Open Huis - 28 maart van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten
Vorige | Volgende

Albert Cuypstraat 13 - III 1072CK Amsterdam, Hercules Seghersbuurt

Bouwjaar
1890
Woonoppervlakte
54 m²
Aantal kamers
4

Omschrijving

IN HET RUSTIGE DEEL VAN DE ALBERT CUYPSTRAAT LIGT DIT HOEKAPPARTEMENT OP DE DERDE EN VIERDE MET PRACHTIG UITZICHT OVER DE BOERENWETERING.

De woning is gelegen op eigen grond en verdeeld over twee verdiepingen. In 2018 is de bovenste verdieping geheel gerenoveerd met een tweede keuken en tweede badkamer.

INDELING:
Via het gemeenschappelijke trappenhuis bereikt men de woning, gelegen op de derde verdieping. U komt binnen in de lichte woonkamer. De woonkamer heeft 4 ramen en kijkt uit op De Boerenwetering. De open keuken is voorzien van een vaatwasser, koelkast met vriezer, combi magnetron en 4 pits gasfornuis. In het midden van de woning bevindt zich de badkamer voorzien van een inloopdouche, wastafel en toilet. Er is een aparte kastruimte met wasmachine aansluiting. Op deze verdieping is een slaapkamer aanwezig.
De vierde verdieping is gerenoveerd in 2018. Hier bevindt zich een ruime slaapkamer met veel inbouwkasten. Tevens is er op deze verdieping een woonkamer met open keuken en een tweede badkamer met inloopdouche, toilet en wastafel. Deze verdieping is tevens bereikbaar vanuit het trappenhuis.

LIGGING:
Dit sfeervol appartement is gelegen in de populaire wijk de Pijp! De beroemde Albert Cuypmarkt bevindt zich op 200 meter afstand in het verlengde van de straat; wel de lusten, maar niet de lasten! De straat en de buurt bieden een grote diversiteit aan winkels, gezellige cafés en goede restaurants en het Sarphatipark ligt om de hoek. Binnen 5 minuten fietsen ben je bovendien zo bij het Vondelpark, het Museumplein, de grachtengordel, de Amstel, theaters en bioscopen. Zeer centraal gelegen dus.
Station Amstel, Station Zuid, Station RAI en het Centraal Station bevinden zich allemaal op 10 minuten fietsafstand. De locatie is zéér goed bereikbaar met het openbaar vervoer (tramlijn 3, 7, 10, 12, 16 en 24) en de metro van de Noord/Zuidlijn (Station de Pijp op 200 meter afstand). Met de auto is de Ring A10 snel te bereiken. Maar ook de automobilist kan hier heel makkelijk komen. Er zijn 600 parkeerplaatsen in de op 200 meter afstand gelegen parkeergarage Boerenwetering, dus dat kan het probleem niet zijn.

VERENIGING VAN EIGENAREN:
Het appartement maakt deel uit van de VvE "Albert Cuypstraat 13 en Ruyschdaelkade 115" en bestaat uit 5 leden. Het betreft een kleine vereniging en de administratie wordt gedaan door Ytoren. Er is geen meerjarenplanning voor onderhoud. De servicekosten bedragen € 75,- per maand.

BIJZONDERHEDEN:
* Eigen grond;
* Aan het stille deel van de Albert Cuypstraat, waar geen markt is;
* Geweldig uitzicht
* Prachtige locatie in de Pijp;
* Twee badkamers en keukens aanwezig
* De bovenste verdieping is gerenoveerd in 2018
* De servicekosten bedragen € 75,-- per maand
* De woning is goed onderhouden en zo te betrekken
* Oplevering in overleg

THIS TWO STOREY APARTMENT IS LOCATED IN A QUIET CORNER OF THE ALBERT CUYPSTRAAT, WITH A BEAUTIFUL VIEW OVER THE BOERENWETERING CANAL.

This is a freehold property, divided over two floors. The top floor was completely renovated in 2018 and now includes a second kitchen, living space and bathroom.

DETAILS:
The communal staircase will take you to the front door on the third floor. The door opens directly into the bright, airy living room with its 4 large windows providing a frame to the view over the Boerenwetering Canal. The fully equipped open plan kitchen includes a dishwasher, fridge/freezer, combi-microwave and 4 burner cooker.
As you make your way towards the rear of the building, you will find one of the bedrooms, a bathroom with walk-in shower, washhand basin and toilet, and a separate cupboard storage space that is large enough to accomodate your washer/dryer.
Having previously been a separate floor, the fourth floor was renovated in 2018. With a separate entrance from the communal staircase, this floor is home to the roomy main bedroom with plenty of fitted wardrobe space, a second living room with open kitchen, and second bathroom with walk-in shower, toilet and wash hand basin.

LOCATION:
This cozy flat is located in the popular de Pijp area! The famous Albert Cuyp market is located 200 meters away, close enough to enjoy yet far enough away to revel in the tranquility of this quiet spot. The street and neighbourhood offer a huge variety of shops, cosy cafes, lively bars and great restaurants, and the Sarphatipark is just around the corner if you want a spot to relax surrounded by nature. A 5 minute bike ride will transport you to the Vondelpark, Museumplein, the canal district, the Amstel, and your choice of theatres and cinemas. This apartment is certainly centrally located!
Amstel Station, Station Zuid, RAI Station and Central Station are all within a 10 minute bike ride, and the area is fantastically served by public transport, including the 3, 7, 10, 12, 16 and 24 tram lines and the North/South metro line (the de Pijp station is 200 metres away). The Ring A10 is easily accessible by car and, with 600 spaces in the Boerenwetering car park 200 metres away, you won't have a problem parking locally.

ASSOCIATION OF OWNERS (VvE):
The flat is part of the "Albert Cuypstraat 13 and Ruyschdaelkade 115" VvE that consists of 5 members. It is a small association and the administration is done by Ytoren. There is no long term maintenance plan in place and service costs are €75,- per month.

SUMMARY:
* Freehold;
* On a quiet part of the Albert Cuypstraat, slightly removed from the market;
* Great view of the Boerenwetering Canal
* Amazing central location in de Pijp;
* Two bathrooms, living spaces and kitchens within a single property
* The top floor renovated in 2018
* Service costs of € 75 per month
* The house is well maintained and can be moved into immediately.
* Handover subject to negotiation
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
12-09-2020
Status
Onder bod
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Bovenwoning
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1890

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
54 m²
Inhoud
183 m³

Indeling

Totaal aantal kamers
4
Aantal slaapkamers
2
Bekijk alle kenmerken

Advertentie

MVA wijkinformatie: Oude Pijp

De Pijp is een wijk in het noorden van stadsdeel Amsterdam-Zuid en grenst naast aan de rest van Zuid aan het centrum en Oost. Wat in de volksmond gewoon ‘De Pijp’ heet, bestaat officieel uit – van noord naar zuid - drie wijken: Oude Pijp, Nieuwe Pijp en Zuid Pijp.
De Pijp, toonbeeld van revolutiebouw
De Pijp wordt aan de noordzijde begrensd door de Stadhouderskade, in het westen door de Boerenwetering, in het zuiden door de Jozef Israëlskade en in het oosten door de Amstel. De bouw van de Pijp wordt anno nu gezien als een voorbeeld van revolutiebouw, terwijl in 1866 het nog de bedoeling was dat dit deel van de stad er heel anders uit zou gaan zien. In dat jaar presenteerde ingenieur Johannes van Niftrik namelijk een stadsuitbreidingsplan voor buurt YY, zoals het gebied toen nog heette. Het zou een mooi nieuw centrum worden, compleet met het Centraal Station van Amsterdam, villawijken en veel groen, met een grandeur zoals die van Parijs en Wenen. Wegens kosten en tijd werd het plan van Van Niftrik echter door de gemeenteraad afgekeurd. Er kwam een nieuw plan van Jan Kalff, directeur Publieke Werken, waarbij de bebouwing werd overgelaten aan de vrije markt; kleine bouwers gingen met geleend geld aan de slag en wilden snel winst maken. Ze bebouwden de ruimte die er was zo dicht en vol mogelijk; revolutiebouw. Het resultaat zijn de lange straten met huizen met vier bouwlagen, witte daklijsten, een hijsbalk en drie vensters breed die de Pijp tot op de dag van vandaag zo typerend maken.
De aantrekkingskracht van de Pijp
In de Pijp vind je al decennia een levendige mix van wonen en andere functies, zoals winkels, horeca, kleine bedrijven en natuurlijk de Albert Cuypmarkt, de Heineken Experience en het Sarphatipark. Samen met de gunstige ligging ten opzichte van het centrum, bepaalt dit de aantrekkingskracht van de buurt op haarbewoners (relatief veel hoger opgeleiden en studenten), de overige bewoners van de stad en de vele bezoekers van buitenaf.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder