Vorige | Volgende

Albert Cuypstraat 161 1073BC Amsterdam, Sarphatiparkbuurt

Omschrijving

Uitstekend gelegen en afgewerkt winkelruimte met een frontbreedte van bijna 5 meter gelegen aan de populaire Albert Cuypmarkt in de Pijp.
De ruimte is de afgelopen 3 jaar in gebruik geweest als kantoorruimte.
De voorgevel van het pand is in 2018 opgeknapt en ziet er schitterend uit.

In de buurt zijn diverse gezellige marktkramen, winkels, restaurants en cafés aanwezig.
Zes dagen in de week is het een druk bezocht markt-en winkel gebied dat in de avond door blijft bruizen vanwege de vele horeca. Op zondag is er geen markt en kan er voor de deur geparkeerd worden.

Object: bedrijfsruimte van 101 m², gelegen op de begane grond, gelegen aan dé markt van Amsterdam. In het bestemmingsplan heeft het een gemengde bestemming.

Voorzieningen: de ruimte wordt als zijnde casco verhuurd, het is voorzien van:
- Toiletruimte
- pantry
- openslaande deuren
- rolluik
- verwarmingsinstallatie
- verlichting
- houten vloer

De winkel heeft een energielabel A.
Hij wordt verwarmd met een intergas HRE ketel uit 2014, er is energiezuinige verlichting en is goed geïsoleerd.

Het onderhoud en/of vervanging van genoemde elementen is voor rekening van huurder.

Bereikbaarheid: De locatie is uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer (metro en tram). Het metrostation van de Noord-Zuidlijn ligt op 350 meter afstand. Voor auto’s is er de nieuwe parkeergarage Albert Cuijp aan het einde van de straat.

Huurprijs: € 1.950,-- per maand vrij van BTW

Zekerheidsstelling: een waarborgsom of bankgarantie gelijk aan 3 maanden huur plus evt. servicekosten.

Energiekosten: huurder zal direct belast worden door de nutsbedrijven. Mocht dit om technische of andere redenen niet mogelijk zijn dan zal een nog vast te stellen voorschot worden geheven waarbij aan het einde van een periode verrekening plaats vindt op basis van de werkelijke kosten.

Huurbetaling: per maand/kwartaal vooruit.

Huurindexatie : Jaarlijks, voor het eerst 1 jaar na de huuringangsdatum, conform het verloop van de consumentenprijsindex (CPI), reeks Alle Huishoudens (2006=100), gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Huurtermijn: 5 + 5 jaar.

Huurovereenkomst: Op basis van het standaard huurcontract, zoals opgesteld door de Raad van Onroerende Zaken (R.O.Z.).

Inlichtingen:
Van der Linden Bedrijfsmakelaars,
onderdeel Van der Linden Groep
Bos en Lommerplein 309
1055 RW AMSTERDAM
Tel : 020-5 712 712
E-mail : info.amsterdam@vanderlinden.nl
Website : www.vanderlinden.nl

Wij hebben vestigingen in Amsterdam, Almere Haarlem en Lelystad
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
15-08-2019
Status
Verhuurd

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1906-1930

Oppervlakten en inhoud

Bekijk alle kenmerken

Advertentie

MVA wijkinformatie: Oude Pijp

De Pijp is een wijk in het noorden van stadsdeel Amsterdam-Zuid en grenst naast aan de rest van Zuid aan het centrum en Oost. Wat in de volksmond gewoon ‘De Pijp’ heet, bestaat officieel uit – van noord naar zuid - drie wijken: Oude Pijp, Nieuwe Pijp en Zuid Pijp.
De Pijp, toonbeeld van revolutiebouw
De Pijp wordt aan de noordzijde begrensd door de Stadhouderskade, in het westen door de Boerenwetering, in het zuiden door de Jozef Israëlskade en in het oosten door de Amstel. De bouw van de Pijp wordt anno nu gezien als een voorbeeld van revolutiebouw, terwijl in 1866 het nog de bedoeling was dat dit deel van de stad er heel anders uit zou gaan zien. In dat jaar presenteerde ingenieur Johannes van Niftrik namelijk een stadsuitbreidingsplan voor buurt YY, zoals het gebied toen nog heette. Het zou een mooi nieuw centrum worden, compleet met het Centraal Station van Amsterdam, villawijken en veel groen, met een grandeur zoals die van Parijs en Wenen. Wegens kosten en tijd werd het plan van Van Niftrik echter door de gemeenteraad afgekeurd. Er kwam een nieuw plan van Jan Kalff, directeur Publieke Werken, waarbij de bebouwing werd overgelaten aan de vrije markt; kleine bouwers gingen met geleend geld aan de slag en wilden snel winst maken. Ze bebouwden de ruimte die er was zo dicht en vol mogelijk; revolutiebouw. Het resultaat zijn de lange straten met huizen met vier bouwlagen, witte daklijsten, een hijsbalk en drie vensters breed die de Pijp tot op de dag van vandaag zo typerend maken.
De aantrekkingskracht van de Pijp
In de Pijp vind je al decennia een levendige mix van wonen en andere functies, zoals winkels, horeca, kleine bedrijven en natuurlijk de Albert Cuypmarkt, de Heineken Experience en het Sarphatipark. Samen met de gunstige ligging ten opzichte van het centrum, bepaalt dit de aantrekkingskracht van de buurt op haarbewoners (relatief veel hoger opgeleiden en studenten), de overige bewoners van de stad en de vele bezoekers van buitenaf.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Schakel een MVA/NVM makelaar in om te huren in Nederland

Het werkgebied van een makelaar reikt verder dan alleen het kopen of verkopen van huizen. Ook bij het vinden van een huurhuis is het inschakelen van een makelaar een verstandige keuze. Je makelaar kan je adviseren over welk soort woning het beste bij je past en in welke buurt deze het meest geschikt is.

Lees verder