INDELING
Via het gezamenlijke trappenhuis bereik je op de tweede verdieping het prachtige appartement. Middels de voordeur bereik je de hal met toegang tot de mooie, lichte en ruime woonkamer voorzien van authentieke ornamenten en lijsten op het plafond en openslaande deuren naar het balkon. Vanuit de woonkamer heb je toegang tot de slaapkamer. De woonkamer en de eetkamer zijn van elkaar gescheiden d.m.v. een klassieke en-suit opstelling met aan weerszijden ingebouwde kasten. De ruimte eetkamer heeft openslaande deuren naar het tweede balkon op het westen met zon in de middag en avond. De half open keuken is voorzien van inbouwapparatuur: 4-pits kookplaat, afzuigkap, koelkast, vaatwasser en oven. De luxe badkamer is voorzien van een toilet, wastafel en regen douche. Er is een mogelijkheid om een tweede slaapkamer te creëren (zie optie plattegronden).

EIGENDOM
Het appartementsrecht is gelegen op eigen grond.

KADASTRALE AANDUIDING
het appartementsrecht, rechtgevende op het uitsluitend gebruik van de woning, gelegen op de tweede verdieping gelegen te 1054 AK Amsterdam, Alberdingk Thijmstraat 28 2, kadastraal bekend gemeente Amsterdam, sectie Q, complexaanduiding 7649, appartementsindex 3, het één/vierde (1/4) aandeel in de gemeenschap.

VERENIGING VAN EIGENAARS
De VvE is genaamd Alberdingk Thijmstraat 28' te Amsterdam en wordt professioneel beheerd door HNVB. De maandelijkse bijdrage is tijdelijk verhoogd naar €250,- voor het onderhoud van de kozijnen aan de achterzijde. De reguliere servicekosten bedragen €125,- per maand. Er is een meerjarenonderhoudsplan aanwezig.

BIJZONDERHEDEN:
- Gelegen op eigen grond
- Mogelijkheid tot 2 slaapkamers! Zie optie plattegronden.
- Plafondhoogte van bijna 3 meter met originele ornamenten
- Frans balkon op het oosten en balkon aan de achterzijde op het zuidwesten
- Bouwjaar cv ketel 2018
- Er is een nieuwe (houten) vloer in het appartement gelegd in 2018
- Het dak heeft recent (mei 2020) een onderhoudsbeurt gehad.
- De kozijnen van de achtergevel worden in september 2020 volledig gerenoveerd (incl. schilderwerk) (kosten zijn voor rekening van verkoper)
- Gelegen op een top locatie
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Beautiful 3-room apartment (private land!) with two balconies, located in a top location. This beautiful apartment has a spacious living and dining room and is ready to move into!

LOCATION AND ACCESSIBILITY
The apartment is located in the most desirable part of the Helmersbuurt in Oud-West within walking distance of the Leidseplein, the Jordaan (9 streets) and the Vondelpark! Also located near several lovely shops, great terraces, restaurants and cafes. There are several supermarkets just around the corner, including Albert Heijn, Jumbo, Lidl, Ekoplaza and Marqt on the Overtoom. For sports and relaxation you can go to the luxurious David Lloyd, Basic Fit and of course the Vondelpark.

The apartment is easily accessible by car from the A-10 ring road (S106). There are several tram stops nearby (including tram lines 1, 3, 7, 10, 12, 14 and bus line 353). A parking permit is required in this area. The municipality of Amsterdam indicates a current waiting list of three months.

LAYOUT
Via the communal staircase you reach the beautiful apartment on the second floor. Through the front door you reach the hall with access to the beautiful, bright and spacious living room with authentic ornaments and mouldings on the ceiling and patio doors to the balcony. From the living room you have access to the bedroom. The living room and the dining room are separated by a classic en-suit arrangement with built-in wardrobes on both sides. The spacious dining room has patio doors to the second west-facing balcony with afternoon and evening sun. The semi-open kitchen is fitted with built-in appliances: 4-burner hob, extractor hood, fridge, dishwasher and oven. The bathroom has a shower and toilet. It is possible to create a second bedroom (see floor plans option).

PARTICULARS:
- Located on private land
- Possibility to create a second bedroom! See optional floor plans.
- Ceiling height of almost 3 metres with original ornaments
- East-facing French balcony and a southwest-facing balcony at the rear
- Year of construction boiler 2018
- A new (wooden) floor was installed in 2018
- The roof has recently been serviced (May 2020).
- The frames of the rear facade will be entirely renovated in September 2020 (including paintwork) (Costs are for the seller)
- Located in a top location
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
21-07-2020
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1897

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
59 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Advertentie

MVA wijkinformatie: Helmersbuurt

De Helmersbuurt ligt in het voormalige Amsterdam Oud-West, nu West. De wijk en Helmersstraten zijn vernoemd naar dichter Jan Frederik Helmers. Ook veel andere straten in de buurt zijn vernoemd naar schrijvers en dichters, zoals Constantijn Huygens, Hugo de Groot en Anna Bosboom-Toussaint. De wijk werd dan ook bekend als Dichtersbuurt of Letterkundig Kwartier.
Stadsuitbreiding eind 19e eeuw
Eind 19e eeuw was in Amsterdam grote behoefte aan stadsuitbreiding; de Helmersbuurt werd gebouwd in plaats van het voormalige Sophiapark, een mooie naam voor een gribusachtig straatje dat was gebouwd op niet-opgehoogde grond, iets wat in 1876 werd verboden. De belangrijkste straat dwars op de drie Helmersstraten is de Eerste Constantijn Huygensstraat, waar sinds 1902 tramlijn 3 doorheen rijdt. Evenwijdig aan de Helmersstraten loopt nog een belangrijke verkeersader van de wijk, de Overtoom. Deze dankt zijn naam aan de Overtoomsevaart die begin 1900 werd gedempt.
Helmersbuurt, dichtbij het centrum en Zuid
Alhoewel als volksbuurt gebouwd, waren de huurprijzen van de woningen meteen al te hoog voor de groep waarvoor de huizen bedoeld waren. Na de oorlog bleef de ster van de buurt rijzen en werd het – mede door de uitmuntende ligging dichtbij het Leidseplein en het Vondelpark - steeds aantrekkelijker om in de Helmersbuurt neer te strijken. De kamers van de oorspronkelijke revolutiebouw werden doorgebroken en er ontstonden grotere woningen, waardoor de huizen ook voor gezinnen aantrekkelijk werden. Op het moment van schrijven is de wijk één van de meest gewilde wijk van de stad.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder